طرز تهیه آش لخشک خوشمزه و مخصوص با نکات کامل
طرز تهیه آش لخشک
آش لخشک یکی از آش های بسیار خوشمزه شهر مشهد است. در این آش از حبوبات استفاده نمی شود و بسیار سبک بوده و می توانید در هفته چندین بار درست کنید. این آش می تواند در روزهای تابستان طبخ کرده و به صورت سرد برای شما دلنشین باشد و در کنار خانواده از خوردن آن لذت ببرید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش لخشک در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۵ نفر | |
اسفناج | ۱ کیلوگرم |
سیر | ۴ حبه |
ماست محلی | ۵ لیوان |
دوغ محلی | ۲ لیوان |
رشته لخشک یا آشی | ½ بسته |
نعناع خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش لخشک
مرحله اول
برای فراهم کردن آش لخشک سنتی به روش مشهدی، شروع کاراسفناج تازه را پاک کرده و درون ظرف حاوی آب ولرم می خیسانیم تا به مدت ۱۰ دقیقه گرد و خاک های موجود در شیار برگ ها کاملا از بین برود. سپس ۳ مرتبه آب سبزی را تعویض می کنیم.
مرحله دوم
در ادامه اسفناج های آبکشی شده را روی پارچه ای پهن کرده تا آب اضافه شان خارج شود. در این فاصله قابلمه ای را که برای پخت آش در نظر داریم تا نیمه آن آب می ریزیم و روی حرارت بالا گذاشته تا آب به دمای جوش برسد. حالا اسفناج را خرد می کنیم.
مرحله سوم
برای این منظور اسفناج ها را روی تخته آشپزخانه به اندازه متوسط خرد کرده و زمانیکه آب در حال جوشیدن بود، اسفناج را به قابلمه منتقل می کنیم. و خوب هم می زنیم تا شرروع به پختن کند. اکنون ۳ قاشق چایخوری نمک روی اسفناج می پاشیم.
مرحله چهارم
بلافاصله بعد از افزودن نمک رشته های لخشک را روی مواد درون قابلمه اضافه کرده و هم می زنیم تا رشته ها از هم جدا شوند. آنگاه درب قابلمه را گذاشته تا با حرارت کم، به مدت ۲۰ دقیقه رشته و سبزی پخته شوند. صافی فلزی را آماده می کنیم.
مرحله پنجم
وقتی که رشته ها شفاف و نرم شدند، آنها را به همراه اسفناج درون صافی ریخته تا آب اضافی شان خارج شود. بهتر است بدانید بعد از آبکشی کردن مواد، رشته لخشک باید شفاف شده باشد تا بعد از خارج شدن آب، سفت نشود.
مرحله ششم
گام بعدی کاسه ای نسبتا جادار را انتخاب کرده و مخلوط رشته و اسفناج را داخل آن می ریزیم و کنار می گذاریم تا کمی خنک شود. آنوقت ماست محلی را به همراه دوغ محلی و ۱ قاشق چایخوری نمک داخل کاسه ای جداگانه با هم ترکیب می کنیم.
مرحله هفتم
بنابراین پوست سیر جدا کرده و بعد از شستشو با استفاده از رنده ریز رنده می زنیم و به کاسه حاوی ماست و دوغ مخلوط می کنیم. بعد از اینکه مواد با هم یکنواخت شدند، ترکیب ماست را روی کاسه حاوی مواد آش می افزاییم و با هم مخلوط می کنیم.
مرحله هشتم
بعد از انجام مراحل قبلی، نوبت درست کردن نعنا داغ می باشد. برای این منظور، تابه کوچکی را روی حرارت کم گذاشته و مقداری روغن را به همراه نعنا خشک داخل آن می ریزیم و بعد از ثانیه حرارت را خاموش می کنیم که نعنا تلخ نشود.
مرحله نهم
در نهایت آش را در ظرف مورد دلخواه می کشیم و با نعنا داغ تزئین کرده و به صورت سرد سرو می کنیم. در صورتی که آش سفت شده بود، می توانید کمی دوغ روی آن اضافه کنید. نوش جانتان
مطالب جذاب از سراسر وب
- مانتو یقه انگلیسی کلاسیک ؛ ۱۵ مدل شیک که استایل مینیمال رو جذابتر میکنه!
- ایده خرید النگو مدرن؛ برای داشتن یه استایل روزمره شیک و خاص، باید چی بخری؟
- ۱۵ مدل جدید دستبند چرم اسپرت مردانه؛ کالکشن خاص برای خوشتیپها
- بادبزن فانتزی چوبی؛ ۱۵ ایده خلاقانه و فانتزی برای یک اکسسوری متفاوت
- دمپایی ابری پاپیونی؛ ۱۵ عکس از جدیدترین مدلهای فانتزی و خاص
- انگشتر طلا تاج؛ ۱۵ مدل با طراحی فوقالعاده و خاص برای هر سلیقه
- منبع :
- dolmekhanegi_ashrafbanoo