طرز تهیه سبزی پلو با سبزی خشک مجلسی با نکات کامل

طرز تهیه سبزی پلو با سبزی خشک

طرز تهیه سبزی پلو با سبزی خشک, دستور پخت سبزی پلو با سبزی خشک

سبزی پلو با سبزی های معطر خشک یکی از غذاها و پلو‌های اصیل ایرانی می باشد که طرفداران زیادی دارد. این پلوی خوشمزه و خوش عطر را می توان به همراه گوشت و مرغ طبخ کرد و به عنوان یک غذای مجلسی از مهمانان خود پذیرایی کنید. اما لازم است بدانید در این آموزش از هیچ نوع گوشتی استفاده نشده است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سبزی پلو با سبزی خشک در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفرمقدار مواد
برنج۴ پیمانه
سبزی معطر خشک۱ پیمانه
سیر۳ حبه
کره۲۰ گرم
پودر تخم گشنیز۱ قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه سبزی پلو با سبزی خشک

مرحله اول

برای فراهم کردن سبزی پلو با سبزی خشک به روش مجلسی، شروع کار می بایست برنج را قبل از پخت بخیسانیم. برای این منظور برنج را می شوییم و تا سطح روی آن آب و کمی نمک می ریزیم. آنگاه اجازه می دهیم بسته به نوع برنج ۱ تا ۲ ساعت خیس بخورد.

مرحله دوم

بعد از زمان تعیین شده قابلمه ای را که برای پخت اولیه برنج در نظر داریم، آماده کرده و تا نیمه آن آب می ریزیم. قابلمه را روی حرارت زیاد گذاشته تا به دمای جوش برسد. زمانیکه آب شروع به جوشیدن کرد، کمی نمک و زردچوبه به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله سوم

اکنون آبی را که در آن برنج را خیسانده بودیم دور می ریزیم و به آرامی داخل قابلمه حاوی آب جوش منتقل می کنیم. آنگاه تامل کرده تا پخت اولیه انجام شود. برای این لازم لازم است برنج به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه روی حرارت بماند تا دانه های برنج نرم شوند.

مرحله چهارم

در این فاصله پوست سیر را جدا کرده و بعد از شستشو با استفاده از رنده ریز رنده کرده و به قابلمه حاوی برنج می افزاییم. این کار را می بایست۳ دقیقه اخر پخت برنج انجام داده و هم زده تا برنج با سیر مزه دار شود.

مرحله پنجم

بعد از زمان تعیین شده دانه ای از برنج را زیر دندان تست کرده و در صورتی که لایه های بیرونی کمی نرم و مغز برنج سفت بود، برنج را آبکشی کرده و اجازه می دهیم آب اضافی اش کاملا خارج شود. قابلمه مورد نظر را روی حرارت کم می گذاریم.

مرحله ششم

گام بعدی ته دیگ مورد دلخواه را که می توان از نان لواش یا ورقه های سیب زمینی باشد، کف قابلمه را پوشش داده و به اندازه ۲ کفگیر از برنج روی ته دیگ می افزاییم. آنوقت نوبت اضافه کردن سبزیهای معطر خشک شده می باشد.

مرحله هفتم

در این مرحله سبزی های معطر را که شامل؛  (تره، گشنیز، جعفری، شوید و خیلی کم شنبلیله) را به همراه پودر تخم گشنیز روی برنج می پاشیم و مجددا روی آنها مقداری برنج اضافه کرده تا لایه ها به همین روش روی هم قرار بگیرند.

مرحله هشتم

بعد از اینکه مواد سبزی پلو به پایان رسید، کره را حبه ای برش زده و به صورت پخش روی برنج قرار می دهیم. دور تا دور قابلمه را جمع کرده تا در زمان پخت برنج خشک نشود. حالا درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم و روی آن می گذاریم.

مرحله نهم

بنابراین زیر قابلمه شعله پخش کن گذاشته تا سبزی پلو با حرارت کم به مدت ۴۵ دقیقه پخته شود. پایان پخت سبزی پلوی خوشمزه را داخل دیس مورد دلخواه برمی گردانیم و به همراه ماهی، مرغ یا چلو گوشت میل می کنیم. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 29 آبان 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.