طرز تهیه مربای انجیر و گردو خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه مربای انجیر و گردو
مربای انجیر و گردو یکی از خوشمزهترین و در عین حال متفاوتترین مرباهایی است که باید در هر خانهای باشد. این مربا را شما میتوانید در کنار نان، کره و خامه به عنوان صبحانه و یا همراه با کیک و پای در وقت عصرانه نوش جان کنید و لذت ببرید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مربای انجیر و گردو در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
انجیر | ۱ کیلوگرم |
آب | ۲ لیوان |
شکر | ۷۰۰ گرم |
گردو | ۱۰۰ گرم |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
آب لیمو | ۲ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه مربای انجیر و گردو
مرحله اول
برای فراهم کردن مربای انجیر و گردو به روش مجلسی، شروع کار قابلمه ای مناسب را که برای درست کردن شهد مربا در نظر داریم روی حرارت متوسط گذاشته و شکر را به همراه آب درون قابلمه می افزاییم تا شروع به جوشیدن کند.
مرحله دوم
در ادامه مواد را کمی هم می زنیم و اجازه می دهیم دانه های شکر کاملا درون آب حل شوند. در این فاصله انجیرهای شیرین و رسیده را شسته و به صورت کامل درون قابلمه می افزاییم. حالا مغز گردو را به ۴ قسمت تقسیم کرده و به قابلمه می افزاییم.
مرحله سوم
اکنون حرارت زیر قابلمه را کم کرده و تامل می کنیم به مدت ۴۵ دقیقه مربا به قوام مطلوب برسد. بعد از گذشت زمان تعیین شده، آب لیمو ترش را به همراه گلاب روی مربا ریخته و تامل می کنیم ۵ دقیقه دیگر مربا روی حرارت بماند.
نکته:
همراهان میریتو لازم است بدانید، زمان پخت انجیرها بسته به سفت یا نرم بودن انجیرها دارد. در صورتی که انجیرها خیلی سفت نباشند ۴۵ دقیقه کافی است، اما اگر سفت باشند باید حدود یک ساعت یا کمی بیشتر روی حرارت بمانند تا پخته شوند.
مرحله چهارم
زمانیکه پخت مربا به پایان رسید، حرارت زیر قابلمه را خاموش کرده و بعد از ۱ ساعت درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم و مجددا درب قابلمه قرار می دهیم. تامل می کنیم مربا به مدت ۱۲ ساعت در دمای محیط استراحت کند.
نکته:
توجه داشته باشید، در صورتی که مربا آب انداخته بود، مجددا مربا را چند دقیقه روی حرارت می گذاریم تا آب اضافی درون قابلمه تبخیر شود.
مرحله پنجم
در نهایت شیشه های تمیز با درب های محکم را انتخاب کرده و مربا انجیر را داخل شیشه پر می کنیم. مربای انجیر و گردو را در یخچال انتقال می دهیم. مرباهای خانگی به دلیل نداشتن مواد نگهدارنده، می بایست داخل یخچال نگهداری شوند.
نکته:
در آخر این نکته را به یاد داشته باشید در صورت استفاده طولانی مدت از مربا، در فصل هایی که انجیر در دسترس نمی باشد، مربا را داخل فریزر قرار می دهیم.