طرز تهیه دلمه کلم برگ خوشمزه و مجلسی با نکات
طرز تهیه دلمه کلم برگ
انواع دلمه ها طرفداران زیادی دارند. بعضی از آنها مانند دلمه برگ را اگر بخواهیم تازه و در فصل خودش تهیه کنیم باید در اواخر بهار تا انتهای تابستان درست کنیم. اما دلمه کلم را در هر فصل از سال که باشیم می توانیم تازه تهیه کنیم. برای انواع مهمانی ها در کنار هر غذای دیگری می تواند به میز شما زیبایی دوچندانی را بدهد. در اینجا ما برای شما دوستداران سایت میریتو طرز تهیه دلمه کلم برگ را آورده ایم.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
کلم سفید بزرگ | ۱ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
برنج | ۱ لیوان |
جعفری تازه | ۵ شاخه |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
سیر | ۲ عدد |
فلف سیاه، زیره، پاپریکا، پودر فلفل قرمز، نمک | به میزان لازم |
روغن | ۱/۲ لیوان |
مواد سس | |
روغن | ۱/۴ لیوان |
کره | ۱ قاشق غذاخوری |
رب چیلی | ۱ قاشق غذاخوری |
پوره گوجه فرنگی | ۱ کاسه |
آب داغ | ۳ لیوان |
نمک | به میزان لازم |
طرز تهیه دلمه کلم برگ
مرحله اول
ابتدا جعفری را پاک می کنیم و می شوییم و داخل آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن خارج شود. بعد در خردکن قرار می دهیم و ریز تحویل می گیریم. بعد پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم.
مرحله دوم
سپس داخل شیر جوش ۲ لیوان آب می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر به جوش بیاید. وقتی در حال قل زدن بود نمک به آن اضافه می کنیم و برنج شسته شده را به آن می افزاییم. زمانیکه اطراف آن پخته و نرم بود ولی مغز برنج کمی سفت بود آن را آبکش می کنیم.
مرحله سوم
بعد از اینکه مواد آماده شد، تابه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و روغن را داخل آن می ریزیم و گوشت را به همراه پیاز رنده شده داخل تابه ریخته و تفت می دهیم تا رنگ آن کاملا تغییر کند. ادویه ها که شامل فلفل سیاه، زیره، پاپریکا، پودر فلفل قرمز، نمک است را اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
بلافاصله سیرها را پوست می گیریم و روی تخته ریز خرد می کنیم به مواد اضافه می کنیم. رب گوجه فرنگی را هم می افزاییم و تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. برنج و جعفری خرد شده را نیز اضافه می کنیم و همگی مواد را زیر و رو می کنیم و تابه را از روی حرارت بر می داریم.
مرحله پنجم
پس از تهیه مواد میانی کلم سفید را می شوییم و انتهای آن را با چاقو می بریم و از وسط نصف می کنیم. قابلمه ای که راحت دو نیمه کلم در آن قرار بگیرد را روی حرارت زیاد قرار می دهیم و تا نیمه آن آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا داغ شود.
مرحله ششم
بعد از جوش آمدن آب، دو نیمه کلم را داخل قابلمه قرار می دهیم تا برگ های آن کاملا جدا شوند. بلافاصله کاسه ای بزرگ را تا نیمه پر از آب سرد می کنیم و زمانیکه کلم ها برگ برگ و نرم شدن به کاسه آب سرد منتقل می کنیم.
مرحله هفتم
حالا برگ های کلم را روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و از وسط نصف می کنیم. روی هر قسمت آن از مواد میانی با قاشق می ریزیم و رول می کنیم و داخل ظرف لبه دار پیرکس مرتب می چینیم. همگی برگ کلم ها را به همین شکل آماده می کنیم.
مرحله هشتم
زمانیکه رول کلم ها را درست کردیم، قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و روغن را به همراه کره داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا کره آب شود و رب چیلی و پوره گوجه فرنگی را به همراه ۳ لیوان آب داغ و کمی نمک به آن می افزاییم. فر را روشن می کنیم تا گرم شود.
مرحله نهم
صبر می کنیم تا سس کمی قوام یابد و خیلی شل نباشد. بعد روی دلمه ها می ریزیم. روی ظرف پیرکس را با فویل کاملا می پوشانیم و در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا به مدت ۴۰ دقیقه بپزد.
مرحله دهم
بعد از گذشت زمان اشاره شده در مرحله قبل، ظرف پیرکس را بیرون می آوریم و فویل را بر می داریم و مجددا ظرف را داخل فر قرار می دهیم تا به مدت ۳۰ دقیقه دیگر سس غلیظ شود. بعد دلمه ها را در ظرف سرو می چینیم و ترجیحا با ماست نوش جان کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- boof_fingerfood