طرز تهیه فلافل خوشمزه و مجلسی با نکات کامل و مهم
طرز تهیه فلافل
فلافل یکی از غذاهای عربی خوشمزه و پرطرفدار خاورمیانه است که علاوه بر اینکه غذایی ارزان قیمت است، طعم بسیار خوبی نیز دارد، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه فلافل در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
نخود خام | ۲۵۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
پودر گشنیز | ۲ چایخوری |
زیره | ۱/۴ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ ق چ |
بکین پودر | ۱/۲ ق چ |
گشنیز تازه | ۱/۲ پیمانه |
فلفل قرمز | ۱ ق چ |
طرز تهیه فلافل
مرحله اول
برای تهیه فلافل خوشمزه در ابتدا باید ۲۴ ساعت جلوتر از اینکه فلافل را می خواهیم تهیه کنیم نخود را داخل کاسه ای می ریزیم و با آب معمولی شیر می شوییم و تا سطح روی آن آب سرد می ریزیم. (اگر آب گرم باشد نخود هم سفت می شود و هم بوی بدی می گیرد)در این مدت ۲ الی ۳ مرتبه آب آن را تعویض می کنیم.
مرحله دوم
بعد نخودها را در صافی می ریزیم تا آب اضافه آن ها خارج شود و بعد دو مرتبه آنها را چرخ می کنیم تا یک پوره نخود داشته باشیم.بعد داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم.
مرحله سوم
آنگاه پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و داخل کاسه ای رنده ریز می کنیم و یک پلاستیک فریزر روی آن می کشیم و همان شکل به مدت ۵ دقیقه می گذاریم تا استراحت کند و آب اضافه آن از پیاز جدا می شود و آن را بیرون می ریزیم. پیازهای رنده شده را به پوره نخود می افزاییم. نیاز نیست پیاز را فشار دهیم تا آبش کاملا گرفته شود،چون فلافل ما خشک می شود.
مرحله چهارم
سپس سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم و به نخود اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
حالا گشنیز تازه را نیز پاک می کنیم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا به مدت ۳ ساعت آب اضافه آن کاملا خارج شود. آنوقت روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم و یا در خردکن می ریزیم و خرد شده تحویل می گیریم و به مایه فلافل می افزاییم.
مرحله ششم
پس از این نوبت ادویه ها است. مهمترین ادویه در فلافل تخم گشنیز است که آن را آسیاب می کنیم و به مایه اضافه می کنیم.همین طور بلافاصله بیکین پودر را به همراه فلفل قرمز و زیره آسیاب شده به مایه فلافل می افزاییم.
مرحله هفتم
بعد همگی مواد را خوب زیر و رو می کنیم تا کاملا مواد آغشته به یکدیگر شوند.اگر مایه را چنگ زدید خوب و دیدید کمی خشک است ۱ قاشق غذاخوری آب یخ به آن اضافه می کنیم.سپس روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت حداقل ۱۵ دقیقه الی ۲۰ دقیقه داخل یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند.
مرحله هشتم
پس از اینکه مایه فلافل خوب استراحت کرد تابه ای ترجیحا عمق دار را روی حرارت قرار می دهیم و روغن سرخ کردنی به صورت شناور، در حدی که نصف فلافل ها داخل روغن باشد در تابه می ریزیم و حرارت را کم می کنیم تا روغن به مرور زمان داغ شود.
مرحله نهم
بعد داخل قالب فلافل را چرب می کنیم و از مایه داخل آن قرار می دهیم و با دست روی آن را صاف می کنیم و حتما حرارت را ملایم می کنیم و مایه فلافل را داخل روغن می اندازیم.
مرحله دهم
آنوقت یک طرف آن ها که سرخ شد آنها را بر می گردانیم تا طرف دیگر آن ها نیز سرخ شود و در صافی قرار می دهیم تا اگر روغن کمی به خود گرفته است خارج شود.
مرحله یازدهم
در آخر فلافل های سرخ شده را در ظرف مورد نظرمان می چینیم و با خیار شور و گوجه فرنگی و کلم خرد شده به همراه نان باگت نوش جان کنید.
نکات طرز تهیه فلافل
جوش شیرین
معمولا در فلافل های بازاری که بافت خیلی پفکی دارند از جوشن شیرین استفاده می شود.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- ashpazi.erooni