طرز تهیه عاشوره خوشمزه و مخصوص با نکات کامل
طرز تهیه عاشوره
آشوره نوعی دسر ترکی است که از مخلوط دانه، میوه ، میوه های خشک و آجیل تهیه می شود. این دسر در ترکیه در طول سال خصوصاً در ایام محرم و روز عاشورا سرو می شود. در طرز تهیه آشوره هیچ ماده حیوانی وجود ندارد که این بدلیل اعتراض به انواع خشونت و خونریزی است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه عاشوره در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۶ – ۸ نفر | |
گندم حلیم | یک و نیم لیوان |
برنج ریز یا نشاسته | ۳ قاشق غذاخوری |
کشمش زرد | ۱ استکان |
کشمش ریز سیاه | ۱ استکان |
لوبیا سفید | ۱ استکان |
نخود | ۱ استکان |
شکر | ۳ و نیم استکان |
پودر پسته برای تزئین | ۱ استکان |
قیسی | ۱۵ عدد |
انجیر خشک | ۱۱ عدد |
پرتقال | ۱ عدد |
فندق بدون پوست | یک لیوان |
بادام بدون پوست | یک و نیم لیوان |
چوب دارچین | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه عاشوره
مرحله اول
برای فراهم کردن عاشوره سنتی به سبک ترکیه ای، شروع کار می بایست حبوبات را که شامل نخود و لوبیا می باشد را در کاسه ای منتقل کرده و تا سطح روی آنها آب می ریزیم. سپس به مدت زمان ۲۴ ساعت کنار می گذاریم تا نفخشان گرفته شود.
نکته:
توجه داشته باشید، بهتر است در این فاصله زمانی ۳ تا ۴ مرتبه آب حبوبات را دور ریخته و آب تازه پر کنید.
مرحله دوم
اکنون گندم را درون ظرف حاوی آب ولرم ریخته تا ۳ ساعت قبل از شروع پخت مواد کمی نرم شده و در زمان پخت زودتر لعابدار شود. بعد از زمان تعیین شده حبوبات را آبکشی کرده و درون قابلمه ای که برای پخت مواد در نظر داریم می افزاییم.
مرحله سوم
در این فاصله تا پخت حبوبات، قابلمه را به صورت جداگانه تا نیمه آن آب پر کرده و روی حرارت می گذاریم. زمانیکه آب شروع به جوشیدن کرد، گندم خیسانده شده را به قابلمه اضافه کرده و تامل می کنیم تا پخته و کاملا نرم شوند.
مرحله چهارم
در ادامه دانه های گندم که به خوبی پخته شدند، برنج خیسانده شده را به همراه حبوبات که از قبل پختیم، به قابلمه حاوی گندم می افزاییم و به خوبی هم می زنیم تا مخلوط شوند. بنابراین تا پخت مواد به سراغ آماده کردن پرتقال می رویم.
مرحله پنجم
گام بعدی پوست نارنگی پرتقال را با رنده ریز، رنده کرده و به درون پیاله حاوی آب جوش می ریزیم تا تلخی پوست پرتقال از بین برود. بعد از چند مرتبه آبکشی کرده و به مواد اضافه می کنیم. پرتقال را آبگیری کرده و به همراه پوره پوستش به قابلمه منتقل می کنیم.
مرحله ششم
در این قسمت کشمش های شسته شده را به همراه انجیر به مواد درون قابلمه اضافه کرده و به خوبی هم می زنیم تا با مواد پخته شوند. برای پخت راحت مواد می توان انجیر را به همراه برگ قیسی روی تخته آشپزخانه خرد کرده و به قابلمه می افزاییم.
نکته:
همراهان میریتو با توجه به ذائقه تان دو عدد سیب زرد را پوست گرفته و روی تخته آشپزخانه مکعبی ریز خرد کنید و به مخلوط مواد اضافه کنید، این کار اختیاری بوده و افزودن دو عدد میخک هم در قابلمه عطر خاصی به دسر شما می بخشد.
مرحله هفتم
بعد از انجام مراحل بالا، مغز فندق و مغز بادام را به مقدار دلخواه خودتان به همراه چوب دارچین به ترکیب مواد اضافه می کنیم و خوب همه مواد را با هم می زنیم تا روی حرارت کم به خوبی جا بیفتد. مقداری آب در این قسمت روی مواد می ریزیم.
نکته:
اضافه کردن مغز گردو باعث مقوی تر شدن دسر شده و طعم خوبی به عاشوره می دهد.
مرحله هشتم
وقتی که دسر کاملا پخته بود، می بایست شکر را کم کم به مواد اضافه کرده و بعد از مخلوط کردن کمی تست کنید و با توجه به ذائقه مجددا شکر را می افزاییم تا به نتیجه مطلوبمان برسیم. در این زمان مواد را با دقت و بدون اتلاف وقت هم می زنیم.
مرحله نهم
در نهایت دسر ترکی مان را تا جاییکه به حالت حلیم قوام آمد، هم می زنیم و در آخر درون کاسه های مورد نظرمان می کشیم. روی هر کاسه را با پودر پسته، خلال بادام، خردههای گردو و پودر دارچین تزئین کرده و به عنوان یک غذای مقوی سرو می کنیم. نوش جان
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- minaaria48