طرز تهیه حلوای سیاه اردبیل خوشمزه و مخصوص با نکات کامل
طرز تهیه حلوای سیاه اردبیل
حلوا سیاه سوغات بسیار خوشمزه و مقوی شهر اردبیل می باشد. حلوا سیاه اردبیل بیش از ۱ قرن است که در این شهر به صورت سنتی تهیه می شود و دارای خواص غذایی فراوانی چون کربوهیدرات، ویتامین C ،B ،E ،A، منیزیم، فسفر، کلسیم و می باشد و به دلیل طبع گرم آن بسیار مناسب فصل سرد سال می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه حلوای سیاه اردبیل در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم حلوای سیاه اردبیل | |
ارد جوانه گندم | ۱ پیمانه |
آرد نان سنگک | ۴ پیمانه |
شیره انگور | ½ لیتر |
آب | ۱ پیمانه |
موم عسل | ۵۰ گرم |
پودر کنجد | ۵۰ گرم |
پودر گردو | ۱۰۰ گرم |
پودر پسته | ۵۰ گرم |
کره یا مارگارین | ۱۸۰ گرم |
ادویه مخصوص حلوا | ۱ قاشق سوپخوری |
کره محلی یا روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه حلوای سیاه اردبیل
مرحله اول
برای فراهم کردن حلوای سیاه اردبیلی به روش سنتی، شروع کار گندم را بعد از شستشو داخل کاسه ای جادار ریخته و تا سطح روی آن را آب می ریزیم. آنگاه کاسه را کنار می گذاریم و به مدت ۷۲ ساعت تامل می کنیم تا دانه های گندم جوانه بزند.
نکته:
همراهان میریتو لازم است بدانید، برا یجوانه زدن می توانید بعد از گذشت ۱۲ ساعت، گندم را آبکشی کرده و بعد از خارج کردن آب اضافه درون شیشه ریخته و روی آنها را با پارچه ای بپوشانیم تا بر اثر رطوبت جوانه گندم رشد بیشتری داشته باشد.
مرحله دوم
بعد از زمان تعیین شده جوانه های گندم را روی پارچه تمیزی به صورت پخش پهن کرده و صبر می کنیم رطوبتشان کاملا گرفته شود. آنگاه جوانه های گندم خشک شده را داخل میکسر یا آسیاب ریخته و تا جاییکه پودر شود، آسیاب می کنیم.
مرحله سوم
در ادامه آرد جوانه گندم را داخل کاسه ای ریخته و آرد سنگک را روی آن می افزاییم. سپس ۱ پیمانه آب ولرم روی آرد می ریزیم و با قاشق ترکیب کرده تا آرد حالت خمیری بدست آورد. آنگاه تابه ای را که برای درست کردن حلوا در نظر داریم آماده می کنیم.
مرحله چهارم
اکنون خمیر را درون تابه منتقل کرده و روی حرارت متوسط می گذاریم. حالا به صورت متداوم خمیر را تفت داده و هر چند دقیقه کمی کره یا روغن محلی روی خمیر می افزاییم. حلوا را به مدت زمان ۶ ساعت با سرعت بالا تفت می دهیم.
مرحله پنجم
بعد از زمان تعیین شده نوبت اضافه کردن موم عسل و شیره انگور می باشد. برای این منظور بعد از افزودن مواد به خمیر درون تابه، می بایست به مدت ۳۰ دقیقه تمامی مواد را به خوبی زیر و رو کرده تا شیره و موم عسل جذب بافت خمیری حلوا شود.
مرحله ششم
در این مرحله ادویه های مخصوص حلوا سیاه که شامل؛ (زردچوبه، پودر زنجبیل، پودر هل، فلفل سیاه،، گلپر، زیره و پودر دارچین) روی حلوا می پاشیم و خوب زیر و رو کرده تا حلوا با ادویه مزه دار شود. بعد از انجام مراحل قبلی، مغزیجات را می افزاییم.
مرحله هفتم
گام بعدی پودرکنجد، پودر گردو و پودر پسته را روی حلوا می افزاییم، آنوقت مواد حلوا را به خوبی زیر و رو کرده تا با هم آمیخته شوند. حالا سیاه بعد از ترکیب با مغزیجات آماده است. می توانید در ظرف های دلخواه ریخته و با پودر گل و پودر پسته تزئین می کنیم. نوش جان
مطالب جذاب از سراسر وب
- مانتو رنگی شیک برای بهار؛ ۱۵ مدل گلدوزیشده با طرحهای خاص ایرانی!
- مانتو بهاری مینیمال؛ ۱۵ مدل شیک و ساده برای استایلهای روزمره و رسمی
- مانتوعبایی مدرن و زیبا؛ یک استایل راحت و شیک که هر روز میتونی بپوشیش.
- مانتو کژوال مناسب روزمره؛ ۱۵ عکس از طرحهای جذاب برای استفاده روزانه
- مانتو شومیزی جذاب زنانه؛ ۱۵ مدل ترند و خفن برای استایل دخترونه امروزی و خاص
- کفتان آبی زنانه؛ ۱۵ ایده استایل برای استفاده در سفرهای ساحلی بهاری و تابستونی