طرز تهیه قلیه قجر خوشمزه و مخصوص با نکات کامل
طرز تهیه قلیه قجر
قلیه قجر یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که در زمان های قدیم جزء غذاهای مهم بوده است. این غذا را در مجالس خاص سرو می کردنند. این غذا همانند دیگر خورش ها شناخته شده نیست ولی از لحاظ طعم و مزه چیزی از آنها کم ندارد. قلیه قجر خوشمزه با گوشت چرخکرده، چغندر، پیاز، باقلا ، هویج و رب انار تهیه می شود و بسیار مقوی است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه قلیه قجر در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
باقلا | ½ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد |
چغندر | ۱ پیمانه |
هویج | ۱ پیمانه |
سیر داغ | ۱ قاشق مرباخوری |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
نعناع خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه قلیه قجر
مرحله اول
برای فراهم کردن قلیه قجر، از غذاهای قدیمی، شروع کار می بایست چغندر قرمز را به همراه هویج می شوییم. سپس پوست نازکشان را به آرامی جدا کرده و روی تخته آشپزخانه به صورت حبه ای یک اندازه خرد می کنیم.
نکته:
در صورت دلخواه می توان هویج و چغندر را ورقه ای یا با کاترهای طرح دار قالب بزنیم.
مرحله دوم
در ادامه قابلمه ای را که برای آبپز کردن مواد در نظر داریم روی حرارت متوسط گذاشته و ۲ پیمانه آب درون قابلمه می ریزیم. آنگاه هویج و چغندرهای خرد شده را درون قابلمه منتقل کرده تا با حرارت متوسط پخته و نرم شوند.
مرحله سوم
در این فاصله تا پخت مواد، پیازها را بعد از پوستگیری شسته و یکی از آنها را با استفاده از رنده ریز رنده می کنیم. حالا با فشار دست آب اضافی شان را گرفته و داخل کاسه ای جادار می ریزیم. در همین حین گوشت چرخ کرده را به کاسه می افزاییم.
مرحله چهارم
اکنون کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه روی گوشت می پاشیم و با دستمان به مدت ۵ دقیقه ورز داده تا بافت گوشت منسجم و مزه دار شود. آنوقت به اندازه یک گردو کوچک از مخلوط گوشت برداشته و به حالت توپکی شکل می دهیم.
مرحله پنجم
تمام مواد را به همین روش آماده کرده و در بشقابی جادار می چینیم. سپس تابه ای را که برای تفت دادن گوشت در نظر داریم روی حرارت متوسط می گذاریم و کمی روغن می ریزیم تا به خوبی داغ شود. بعد از آن، گوشت ها را به تابه می افزاییم.
مرحله ششم
در این قسمت گوشت های قلقلی را به آرامی جا به جا کرده تا به خوبی سرخ شوند. پس از اینکار نوبت پخت باقلا می باشد. برای این منظور قابلمه ای مناسب را تا نیمه آب ریخته و روی حرارت زیاد می گذاریم تا به دمای جوش برسد.
مرحله هفتم
زمانیکه آب شروع به جوشیدن کرد، باقلا را به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک درون قابلمه ریخته و تامل می کنیم تا به مدت ۴ دقیقه قل بزند. آنوقت درون صتفی ریخته تا آب اضافی شان خارج شود. بنابراین باقلا را به هویج و چغندر اضافه می کنیم.
مرحله هشتم
گام بعدی پیاز اضافه را ری تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم. قابلمه ای را به صورت جداگانه روی حرارت متوسط گذاشته و کمی روغن می ریزیم تا داغ شود. وقتی که روغن داغ شد، پیاز خرد شده را درون قابلمه تفت می دهیم.
مرحله نهم
بعد از اینکه پیاز نرم و کاراملی شد، ۱ حبه سیر را پوست گرفته و نگینی ریز می کنیم. سپس درون قابلمه اضافه کرده تا با پیاز آمیخته شود. بلافاصله نعناع خشک را به همراه کمی زردچوبه روی پیاز می پاشیم و با هم تفت داده تا یکنواخت شود.
مرحله دهم
در نهایت رب انار را روی مواد می ریزیم و گوشت های قلقلی را به همراه چغندر، هویج و باقلا به قابلمه می افزاییم. تامل کرده آب خورش با حرارت کم لعابدار و غلیظ شود. پایان پخت، از طعم قلیه قجر می چشیم و به دلخواه ۱ قاشق شکر می افزاییم.
نکته:
همراهان میریتو اضافه کردن شکر کاملا اختیاری بوده که می توان آن را نادیده بگیرید. قلیه قاجار را با برنج زعفرانی و ترشی سرو می کنیم. نوش جان
مطالب جذاب از سراسر وب
- گوشواره پنسی طلا؛ ۱۵ عکس از گوشوارههای جذاب با قفل ایمن و طراحی دلنشین
- سارافن بلند زنانه؛ ۱۲ مدل شیک و زیبا برای استایلهای متفاوت بهاری دخترانه
- پیراهن آبی برای حنابندون؛ ۱۵ عکس جذاب از لباسهایی با رنگ خاص و متفاوت
- بادکنک آرایی جذاب ترند؛ ۱۵ مدل ساده و شیک برای انواع جشن و مراسم کوچک
- لباس مجلسی آستین پفی؛ ۱۵ عکس شیک برای انتخاب استایل مجلسی متفاوت