طرز تهیه زرشک پلو با مرغ خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
وقتی صحبت از مجلس های مهم می شود یکی از گزینه های اصلی برای پذیرایی از مهمانان زرشک پلو با مرغ است، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه زرشک پلو با مرغ در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
مرغ | ۴ تکه |
پیاز | ۱عدد بزرگ |
برنج | ۴ پیمانه |
رب گوجه فرنگی | ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران | ۳ قاشق غذاخوری غلیظ |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
زرشک | ۱/۲ پیمانه |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن،زردچوبه،فلفل سیاه،نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
مرحله اول
برای تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی ابتدا داخل قابلمه ای تا نیمه آب می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا به جوش بیاید. برنج را پاک می کنیم و می شوییم و آب آن را بیرون می ریزیم و زمانیکه آب به جوش آمد همراه با نمک به آن اضافه می کنیم.
مرحله دوم
حدودا ۷ الی ۱۰ دقیقه زمان می برد تا برنج قد بکشد. بهترین راه برای اینکه مطمئن شویم زمان طلایی آبکش برنج شده، این است که یک دانه از آن را لای دندان تست کنیم اگر اطراف آن نرم و مغز برنج هنوز کمی سفت بود، یعنی زمان آبکشی آن فرا رسیده است.
مرحله سوم
برنج را آبکش می کنیم و در قابلمه مورد نظر روغن می ریزیم.سیب زمینی یا نان کف قابلمه می چینیم و برنج را روی آن کفگیر به کفگیر می ریزیم و درب آن را می گذاریم و شعله پخش کن زیر قابلمه قرار می دهیم و حرارت را تقریبا ۵ دقیقه، نسبتا زیاد می کنیم تا بخار داخل آن بپیچد و بعد حرارت را کم می کنیم تا به مرور بپزد.
مرحله چهارم
سپس تکه های مرغ را می شوییم و کنار می گذاریم. پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم. تابه ای ترجیحا درب دار را روی شعله قرار می دهیم و حرارت را ملایم می کنیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم.
مرحله پنجم
بعد پیازها را اضافه می کنیم و شروع می کنیم به تفت دادن تا کمی سبک شوند و بعد تکه های مرغ را می افزاییم. ادویه های مورد نیاز که شامل زردچوبه و فلفل سیاه را روی آن ها می پاشیم.
مرحله ششم
به مدت ۱۵ دقیقه بالای سر تابه می مانیم و مداوم مرغ ها را زیر و رو می کنیم تا کاملا تغییر رنگ دهند و کمی سرخ شوند.
مرحله هفتم
حالا ۲ الی ۳ لیوان آب جوش روی مرغ ها می ریزیم و (اصلا نیاز نیست که تا سطح روی آن ها آب بریزیم) با حرارت ملایم صبر می کنیم تا آب مرغ به جوش بیاید.
مرحله هشتم
در تابه ای کوچک ۱ قاشق غذاخوری روغن می ریزیم و روی حرارت کم می گذاریم و رب گوجه فرنگی را در آن تفت می دهیم تا رنگ رب تغییر کند و بعد تابه را از روی حرارت بر می داریم و ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو و ۱ قاشق غذاخوری گلاب را به آن می افزاییم و مخلوط می کنیم و به مرغ اضافه می کنیم.
مرحله نهم
آنگاه بلافاصله ۱ قاشق غذاخوری از زعفران را نیز می افزاییم. حرارت را ملایم رو به کم می کنیم تا به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه تکه های مرغ کاملا پخته شوند.
مرحله دهم
در همین حین که مرغ در حال پختن است زرشک ها را در صافی می ریزیم و می شوییم و کنار می گذاریم تا خشک شوند.در قابلمه ای کوچک روغن یا کره می ریزیم و زرشک ها را همراه با شکر، گلاب و ۱ قاشق غذاخوری زعفران به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم و از روی حرارت بر می داریم.
مرحله یازدهم
بلافاصله یک کفگیر از پلو را بر می داریم و با ۱ قاشق غذاخوری زعفران مخلوط می کنیم و بعد به مواد زرشک اضافه می کنیم و خوب مواد را زیر و رو می کنیم تا کاملا معطر به طعم گلاب و زعفران شوند. در اینجا در صورت علاقه خلال پسته را نیز می توانید اضافه کنید.
مرحله دوازدهم
در آخر مرغ پخته شده را می چشیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و در دیس قرار می دهیم. از پلو کنار آن می ریزیم و ترکیب زرشک پلو معطر را نیز روی آن می پاشیم.نوش جان
نکات طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
طعم آبلیمو و گلاب
به هیچ عنوان نگران ترکیب آبلیمو و گلاب در رب گوجه فرنگی نباشید اصلا طعم آن ها در مرغ احساس نمی شود ولی ترکیب این سه در مرغ شما اعجاز می کند.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- ashpazi_fatoolam