طرز تهیه خورش ترشی گورما خوشمزه و مخصوص با نکات کامل

طرز تهیه خورش ترشی گورما

طرز تهیه خورش ترشی گورما

خورش ترشی گورما یکی از خورشت های سنتی ایرانی می باشد که اصالتا در خطه ارومیه طبخ می شود. یکی از خورشت های بسیار خوشمزه است و استفاده از لوبیا چشم بلبلی به همراه گوشت و آلو طعم بسیار خوبی ایجاد کرده و سرو آن به همراه پلو بی نظیر می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش ترشی گورما در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازممقدار مواد
گوشت خورشتی گوسفندی۳۰۰ گرم
آلو خورشتی۱ پیمانه
لوبیا چشم بلبلی۱ پیمانه
پیاز۱ عدد
چوب دارچین۱ تکه
زعفران دم کردهبه مقدار لازم
فلفل قرمز و زردچوبهبه مقدار لازم
نمک و روغنبه مقدار لازم
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذا خوری

طرز تهیه خورش ترشی گورما

مرحله اول

برای فراهم کردن خورش ترشی گورما به سبک سنتی ارومیه، شروع کار می بایست لوبیا چشم بلبلی را در کاسه ای ریخته و پس از شستشو، تا سطح روی آن را آب می ریزیم. سپس اجازه می دهیم به مدت زمان ۱ شبانه روز کاملا خیس بخورد.

نکته:

در این فاصله زمانی، لازم است آب ظرف لوبیا را هر چند ساعت دور ریخته و آب تازه روی آن بریزیم.

مرحله دوم

در ادامه پیاز را بعد از پوستگیری آبکشی کرده و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی ریز و یک اندازه خرد می کنیم. حالا قابلمه ای را که برای پخت خورش در نظر داریم روی حرارت متوسط گذاشته و مقداری روغن داخل قابلمه می ریزیم.

مرحله سوم

زمانیکه روغن داغ شد، پیاز را درون قابلمه منتقل می کنیم و تا جاییکه بافت پیاز نرم و کاراملی شود، تفت دادن را ادامه می دهیم. در همین حین گوشت قرمز را می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت خورشتی خرد می کنیم.

مرحله چهارم

اکنون تکه های گوشت قرمز را درون قابلمه می افزاییم و با پیاز تفت داده تا بوی زهم گوشت گرفته شود. بنابراین کمی زردچوبه، پودر دارچین و فلفل سیاه روی گوشت می پاشیم و به خوبی زیر و رو کرده تا ادویه ها با گوشت آمیخته شوند.

مرحله پنجم

وقتی که گوشت کاملا سرخ شد، ۲ پیمانه آب جوش روی مواد می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم تا با حرارت کم به مدت ۲ ساعت گوشت بپزد. بعد از زمان تعیین شده، لوبیا چشم بلبلی را آبکشی کرده تا نفخ آن کاملا خارج شود.

مرحله ششم

گام بعدی لوبیا را به همراه کمی نمک و زعفران دم کرده درون خورش می ریزیم و مجددا اجازه می دهیم تا لوبیا پخته شود. در همین حین تابه ای را روی حرارت متوسط گذاشته و کمی روغن داخل تابه می ریزیم تا کاملا داغ شود.

مرحله هفتم

در این مرحله رب گوجه فرنگی را تفت داده تا علاوه بر خوشرنگ و براق شدن، بوی خامی رب از بین برود. حالا درون قابلمه حاوی خورش ریخته تا کاملا جا بیفتد. بنابراین نوبت افزودن آلو خورشتی به خورش ترشی گورما می باشد.

مرحله هشتم

در نهایت اجازه داده خورش به روغن بیفتد و آلوها نرم شوند. پایان پخت قابلمه را از روی حرارت کنار گذاشته و خورش را در ظرف مورد دلخواه می کشیم.  این خورش را در کنار پلو زعفرانی به همراه سبزی خوردن سرو می کنیم. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 14 دی 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.