طرز تهیه آش لخشک خوشمزه و مخصوص با نکات کامل

طرز تهیه آش لخشک

طرز تهیه آش لخشک, دستور پخت آش لخشک

آش لخشک یکی از آش های بسیار خوشمزه شهر مشهد است. در این آش از حبوبات استفاده نمی شود و بسیار سبک بوده و می توانید در هفته چندین بار درست کنید. این آش می تواند در روزهای تابستان طبخ کرده و به صورت سرد برای شما دلنشین باشد و در کنار خانواده از خوردن آن لذت ببرید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش لخشک در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۵ نفر
اسفناج۱ کیلوگرم
سیر۴ حبه
ماست محلی ۵ لیوان
دوغ محلی۲ لیوان
رشته لخشک یا آشی½ بسته
نعناع خشک۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه و روغنبه مقدار لازم
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

طرز تهیه آش لخشک

مرحله اول

برای فراهم کردن آش لخشک سنتی به روش مشهدی، شروع کاراسفناج تازه را پاک کرده و درون ظرف حاوی آب ولرم می خیسانیم تا به مدت ۱۰ دقیقه گرد و خاک های موجود در شیار برگ ها کاملا از بین برود. سپس ۳ مرتبه آب سبزی را تعویض می کنیم.

مرحله دوم

در ادامه اسفناج های آبکشی شده را روی پارچه ای پهن کرده تا آب اضافه شان خارج شود. در این فاصله قابلمه ای را که برای پخت آش در نظر داریم تا نیمه آن آب می ریزیم و روی حرارت بالا گذاشته تا آب به دمای جوش برسد. حالا اسفناج را خرد می کنیم.

مرحله سوم

برای این منظور اسفناج ها را روی تخته آشپزخانه به اندازه متوسط خرد کرده و زمانیکه آب در حال جوشیدن بود، اسفناج را به قابلمه منتقل می کنیم. و خوب هم می زنیم تا شرروع به پختن کند. اکنون ۳ قاشق چایخوری نمک روی اسفناج می پاشیم.

مرحله چهارم

بلافاصله بعد از افزودن نمک رشته های لخشک را روی مواد درون قابلمه اضافه کرده و هم می زنیم تا رشته ها از هم جدا شوند. آنگاه درب قابلمه را گذاشته تا با حرارت کم، به مدت ۲۰ دقیقه رشته و سبزی پخته شوند. صافی فلزی را آماده می کنیم.

مرحله پنجم

وقتی که رشته ها شفاف و نرم شدند، آنها را به همراه اسفناج درون صافی ریخته تا آب اضافی شان خارج شود. بهتر است بدانید بعد از آبکشی کردن مواد، رشته لخشک باید شفاف شده باشد تا بعد از خارج شدن آب، سفت نشود.

مرحله ششم

گام بعدی کاسه ای نسبتا جادار را انتخاب کرده و مخلوط رشته و اسفناج را داخل آن می ریزیم و کنار می گذاریم تا کمی خنک شود. آنوقت ماست محلی را به همراه دوغ محلی و ۱ قاشق چایخوری نمک داخل کاسه ای جداگانه با هم ترکیب می کنیم.

مرحله هفتم

بنابراین پوست سیر جدا کرده و بعد از شستشو با استفاده از رنده ریز رنده می زنیم و به کاسه حاوی ماست و دوغ مخلوط می کنیم. بعد از اینکه مواد با هم یکنواخت شدند، ترکیب ماست را روی کاسه حاوی مواد آش می افزاییم و با هم مخلوط می کنیم.

مرحله هشتم

بعد از انجام مراحل قبلی، نوبت درست کردن نعنا داغ می باشد. برای این منظور، تابه کوچکی را روی حرارت کم گذاشته و مقداری روغن را به همراه نعنا خشک داخل آن می ریزیم و بعد از ثانیه حرارت را خاموش می کنیم که نعنا تلخ نشود.

مرحله نهم

در نهایت آش را در ظرف مورد دلخواه می کشیم و با نعنا داغ تزئین کرده و به صورت سرد سرو می کنیم. در صورتی که آش سفت شده بود، می توانید کمی دوغ روی آن اضافه کنید. نوش جانتان

آخرین بروز رسانی در : جمعه 26 آبان 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.