طرز تهیه گشنیز کباب خوشمزه و مخصوص با نکات کامل
طرز تهیه گشنیز کباب
گشنیز کباب یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی آذری است که اصالت آن متعلق به آذربایجان می باشد. این غذای خوشمزه و پرطرفدار یک نوع کوفته سنتی است که از ترکیب سبزیجات و گوشت چرخ کرده تهیه می شود. گشنیز کباب ماکویی یکی از لذیذترین انواع کباب است که عطر بسیار دلپذیری دارد و همانند کباب تابهای در داخل روغن سرخ میشود و همراه با سس مخصوص سرو میگردد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه گشنیز کباب در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۶۰۰ گرم |
گشنیز | ۱۵۰ گرم |
لپه | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
فلفل دلمه ای | ۱ عدد |
تخم مرغ | ۱ عدد |
لیمو عمانی | ۱ عدد |
آرد سفید | ۱ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
آرد سوخاری | ۱ قاشق غذاخوری |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه گشنیز کباب
مرحله اول
برای فراهم کردن گشنیز کباب آذری مخصوص، می بایست شروع کار لپه را تمیز شسته و درون کاسه بریزیم. سپس تا سطح روی ان را آب می ریزیم تا به مدت زمان ۳ ساعت نفخ آنها کاملا از بین برود. بعد از زمان تعیین شده قابلمه ای را آماده می کنیم.
نکته:
لازم است در این زمان ۳ مرتبه آب لپه را دور بریزیم و آب تازه روی آن بریزیم.
مرحله دوم
در ادامه لپه را به قابلمه منتقل کرده و ۳ لیوان آب روی آن می ریزیم تا با حرارت زیاد به دمای جوش برسد. زمانیکه آب شروع به جوشیدن کردن کف های سفید موجود روی آب را می گیریم و دور می ریزیم. حالا تامل کرده لپه به مدت ۱ تا ۲ ساعت به خوبی بپزند.
مرحله سوم
بعد از گذشت یاد شده، لپه را درون آبکشی می ریزیم تا آب اضافی شان خارج شود. پیازها را بعد از پوستگیری می شوییم و یکی از آنها را با اسفاده از رنده ریز رنده می زنیم و بعد از گرفتن آب اضافی، پوره به دست آمده را داخل کاسه ای جادار می افزاییم.
مرحله چهارم
اکنون لپه را با استفاده از گوشتکوب برقی یا غذاساز به شکل کاملا له شده در می آوریم. آنگاه به کاسه حاوی پیاز منتقل کرده و با دست ورز می دهیم تا کاملا مخلوط شوند. حالا گوشت چرخکرده را به همراه کمی نمک و زردچوبه و فلفل سیاه به کاسه می افزاییم.
مرحله پنجم
در این قسمت تخم مرغ را درون پیاله ای به صورت جداگانه می شکنیم. وقتی که از سالم بودن آن مطمئن شدیم، با چنگال هم می زنیم تا از حالت لختگی خارج شود. آنوقت به کاسه حاوی مواد می افزاییم و تا جاییکه کاملا با هم مخلوط شوند ورز می دهیم.
مرحله ششم
در ادامه آرد سوخاری را نیز به مایه کوفته اضافه می کنیم و کمی ترکیب می کنیم تا مایه کوفته کاملا یکدست شود. حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم. زمانی که مواد کاملا یکنواخت شد، پودر سوخاری را روی مواد می پاشیم و مجددا ورز می دهیم.
مرحله هفتم
بعد از انجام مراحل بالا، تابه ای مناسب را که برای سرخ کردن کباب گشنیز در نظر داریم، روی حرارت متوسط می گذاریم و مقداری روغن درون تابه می ریزیم تا کاملا گرم شود. بنابراین با کمک دست از مواد به اندازه یک نارنگی کوچک جدا می کنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله مایه کباب را به صورت بیضی حالت داده و به آرامی داخل روغن منتقل می کنیم. باقیمانده مواد را به همین صورت آماده کرده و داخل تابه می چینیم تا یک سمت کباب به خوبی سرخ و مغز پخت شود. برای این منظور بهتر است حرارت را کم کنیم.
مرحله نهم
بعد از اینکه تمامی کباب ها به خوبی سرخ کردیم، آنها را برمی گردانیم تا سمت دیگرشان به خوبی سرخ شود. در صورتی که پخت آنها به پایان رسید، آنها را از تابه خارج کرده و درون بشقابی کنار می گذاریم. حالا به سراغ آماده کردن سس کباب گشنیز می رویم.
مرحله دهم
برای اینکار اضافی پیاز را روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد کرده و داخل همان تابه تفت می دهیم تا کاملا سبک و شیشه ای شود. آنگاه کمی زردچوبه را به همراه فلفل سیاه روی پیاز می پاشیم و اجازه می دهیم عطر و رنگ ادویه یکی شود.
مرحله یازدهم
فلفل دلمه ای را بعد از شستشو روی تخته آشپزخانه گذاشته و کلاهک و دانه های آن را جدا می کنیم. سپس به صورت نگینی خرد کرده و به تابه حاوی پیاز می افزاییم. آنگاه کمی تفت داده تا نرم شود. حالا رب گوجه فرنگی را با مواد تفت می دهیم
مرحله دوازدهم
پس از گرفتن بوی خامی رب گوجه، ۱ لیوان آب جوشیده درون تابه می ریزیم. اکنون درب تابه را می گذاریم تا آب شروع به جوشیدن کند. بعد از اینکه آب به جوش آمد، آرد را به تابه اضافه کرده و تامل می کنیم تا کاملا ترکیب و یکنواخت شود.
مرحله سیزدهم
لیمو عمانی را از وسط ۲ قسمت کرده و بعد از بیرون آردن تخمه های آن، به تابه حاوی سس اضافه کرده و درب تابه را گذاشته تا عطر لیمو با مواد یکنواخت شود. در این فاصله گشنیز شسته شده را ساطوری خرد کرده و داخل تابه ای با کمی روغن تفت می دهیم.
مرحله چهاردهم
در نهایت گشنیز سرخ شده رابه همراه کباب های سرخ شده، درون تابه می چینیم و اجازه می دهیم سس جذب کباب شود. اجازه می دهیم سس به غلظت برسد و آب اضافه آن کشیده شود. پایان پخت کباب ها را در کنار برنج یا نان سرو می کنیم. نوش جان
مطالب جذاب از سراسر وب
- مانتو کاربردی اسپرت؛ ۱۵ نمونه طراحی جدید و خاص از برندهای ایرانی
- شومیز نارنجی ساده؛ ۱۵ ایده شاد و مینیمال برای استایل روزهای بهاری
- ۱۵ مدل جدید دستبند چرم اسپرت مردانه؛ کالکشن خاص برای خوشتیپها
- صندل روفرشی فانتزی؛ ۱۵ ایده راحت و زیبا برای خونههای رنگی و خاص
- شومیز ترند زنانه زیبا؛ ۱۵ مدل خاص برای دخترایی که دنبال استایل شیک و خاصان
- ۱۵ عکس بینظیر از ایده سرو ماکارونی شکلی؛ برای مهمانیهای خاص
- منبع :
- mommykiarad_lifestyle