طرز تهیه آش بلغور گندم خوشمزه و مخصوص با نکات کامل

طرز تهیه آش بلغور گندم

طرز تهیه آش بلغور گندم, دستور پخت آش بلغور گندم

آش بلغور گندم یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی می‌باشد که بیشتر در فصل های پاییز و زمستان طبخ می شود. آش بلغور به دو صورت پخته می‌شود. در یک روش از تهیه آن از گوشت استفاده می‌کنند و در روش دیگر آن را بدون گوشت میپزند. در بخش‌های شمالی کشور بیشتر از روش دوم استفاده می‌کنند و با نام آش بلغور شمالی شناخته می‌شود. درحالی که نوع با گوشت آن به آش بلغور هندی معروف است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش بلغور گندم در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
بلغور گندم۱ و ½ پیمانه
آب قلم یا گوشت۴ پیمانه
کشک½ پیمانه
نخود½ پیمانه
لوبیا چیتی½ پیمانه
عدس½ پیمانه
سبزی آشی۵۰۰ گرم
سیر داغ۱ قاشق غذاخوری
پیاز داغ۴ قاشق غذاخوری
نعنا داغ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه و روغنبه مقدار لازم
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

طرز تهیه آش بلغور گندم

مرحله اول

برای فراهم کردن آش بلغور گندم، شروع کار می بایست حبوبات را که شامل لوبیا چیتی و نخود می باشد، در ۲ کاسه مجزا می خیسانیم. سپس به مدت ۱۲ ساعت کنارمی گذاریم تا علاوه بر گرفته شدن نفخ شان، در زمان پخت زودتر نرم شوند.

مرحله دوم

لازم است ۲ ساعت قبل از شروع پخت آش، بلغور گندم و عدس را هم در کاسه های جداگانه با آب ولرم بخیسانیم. بعد از زمان تعیین شده در مرحله اول، نخود و لوبیا را آبکشی می کنیم و داخل قابلمه ای بزرگ می ریزیم. حالا تا سطح روی آنها آب و کمی نمک اضافه می کنیم.

مرحله سوم

در این فاصله سیر داغ و پیاز داغ را آماده می کنیم و کنار می گذاریم. پس از گذشت ۱ ساعت از زمان پخت حبوبات، می بایست بلغور و عدس را به قابلمه اضافه کنیم. وقتی که مواد شروع به جوشیدن کرد، نیمی از سیر داغ را به همراه پیاز داغ به آش می افزاییم.

مرحله چهارم

گام بعدی آب قلم را به قابلمه منتقل می کنیم و با قاشق بزرگ مواد را هم می زنیم تا با هم مخلوط شوند. تامل می کنیم مواد آش به مدت نیم ساعت کاملا پخته شوند. در این فاصله سبزی تازه را بعد از شستشو، روی تخته آشپزخانه ساطوری خرد می کنیم.

نکته:

در صورت نداشتن وقت کافی می توانید سبزی را درون غذاساز یا سبزی خرد کن بریزید و ریز شده تحویل بگیرید.

مرحله پنجم

زمانیکه آش لعابدار شد، درب قابلمه را کنار می گذاریم و سبزی خرد شده را به قابلمه می افزاییم. بدون اینکه درب قابلمه را روی آن بگذاریم اجازه می دهیم سبزی به آرامی پخته شود. در این قسمت کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را روی آش می پاشیم.

مرحله ششم

بعد از انجام مراحل بالا نصف نعنا داغ را که قبلا آماده کردیم، داخل آش می ریزیم و خوب هم می زنیم تا آش به قوام مطلوب برسد. حالا از طعم آش می چشیم و در صورت نیاز کمی نمک اضافه می کنیم. در پایان کشک را با کمی آب ترکیب می کنیم تا روان شود.

مرحله هفتم

کشک را به آش می افزاییم و صبر می کنیم تا آش با کشک مزه دار شود. آش بلغور را درون کاسه مورد دلخواه می کشیم و با سیر داغ، پیاز داغ و نعنا داغ تزئین می کنیم. در یک روز سرد پاییزی آش بلغور گندم را با نان تازه سرو می کنیم. نوش جانتان

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 13 مهر 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.