طرز تهیه آش شلغم خوشمزه و مجلسی با نکات کامل

طرز تهیه آش شلغم

طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی ,طرز تهیه آش شلغم رزا منتظمی ,آش شلغم تبریزی ,طرز تهیه آش شلغم با برنج ,آش شلغم شیرازی ,آش شلغم با بلغور گندم ,طرز تهیه آش شلغم با ماش ,طرز تهیه آش شلغم و اسفناج

آش شلغم از دسته آش های بسیار خوشمزه و مقوی و مناسب برای روزهای سرد پاییز و زمستون است. اصالت این آش به شهر یزد باز می گردد. این آش خوشمزه بسیار مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن است در سراسر دنیا از شلغم در پخت غذاهای خود استفاده می کنند چرا که شلغم یک سبزیجات کامل به حساب می آید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش شلغم در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
شلغم۶ عدد متوسط
گوشت آبگوشتی۵۰۰ گرم
برنج نیم دانه۱ پیمانه
بلغور جو¼ پیمانه
نخود½ پیمانه
عدس¼ پیمانه
لوبیا چیتی½ پیمانه
پیاز۲ عدد بزرگ
سبزی خشک آشی۷۵ گرم
نعناع خشک۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه و روغنبه مقدار لازم
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

طرز تهیه آش شلغم

مرحله اول

برای فراهم کردن آش شلغم به روش یزدی، شروع کار می بایست حبوبات را که شامل نخود و لوبیا چیتی می باشند را در ظرف های مجزا با آب ولرم بخیسانیم و به مدت ۲۴ ساعت کنار بگذاریم تا کاملا نفخ شان از بین برود.

نکته:

لازم است هر چند ساعت یکبار آب آنها را تعویض کنیم.

مرحله دوم

در ادامه عدس را می شوییم و درون کاسه کوچکی می ریزیم و تا سطح روی آن را آب اضافه کرده تا به مدت ۲ ساعت نفخ عدس گرفته شود. اکنون قابلمه ای را که برای پخت آش شلغم در نظر داریم آماده می کنیم و بلغور شسته شده را درون قابلمه می ریزیم.

مرحله سوم

در این قسمت ۳ تا ۴ لیوان آب روی بلغور جو می افزاییم و قابلمه را روی حرارت متوسط می گذاریم تا آب درون قابلمه شروع به جوشیدن کند. حالا نخود و لوبیا چیتی را درون قابلمه ای جداگانه می ریزیم و تا سطح روی آنها را آب و نصف قاشق نمک می ریزیم.

مرحله چهارم

قابلمه حاوی حبوبات را روی حرارت متوسط می گذاریم و اجازه می دهیم کاملا پخته شود. در این فاصله تا پخته شدن مواد آش، گوشت آبگوشتی را می شوییم و داخل قابلمه یا زودپز منتقل می کنیم. پیازها را بعد از پوستگیری می شوییم و یکی از آنها را درون قابلمه می گذاریم.

مرحله پنجم

گام بعدی شلغم تازه را پوست می گیریم و به قابلمه محتوای گوشت و پیاز می افزاییم و ۳ پیمانه آب جوشیده درون زودپز می ریزیم تا با حرارت کم به مدت ۱ ساعت گوشت کاملا پخته شود. آنوقت عدس خیسانده شده به همراه برنج نیم دانه آبکشی می کنیم.

مرحله ششم

زمانیکه دانه های بلغور جو کمی نرم و لعابدار شده بودند، عدس و برنج نیم دانه را اضافه می کنیم و مواد را هم می زنیم تا با هم مخلوط شوند. سپس اجازه می دهیم مواد کاملا بپزند. بعد از زمان مقرر، گوشت را تست می کنیم و در صورتی که پخته بود، زودپز را کنار می گذاریم.

مرحله هفتم

در این مرحله با استفاده از گوشتکوب برقی یا دستی، گوشت را به همراه پیاز و شلغم کاملا له می کنیم تا یکدست شوند. حالا سبزی آشی که از قبل آماده کرده ایم را درون قابلمه حاوی بلغور و عدس  می افزاییم و بعد از گذشت ۱۰ دقیقه گوشت میکس شده اضافه می کنیم.

مرحله هشتم

پس از انجام مراحل بالا نخود و لوبیا را زیر دندان تست می کنیم و در صورتی که کاملا نرم شده بودند، به قابلمه حاوی آش می افزاییم تا با هم مخلوط شوند. قبل از اینکه درب قابلمه را بگذاریم، کمی نمک روی مواد می پاشیم و تامل می کنیم آش به غلظت مطلوب برسد.

مرحله نهم

در ادامه تابه کوچکی را روی حرارت ملایم می گذاریم و کمی روغن درون آن می ریزیم. زمانیکه روغن کاملا داغ شد، رب گوجه فرنگی را درون روغن تفت می دهیم تا علاوه بر خوشرنگ شدن، بوی خامی رب کاملا گرفته شود. حالا نعنا خشک را اضافه می کنیم.

نکته:

همراهان میریتو توجه داشته باشید، اگر این آش را برای درمان سرماخوردگی درست می کنید، بهتر است رب و نعنا را درون روغن سرخ نکنیم و به صورت خام روی آش بریزیم.

مرحله دهم

در نهایت رب و نعنا را درون آش می ریزیم و بعد از اینکه آش کاملا قوام آمد، قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم و درون ظرف مورد نظر می کشیم. پایان کار آش را به دلخواه با پیاز داغ و نعنا داغ تزئین می کنیم و در یک روز سرد زمستانی سرو می کنیم. نوش جان

نکته:

در آخر این نکته را یادآور می شویم که برای چاشنی این آش می توانید کمی آبغوره به آش اضافه کنید.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 12 مهر 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.