طرز تهیه شله گندی خوشمزه و مخصوص با نکات کامل
طرز تهیه شله گندی
شله گندی از غذاهای خوشمزه و مقوی لری می باشد که دستور تهیه ساده ای داشته و این غذا در فصل زمستان مصرف بیشتری دارد. همچنین در مواقع سرماخوردگی و یا بیماری هایی مثل چربی خون بالا و افراد دیگر که رژیم غذایی خاصی دارند مثل منع مصرف گوشت قرمز و یا غذاهای سرخ کردنی-افراد دیابتی و…می توانند از این سوپ خوشمزه و مقوی استفاده نمایند، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شله گندی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
عدس | ۳ پیمانه |
انار خشک | ۱ پیمانه |
برنج نیم دانه | ۱ پیمانه |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه شله گندی
مرحله اول
برای فراهم کردن شله گندی از غذاهای اصیل لری، شروع کار عدس و برنج را به صورت جداگانه درون ظرف های مناسبی منتقل کرده و بعد از شستشو، تا سطح روی آنها را آب می ریزیم تا بافتشان به مدت ۱ ساعت نرم شود.
مرحله دوم
در این فاصله، پیاز را بعد از پوستگیری می شوییم و روی تخته آشپزخانه پیازها را رشته ای نازک خرد می کنیم. آنگاه تابه ای مناسب را روی حرارت متوسط گذاشته و کمی روغن می ریزیم تا داغ شود. حالا پیاز را به تابه می افزاییم.
مرحله سوم
در ادامه پیاز را تا جاییکه سبک و شیشه ای شود، تفت داده و بلافاصله کمی زردچوبه روی آن می پاشیم تا پیاز داغ با عطر و رنگ ادویه آمیخته شود. بعد از زمان تعیین شده قابلمه ای را آماده کرده و عدس را بعد از آبکشی داخل آن می ریزیم.
مرحله چهارم
در این زمان ۴ لپیمانه آب ولرم روی عدس می افزاییم و تامل کرده عدس با حرارت متوسط پخته شود. پس از ۲۰ دقیقه دانه از عدس را زیر دندان تست می کنیم و در صورتی که کاملا نرم شده بودند، قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم.
مرحله پنجم
اکنون با استفاده از کفگیر سوراخ دار عدس را از قابلمه درون کاسه ای منتقل کرده و قابلمه حاوی آب عدس را می بایت دوباره روی حرارت کم قرار دهیم. بنابراین آب برنج خیسانده شده را دور ریخته و برنج را به آب عدس درون قابلمه می افزاییم.
مرحله ششم
در این مرحله درب قابلمه را گذاشته و اجازه می دهیم برنج به خوبی نرم و شفته شود. آنوقت دانه های انار خشک شده را به همراه کمی نمک، زردچوبه و کمی فلفل سیاه روی برنج اضافه کرده و به خوبی هم می زنیم تا یکنواخت شود.
مرحله هفتم
گام بعدی عدس پخته شده را روی مواد درون قابلمه می افزاییم و مجددا تمامی مواد را با هم مخلوط می کنیم. صبر می کنیم تا شله گندی کاملا لعابدار شود. درنهایت پیاز داغ را ۳۰ دقیقه پایانی پخت شله گندی به قابلمه می افزاییم. نوش جان
نکته:
همراهان میریتو لازم است این نکته را یادآور شویم که شله گندی را در زمان پخت هر چند دقیقه هم می زنیم تا کاملا لهیده و سفت شود. این غذا را به صورت کم آب سرو می کنند. شله گندی را با نان سنگک و سبزی خوردن میل کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- banafshe.yavash