طرز تهیه کوفته کشک خوشمزه و مخصوص با نکات کامل

طرز تهیه کوفته کشک

طرز تهیه کوفته کشک

کوفته کشک یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدار ترین کوفته های ایرانی می باشد که بیشتر در اصفهان به عنوان یک غذای سنتی طبخ می شود. این کوفته خیلی طعم متنوعی داشته که در سراسر ایران تهیه می شود و همان طور که از نام این غذا پیداست کشک یکی از چاشنی های مهم آن می باشد و می تواند رقیب خوبی برای کوفته تبریزی باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کوفته کشک در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازممقدار مواد
کشک۳۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
پیاز۲ عدد
تخم مرغ۱ عدد
سیب زمینی کوچک۱ عدد
سینه مرغ چرخ کردهنصف یک عدد
برنج آبکش شده۱ پیمانه
نمک۱ قاشق چای خوری
سبزی معطر (گشنیز، تره، جعفری، شوید)۴ تا ۵ قاشق غذا خوری
فلفل سیاه و فلفل قرمزهر کدام نصف قاشق چای خوری
زردچوبه و نعناع خشکهر کدام ۱ قاشق غذا خوری
آلو بخارابه تعداد کوفته ها
زرشک و گردوبه مقدار لازم
پیاز سرخ شده چیپسیبه مقدار لازم
روغنبه مقدار لازم

طرز تهیه کوفته کشک

مرحله اول

برای فراهم کردن کوفته کشک به سبک اصفهانی، شروع کار پوست و استخوان های سینه مرغ را جدا کرده و درون چرخ گوشت یا غذاساز ریخته و چرخ شده، تحویل می گیریم. کاسه ای جادار را انتخاب کرده و سینه مرغ را داخل کاسه منتقل می کنیم.

مرحله دوم

در ادامه پیازها را بعد از پوستگیری شسته و یکی از آنها را با استفاده از رنده ریز رنده می کنیم. آنگاه با فشار دستمان آب اضافه پیاز را گرفته و به سینه مرغ می افزاییم. سپس نمک را به همراه ادویه های نام برده روی گوشت می پاشیم.

مرحله سوم

اکنون تمامی مواد را با دست ورز داده تا مایه گوشتی منسجم و چسبنده شود. بنابراین  سبزی معطر که شامل؛ (گشنیز، تره، جعفری، شوید) می باشد را پاک کرده و پس از شستشو روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم.

مرحله چهارم

در این قسمت تخم مرغ را در پیاله ای جداگانه می شکنیم و بعد از اینکه از سالم بودن تخم مرغ مطمئن شدیم، به همراه سبزی معطر به مایه کوفته اضافه می کنیم. سپس ۱ پیمانه برنج را درون قابلمه ای می شوییم و ۱ پیمانه آب روی برنج می ریزیم.

مرحله پنجم

گام بعدی قابلمه را روی حرارت متوسط گذاشته تا آب برنج کشیده شود. بعد از انجام اینکار، می بایست برنج را به مواد کوفته افزوده و تامل کنیم برنج از حرارت بیفتد. مجددا تمامی مواد را به خوبی ورز می ‌دهیم تا کوفته هنگام پخت ترک نخورد.

مرحله ششم

برای این منظور می بایست مواد را با دست جمع کرده و محکم کف کاسه پرتاب کنیم تا بافت مواد چسبنده شود. به اندازه یک نارنگی از مواد برمی داریم و مقداری دانه زرشک، یک تکه مغز گردو، آلو بخارا و در نهایت پیاز داغ چیپسی در مرکز مواد می گذاریم.

مرحله هفتم

وقتی که مواد میانی را در مرکز کوفته قرار دادیم، به شکل گلوله ای حالت می دهیم. در همین حین کوفته را محکم فشار داده تا هوای موجود در بافت کوفته کاملا خارج شود. اکنون تمامی مواد را به همین روش آماده کرده و درون دیس می چینیم.

مرحله هشتم

در این مرحله ظرف را در یخچال منتقل کرده تا به مدت ۲ ساعت مزه دار شود. در این فاصله باقیمانده پیاز را رنده زده و درون قابلمه ای که برای پخت کوفته در نظر داریم می ریزیم. حالا ۱ قاشق غذاخوری روغن درون قابلمه ریخته تا داغ شود.

مرحله نهم

زمانیکه روغن داغ شد، پیاز رنده شده را به قابلمه می افزاییم و تفت دادن را تا جاییکه پیاز نرم و کاراملی شود، ادامه می دهیم. سپس نعنا خشک را روی پیاز می پاشیم و بلافاصله قابلمه را از روی حرارت کنار گذاشته تا نعناع نسوزد.

مرحله دهم

آنوقت سیب زمینی را بعد از پوستگیری شسته و با استفاده از رنده ریز درون قابلمه حاوی مواد رنده می کنیم. بنابراین مجددا روی حرارت تفت داده و پس از مخلوط شدن، ۱ لیوان آب جوشیده درون قابلمه می ریزیم تا به دمای جوش برسد.

مرحله یازدهم

کوفته ها را بلافاصله از یخچال خارج کرده و به سرعت داخل آب در حال جوش منتقل می کنیم. اجازه می دهیم کوفته ها با حرارت ملایم به مدت نیم ساعت با درب باز بجوشند. بعد از این زمان درب قابلمه را گذاشته تا ۲۰ دقیقه دیگر روی حرارت بمانند.

مرحله دوازدهم

در نهایت کشک را روی کوفته می ریزیم و بعد از گذشت یک ربع کوفته کشک آماده می باشد. پایان پخت، کوفته ها درون ظرف دلخواه چیده و با مغز گردو و زرشک تزئین می کنیم. این غذای خوشمزه را به همراه نان تازه سرو می کنیم. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : جمعه 29 دی 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.