طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی
ترشی مشهدی با گوجه فرنگی یا همان سالاد زمستانی مشهدی یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین چاشنی های غذا می باشد و اصالت مشهدی دارد. معمولا این ترشی را برای زمستان درست می کنند و بهترین زمان ساخت این ترشی آخر تابستان می باشد. خوردن این ترشی در کنار غذاهایی مثل ماکارونی یا استامبولی پلو لذت خاصی دارد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی به روش مشهدی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم ترشی گوجه فرنگی | |
گوجه فرنگی | ۶ کیلوگرم |
هویج | ۱ کیلوگرم |
گل کلم | ۲ عدد متوسط |
کرفس | ۱ دسته |
فلفل سبز تند | ۲۰۰ گرم |
سیر | ۲۰۰ گرم |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
سرکه | ۶ لیوان |
طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی
مرحله اول
برای فراهم کردن ترشی گوجه مشهدی خوشمزه، شروع کار گوجه فرنگی ها را به خوبی می شوییم و کنار می گذاریم تا خشک شوند. سپس گوجه فرنگی ها را به صورت ریز خرد می کنیم و در یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم.
مرحله دوم
زمانیکه گوجه شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم می کنیم تا گوجه به آرامی بپزد و آب آن کشیده شود. سپس قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم و اجازه می دهیم گوجه کاملا از حرارت بیفتد. حالا گوجه را از صافی رد می کنیم تا پوست و تخمه درون صافی بمانند.
مرحله سوم
اکنون آب گوجه را مجددا درون قابلمه برمی گردانیم و تامل کرده تا با حرارت ملایم به مدت ۱۵ دقیقه گوجه غلظت پیدا کند. در این فاصله گل کلم را درون ظرف بزرگی گل می می کنیم و با چاقو به صورت نگینی خرد می کنیم و تا سطح روی آن را آب ولرم می ریزیم.
مرحله چهارم
آنگاه ساقه های کرفس را به همراه هویج و فلفل سبز می شوییم و بعد از پوستگیری هویج و سیر را روی تخته آشپزخانه نگینی ریز و یک اندازه خرد می کنیم و کنار می گذاریم. کرفس را به دلخواه خلالی یا نگینی خرد می کنیم و درون کاسه ای نسبتا بزرگ می ریزیم.
مرحله پنجم
در این مرحله کلم ها را بعد از آبکشی کردن روی پارچه تمیزی پهن می کنیم تا آب اضافی شان کاملا گرفته شود. بعد از انجام مراحل بالا سرکه را به قابلمه حاوی سس گوجه می افزاییم و صبر می کنیم ۱۵ دقیقه دیگر گوجه و سرکه با هم بجوشند.
مرحله ششم
گام بعدی فلفل سبز تند را حلقه ای برش زده و به همراه مواد خرد شده، درون ظرف بزرگی مخلوط می کنیم. ترکیب سرکه و گوجه را بعد از خنک شدن روی مواد می ریزیم و کاملا زیر و رو می کنیم تا یکدست شوند.
مرحله هفتم
در این قسمت شیشه های تمیز را آماده می کنیم. و مخلوط ترشی را درون شیشه می ریزیم و بعد از بستن درب آنها را درون محیط خانه می گذاریم. بعد از ۲۴ ساعت شیشه ها را در یخچال منتقل کرده تا ۲ هفته کاملا جا بیفتند. ترشی مشهدی را در کنار غذا سرو می کنیم.
نکته:
در پایان این نکته را یادآور شویم که بهتر است درب شیشه های که انتخاب کرده ایم کاملا روی شیشه بسته شوند تا هوا در ترشی نفوذ نکند. چون اینکار باعث می شود ترشی کپک بزند.