طرز تهیه قلیه قجر خوشمزه و مخصوص با نکات کامل

طرز تهیه قلیه قجر

طرز تهیه قلیه قجر

قلیه قجر یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که در زمان های قدیم جزء غذاهای مهم بوده است. این غذا را در مجالس خاص سرو می کردنند. این غذا همانند دیگر خورش ها شناخته شده نیست ولی از لحاظ طعم و مزه چیزی از آنها کم ندارد. قلیه قجر خوشمزه با گوشت چرخکرده، چغندر، پیاز، باقلا ، هویج و رب انار تهیه می شود و بسیار مقوی است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه قلیه قجر در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازممقدار مواد
گوشت چرخ کرده۵۰۰ گرم
باقلا½ پیمانه
پیاز۲ عدد
چغندر۱ پیمانه
هویج۱ پیمانه
سیر داغ۱ قاشق مرباخوری
رب انار۲ قاشق غذاخوری
نعناع خشک۲ قاشق غذاخوری
شکر۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه و روغنبه مقدار لازم
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

طرز تهیه قلیه قجر

مرحله اول

برای فراهم کردن قلیه قجر، از غذاهای قدیمی، شروع کار می بایست چغندر قرمز را به همراه هویج می شوییم. سپس پوست نازکشان را به آرامی جدا کرده و روی تخته آشپزخانه به صورت حبه ای یک اندازه خرد می کنیم.

نکته:

در صورت دلخواه می توان هویج و چغندر را ورقه ای یا با کاترهای طرح دار قالب بزنیم.

مرحله دوم

در ادامه قابلمه ای را که برای آبپز کردن مواد در نظر داریم روی حرارت متوسط گذاشته و ۲ پیمانه آب درون قابلمه می ریزیم. آنگاه هویج و چغندرهای خرد شده را درون قابلمه منتقل کرده تا با حرارت متوسط پخته و نرم شوند.

مرحله سوم

در این فاصله تا پخت مواد، پیازها را بعد از پوستگیری شسته و یکی از آنها را با استفاده از رنده ریز رنده می کنیم. حالا با فشار دست آب اضافی شان را گرفته و داخل کاسه ای جادار می ریزیم. در همین حین گوشت چرخ کرده را به کاسه می افزاییم.

مرحله چهارم

اکنون کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه روی گوشت می پاشیم و با دستمان به مدت ۵ دقیقه ورز داده تا بافت گوشت منسجم و مزه دار شود. آنوقت به اندازه یک گردو کوچک از مخلوط گوشت برداشته و به حالت توپکی شکل می دهیم.

مرحله پنجم

تمام مواد را به همین روش آماده کرده و در بشقابی جادار می چینیم. سپس تابه ای را که برای تفت دادن گوشت در نظر داریم روی حرارت متوسط می گذاریم و کمی روغن می ریزیم تا به خوبی داغ شود. بعد از آن، گوشت ها را به تابه می افزاییم.

مرحله ششم

در این قسمت گوشت های قلقلی را به آرامی جا به جا کرده تا به خوبی سرخ شوند. پس از اینکار نوبت پخت باقلا می باشد. برای این منظور قابلمه ای مناسب را تا نیمه آب ریخته و روی حرارت زیاد می گذاریم تا به دمای جوش برسد.

مرحله هفتم

زمانیکه آب شروع به جوشیدن کرد، باقلا را به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک درون قابلمه ریخته و تامل می کنیم تا به مدت ۴ دقیقه قل بزند. آنوقت درون صتفی ریخته تا آب اضافی شان خارج شود. بنابراین باقلا را به هویج و چغندر اضافه می کنیم.

مرحله هشتم

گام بعدی پیاز اضافه را ری تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم. قابلمه ای را به صورت جداگانه روی حرارت متوسط گذاشته و کمی روغن می ریزیم تا داغ شود. وقتی که روغن داغ شد، پیاز خرد شده را درون قابلمه تفت می دهیم.

مرحله نهم

بعد از اینکه پیاز نرم و کاراملی شد، ۱ حبه سیر را پوست گرفته و نگینی ریز می کنیم. سپس درون قابلمه اضافه کرده تا با پیاز آمیخته شود. بلافاصله نعناع خشک را به همراه کمی زردچوبه روی پیاز می پاشیم و با هم تفت داده تا یکنواخت شود.

مرحله دهم

در نهایت رب انار را روی مواد می ریزیم و گوشت های قلقلی را به همراه چغندر، هویج و باقلا به قابلمه می افزاییم. تامل کرده آب خورش با حرارت کم لعابدار و غلیظ شود. پایان پخت، از طعم قلیه قجر می چشیم و به دلخواه ۱ قاشق شکر می افزاییم.

نکته:

همراهان میریتو اضافه کردن شکر کاملا اختیاری بوده که می توان آن را نادیده بگیرید. قلیه قاجار را با برنج زعفرانی و ترشی سرو می کنیم. نوش جان

دسته بندی: تغذیه و آشپزی
بروز رسانی توسط در پنج شنبه 5 بهمن 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.