طرز تهیه مفلک خوشمزه و مخصوص با نکات کامل
طرز تهیه مفلک
مفلک یکی از غذاهای اصیل و سنتی جنوبی کشورمان است که با بلغور جو درست می شود. اصل این غذا با ماهی شور طبخ شده ولی در صورت دسترسی نداشتن به ماهی تازه،میگو خشک و گاها با تن ماهی هم تهیه می کنند، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مفلک در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
ماهی شور | ۱ تکه |
بلغور جو | ۲ لیوان |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
سیر | ۲ حبه |
فلفل سبز | ۲ عدد |
سبزی گشنیز | ۱ کاسه کوچک |
فلفل قرمز و زردچوبه | به مقدار لازم |
ادویه دلخواه | به مقدار لازم |
طرز تهیه مفلک
مرحله اول
برای فراهم کردن مفلک بلغور به سبک جنوب، شروع کار کاسه ای را انتخاب کرده و داخل آن آب ولرم می ریزیم. سپس ماهی شور را داخل کاسه منتقل کرده و اجازه می دهیم از شوری ماهی کمی کاسته شود.
مرحله دوم
اکنون بلغور جو را آبکشی کرده و داخل قابلمه ای که برای پخت آن، در نظر داریم می افزاییم. آنگاه قابلمه را روی حرارت متوسط گذاشته و به صورت متداوم بلغور را تفت داده تا کمی تغییر رنگ داده و بوی خامی آن از بین برود.
نکته:
در صورت تمایل می توانید بلغور را تا جاییکه رنگ آن مایل به قهوه ای تیره شود، تفت داده و یا زمانیکه رنگ آن به قهوه ای روشن نزدیک شد، تفت دادن را متوقف می کنیم. این کار را با دقت انجام داده تا بلغور نسوزد و تلخ نشود.
مرحله سوم
بعد از اینکه تفت دادن به نتیجه دلخواهمان رسید، حرارت را خاموش می کنیم. حالا پیاز را بعد از پوستگیری می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی ریز خرد کرده و درون قابلمه ای مناسب منتقل می کنیم. کمی روغن روی آن می ریزیم.
مرحله چهارم
در این قسمت قابلمه را روی حرارت متوسط گذاشته و تا جاییکه پیاز سبک و طلایی شود، به تفت دادن ادامه می دهیم. آنوقت کمی زردچوبه روی پیاز می پاشیم و به خوبی تفت داده تا رنگ ادویه با پیاز آمیخته شود.
مرحله پنجم
بعد از انجام مراحل قبلی، پوست سیر را جدا کرده و به همراه فلفل سبز آبکشی می کنیم. آنها را نیز روی تخته آشپزخانه ریز کرده و به قابلمه حاوی پیاز اضافه می کنیم. به مدت ۱ دقیقه سیر را تفت داده تا عطر سیر در فضا پخش شود.
مرحله ششم
بعد از اینکه سیر و فلفل کاملا نرم شدند، سبزی معطر ( گشنیز ) را بعد از شستشو روی تخته آشپزخانه ساطوری کرده و به مواد اضافه می کنیم. سپس سبزی را تفت داده تا عطر و طعم آن با مواد یکنواخت شود.
مرحله هفتم
بنابراین نوبت اضافه کردن ماهی شور می باشد. برای این منظور ماهی را از کاسه حاوی آب خارج کرده و روی تخته آشپزخانه مکعبی برش داده و به قابلمه حاوی مواد می افزاییم. حالا به خوبی زیر و رو کرده تا ماهی مزه دار شود.
مرحله هشتم
گام بعدی گوجه فرنگی های شسته شده را پوست می گیریم و به صورت نگینی خرد کرده و به مواد درون قابلمه منتقل می کنیم. گوجه را کاملا تفت داده تا علاوه بر گرفتن بوی خامی، آب اضافی شان کشیده شود.
مرحله نهم
در مرحله پایانی بلغور را به همراه کمی نمک و ادویه و فلفل قرمز به مواد اضافه کرده و کاملا مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. سپس ۲ کاسه آب درون قابلمه می افزاییم و تامل می کنیم مواد درون قابلمه شروع به جوشیدن کند.
مرحله دهم
زمانیکه آب داخل قابلمه کشیده شد، درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم و روی آن قرار می دهیم. با استفاده از شعله پخش کن حرارت زیر قابلمه را تنظیم کرده تا مفلک ته نگیرد. این غذای خوشمزه پس از ۴۵ دقیقه آماده سرو می باشد. نوش جان
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- masoudm263