طرز تهیه سالونه ماهی خوشمزه و مخصوص با نکات کامل
طرز تهیه سالونه ماهی
سالونه ماهی یکی از غذاهای دریایی فوق العاده خوشمزه است که در جنوب کشورمان به صورت سنتی طبخ شده و طرفداران زیادی دارد. سالونه ماهی با سس خوشمزه و ادویه های مخصوص مزه دار شده که می تواند طعم جدیدی از ماهی را تجربه کنید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سالونه ماهی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
ماهی | ۴ تکه |
پیاز | ۲ عدد |
سیر | ۲ حبه |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر زنجبیل و سیاه دانه | به مقدار لازم |
نمک و روغن | به مقدار لازم |
فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه سالونه ماهی
مرحله اول
برای فراهم کردنسالونه ماهی خوشمزه سنتی، شروع کار ماهی مورد نظر را پاک کرده و بعد از جدا کردن قسمت های اضافی، روی تخته آشپزخانه به تکه های یکسان تقسیم می کنیم. آنگاه به خوبی می شوییم و تامل کرده خونابه شان خارج شود.
مرحله دوم
در این فاصله پیاز و سیر را بعد از پوستگیری شسته و هر کدام را به صورت جداگانه روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم. حالا کمی روغن داخل تابه ای که برای آماده کردن سالونه ماهی انتخاب کردیم، می ریزیم.
مرحله سوم
اکنون تابه را روی حرارت تسط گذاشته تا کاملا داغ شود. سپس پیاز را به تابه منتقل کرده و تا جاییکه بافت پیاز نرم و کاراملی شد، تفت دادن را ادامه می دهیم. بنابراین نوبت افزودن سیر درون تابه می باشد. سیر را کمی تفت می دهیم.
مرحله چهارم
زمانیکه عطر سیر در فضا پیچید، کمی زردچوبه، فلفل سیاه، پودر زنجبیل و سیاه دانه درون تابه می پاشیم و به خوبی تفت داده تا رنگ و عطر ادویه ها با مواد آمیخته شود. آنوقت تکه های ماهی را به تابه منتقل کرده تا با مواد مزه دار شوند.
مرحله پنجم
در این قسمت می بایست هر ۲ سمت ماهی ها را به خوبی سرخ کنیم تا کاملا با ادویه ها طعم دار شود. در همین حین رب گوجه فرنگی را در گوشه ای از تابه تفت داده تا علاوه بر خوشرنگ شدن، بوی خامی اش گرفته شود.
نکته:
همراهان میریتو در صورت نیاز کمی روغن به رب گوجه فرنگی می افزاییم.
مرحله ششم
گام بعدی ۱ لیوان آب جوشیده درون تابه می ریزیم و تامل می کنیم با حرارت ملایم کاملا بپزند. بعد از گذشت ۳۰ دقیقه درب تابه را کنار گذاشته و کمی از سس می چشیم. در صورت نیاز درب تابه را کنار گذاشته تا سس به روغن بیفتد.
نکته:
توجه داشته باشید، بسته به ذائقه خود می توانید در آخر کمی رب انار یا تمرهندی روی خورش سالونه بریزیم. این غذای خوشمزه را در کنار برنج سرو می کنیم. نوش جان