طرز تهیه ترشه خشک بابلی خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه ترشه خشک بابلی
ترشه خشک بابلی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و سنتی بوده که اصالتا بابلی می باشد. این غذای محلی را با ران مرغ سرخ شده طبخ کرده و این دستور برای طرفداران به گوشت مرغ یک پیشنهاد ویژه است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ترشه خشک بابلی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
ران مرغ | ۴ عدد |
گوجه فرنگی | ۶ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
آب غوره | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۳ قاشق غذاخوری |
زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
نمک و روغن | به مقدار لازم |
کره | به مقدار لازم |
طرز تهیه ترشه خشک بابلی
مرحله اول
برای فراهم کردن ترشه خشک بابلی مجلسی، شروع کار ران های مرغ را پاک کرده و بعد از شستشو درون صافی گذاشته تا خونابه شان کاملا خارج شود. در همین حین پوست پیاز و سیر را جدا کرده و تمیز می شوییم.
مرحله دوم
در ادامه قابلمه ای را که برای پخت مرغ در نظر داریم روی حرارت گذاشته و کمی روغن درون قابلمه می ریزیم. بلافاصله کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه روی روغن می پاشیم و با هم تفت داده تا رنگ و عطر ادویه آزاد شود.
مرحله سوم
اکنون تکه های ران مرغ را درون قابلمه می چینیم و اجازه می دهیم گوشت مرغ کمی طلایی شود. حالا سیر و پیاز را درون قابلمه منتقل کرده و ۲ الی ۳ پیمانه آب جوشیده درون قابلمه می ریزیم تا با حرارت ملایم مرغ پخته شود.
مرحله چهارم
بعد از گذشت ۱ ساعت از پخت مرغ، تکه های ران را به آرامی از قابلمه بیرون گذاشته و آب مرغ را درون صافی می ریزیم تا کاملا یکدست شود. بنابراین تابه ای را روی حرارت متوسط می گذاریم و ۱ قاشق غذاخوری کره به تابه می افزاییم.
مرحله پنجم
گام بعدی ۴ قاشق غذاخوری روغن مایع روی کره ریخته و مجددا تکه های مرغ را درون تابه انتقال می دهیم. حالا درب تابه را روی آن قرار داده و تامل می کنیم ران های مرغ با حرارت خیلی کم به خوبی طلایی و خوشرنگ شوند.
مرحله ششم
وقتی که طرف زیرین ران های مرغ کاملا طلایی، آنها را بر می گردانیم تا طرف دیگرشان به همان اندازه خوشرنگ شود. تا انجام این کار، می بایست سس را آماده کرد. برای این منظور گوجه فرنگی ها را شسته و قسمت های اضافه را جدا می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله با استفاده از مخلوط کن، گوجه فرنگی پوره می کنیم. تابه ای را به صورت جداگانه روی حرارت گذاشته و پوره گوجه فرنگی را داخل تابه می ریزیم تا آب گوجه کشیده شده و بوی خامی از بین برود. کمی روغن به سس گوجه می افزاییم.
مرحله هشتم
اکنون کمی آب مرغ را روی سس می ریزیم و با پوره گوجه فرنگی مخلوط کرده تا روان و یکنواخت شود. بنابراین زعفران دم کرده را به همراه آبغوره روی سس ریخته و تامل می کنیم سس به قوام مطلوب برسد. در نهایت سس را روی مرغ می ریزیم. نوش جان
نکته:
همراهان میریتو لازم است تکه های مرغ را درون ظرف مناسب گذاشته و سس را به صورت پخش روی آنها اضافه کنیم. ترشه خشک بابلی را در کنار برنج زعفرانی، و سبزی خوردن سرو می کنیم.