طرز تهیه کله جوش خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه کله جوش
کله جوش غذای مقوی و پرطرفدار فصل تابستان است که برای بسیاری از افراد جذاب است. ریشه این غذای خوشمزه و اصیل مطلق به تهران بر میگردد. منبع غنی کلسیم بوده و مواد تشکیل دهنده اصلی آن کشک، گردو و نعناع است. طرز تهیه کله جوش آسان و سریع است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کله جوش در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
کشک | ۴۰۰ گرم |
نعناع خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
گردو | ۱۰۰ گرم |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه کله جوش
مرحله اول
برای فراهم کردن کله جوش به سبک اصیل تهرانی، شروع کار پیاز را بعد از پوستگیری آبکشی کرده و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. آنگاه قابلمه ای را که برای پخت کله جوش در نظر داریم، روی حرارت می گذاریم.
مرحله دوم
در ادامه کمی روغن درون قابلمه می ریزیم تا داغ شود. حالا پیاز را درون قابلمه می ریزیم و تفت داده تا سبک و طلایی شود. در همین حین کمی زردچوبه و فلفل سیاه روی پیاز می پاشیم و با هم تفت داده تا رنگ و عطر ادویه با هم آمیخته شود.
نکته:
دقت داشته باشید، می توان به دلخواه پیاز را داخل قابلمه تفت داده و کمی سیر رنده شده و ۱ قاشق آرد نیز اضافه کرده و کله جوش را به این روش آماده کنیم.
مرحله سوم
اکنون مغز گردو را ریز خرد کرده و درون قابلمه اضافه می کنیم. سپس نعنا خشک را روی گردو می پاشیم و کمی تفت داده تا عطر نعنا آزاد شود. زمانیکه بوی خامی گرفته از بین رفت، ۱ لیوان آب روی مواد ریخته تا به دمای جوش برسد.
مرحله چهارم
بعد از گذشت ۱۰ دقیقه، کشک را کمی رقیق کرده و بلافاصله درون قابلمه می ریزیم تا با مواد قل بزند. می بایست حدود ۵ دقیقه کله جوش روی حرارت ملایم بماند تا مزه ها با هم آمیخته شوند. کله جوش را با گردو و نعناع تزئین کرده و به صورت تریدی سرو می کنیم. نوش جان
نکته:
همراهان میریتو اندازه غلظت کشک را تست کرده و به مقداری آب با کشک مخلوط کرده که کشک روان باشد. در غیر این صورت نیازی نیست خیلی آب اضافه کنیم.