طرز تهیه زرشک پلو با میگو خوشمزه و مخصوص با نکات کامل
طرز تهیه زرشک پلو با میگو
زرشک پلو با میگو یکی از انواع پلو های سنتی ایرانی می باشد که طعمی فوق العاده خوشمزه ای دارد و شما می توانید با افزودن زرشک به این پلو طعم آن را بهتر کنید. این میگو پلو را می توانید برای شام یا نهار برای خانواده خود تهیه کنید و در کنار طعم لذیذ آن از خواص خوب میگو نیز بهرمند شوید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه زرشک پلو با میگو در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
برنج | ۳ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد |
میگو | ۸۰۰ گرم |
زرشک | ۳ قاشق غذا خوری |
دارچین | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
نمک و روغن | به مقدار لازم |
فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه زرشک پلو با میگو
مرحله اول
برای فراهم کردن زرشک پلو با میگو به روش رستورانی، شروع کار می بایست برنج را بشوییم و تا سطح روی آن آب و کمی نمک اضافه کنیم. آنگاه اجازه می دهیم به مدت ۲ ساعت کاملا خیس بخورد. در این فاصله میگوها را آماده می کنیم.
مرحله دوم
برای این منظور میگوهای تازه را روی تخته آشپزخانه می گذاریم. حالا قسمت های اضافه و پوستشان را جدا می کنیم. سپس رگ سیاه رنگ پشتش را به آرامی خارج کرده و بعد از شستشو، داخل صافی ریخته تا آب اضافی شان خارج شود.
مرحله سوم
اکنون پیاز را بعد از پوستگیری می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی نازک و یک اندازه برش می زنیم. آنوقت تابه ای را که برای تفت دادن مواد در نظر داریم روی حرارت متوسط گذاشته و کمی روغن می ریزیم تا به خوبی داغ شود.
مرحله چهارم
زمانیکه روغن داغ شد، پیاز را به تابه می افزاییم و تا جاییکه بافت پیاز شیشه ای و خوشرنگ شود، تفت می دهیم. بعد از آماده شدن پیاز داغ را درون ظرفی خالی کرده و مجددا تابه را روی حرارت می گذاریم. مقداری روغن درون تابه می ریزیم.
مرحله پنجم
گام بعدی حرارت را زیاد کرده و میگو را داخل روغن داغ تفت داده تا ترد و خوشرنگ شوند. بعد از اینکه میگو مغز پخت و طلایی شد، پیازهای سرخ شده را به میگو می افزاییم و کمی زردچوبه، فلفل، پودر دارچین و زعفران دم کرده روی مواد می ریزیم.
مرحله ششم
تمامی مواد را به خوبی تفت داده تا عطر و رنگ ادویه ها با میگو آمیخته شود. بعد از زمان تعیین شده قابلمه ای را که برای پخت اولیه برنج در نظر داریم تا نیمه آب پر کرده و روی حرارت زیاد گذاشته تا آب به دمای جوش برسد. در همین حین، آب برنج را دور می ریزیم.
مرحله هفتم
وقتی که آب شروع به جوشیدن کرد، برنج را به همراه کمی نمک داخل قابلمه منتقل کرده تا به مدت ۱۰ دقیقه پخت اولیه برنج انجام شود. دانه ای از برنج را زیر دندان تست کرده و در صورتی که اطراف برنج نرم و مغز آن سفت بود، آبکشی می کنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله همان قابلمه را خشک کرده و مقداری روغن کف قابلمه می ریزیم تا داغ شود. آنگاه از نان لواش یا اسلایس های سیب زمینی برای ته دیگ استفاده می کنیم. حالا ۲ کفگیر برنج روی ته دیگ ریخته و لایه بعدی را از ترکیب میگو اضافه می کنیم.
مرحله نهم
تمامی مواد را به صورت لایه به لایه روی هم می ریزیم تا به پایان برسد. درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم و حرارت را کم کرده تا پلو به مدت ۱ ساعت کاملا دم بکشد. پایان پخت برنج زرشک را تمیز شسته تا سنگریزه ها کاملا خارج شوند.
مرحله دهم
در نهایت زرشک را درون تابه ای با ۲ قاشق روغن تفت داده و کمی زعفران روی آن می ریزیم تا خوشرنگ شود. بعد از گذشت زمان تعیین شده، برنج را در ظرفی برمی گردانیم و با زرشک اطراف پلو میگو را تزئین می کنیم. نوش جان