طرز تهیه شله خرمایی خوشمزه و مخصوص با نکات کامل

طرز تهیه شله خرمایی

طرز تهیه شله خرمایی

شله خرمایی خیلی مقوی و خوشمزه و سالم است و در شهرهای جنوبی درست می شود، این دسر را به علت طبع گرم آن بیشتر در فصل های سرد سال درست می کنند. در کشورهای عربی هم درست می شود که به آن عصیده می گویند. این دسر خوشمزه شباهتی به رنگینک داشته با این تفاوت که از مغزیجات داخل آن استفاده نمی شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شله خرمایی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
آرد سبوس دار۱ لیوان
خرمای بدون پوست۱ لیوان
گلاب۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع۳ قاشق غذاخوری
خلال بادام یا پستهبرای تزئین

طرز تهیه شله خرمایی

مرحله اول

برای فراهم کردن شله خرمایی به روش سنتی بوشهری، شروع کار خرماهی رسیده و شیرین را آبکشی کرده و پوست و هسته های آن را خارج می کنیم. آنگاه قابلمه ای مناسب را انتخاب کرده و خرماها را داخل قابلمه منتقل می کنیم.

مرحله دوم

در ادامه ۳ لیوان دسته دار آب روی خرما می ریزیم و درب قابلمه را گذاشته تا با حرارت متوسط خرما پخته شود. بعد از گذشت ۵ الی ۱۰ دقیقه حرارت زیر قابلمه را خاموش کرده تا کمی از حرارت مواد کاسته شود. حالا دستگاه مخلوط کن را آماده می کنیم.

مرحله سوم

آنگاه خرما را درون دستگاه مخلوط کن یه غذاساز ریخته و با زدن چند پالس به شکل خمیری تبدیل می کنیم. خرما را کنار می گذاریم و آرد سبوس دار را تفت می دهیم. برای این منظور، آرد را درون تابه ای مناسب می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم.

نکته:

در صورت دسترسی نداشتن به دستگاه مخلوط کن یا هر نوع دیگر، می توانید با گوشتکوب خرما ها را له کنید.

مرحله چهارم

آرد را با حرارت کم به صورت پیوسته تفت داده تا رنگ آرد کاراملی شود. آنوقت نوبت اضافه کردن پوره خرما می باشد. بنابراین خرما را به همراه آرد خوب زیر و رو کرده تا با هم آمیخته شوند. حالا گلاب را درون تابه اضافه کرده و با هم ترکیب می کنیم.

مرحله پنجم

گام بعدی روغن مایع را روی مواد اضافه کرده و به سرعت هم می زنیم تا جذب مواد شود. تمامی مواد را تا جاییکه به قوام برسد هم می زنیم و در صورتی که سفت تر از مواد فرنی باشد، مجددا کمی آب جوش روی مواد می ریزیم.

مرحله ششم

در نهایت حرارت زیر تابه را خاموش کرده و شله خرمایی مقوی و خوشمزه را داخل ظرف مورد نظرمان می کشیم. پایان کار با خلال های نام برده در جدول بالا تزئین می کنیم. این دسر پر خاصیت را به صورت گرو در روزهای سرد سال سرو می کنیم. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 23 اسفند 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.