طرز تهیه بولانی خوشمزه و مخصوص با نکات کامل

طرز تهیه بولانی

طرز تهیه بولانی

بولانی یکی از غذاهای محبوب کشور افغانستان است که درون خمیر را با سبزیجات معطر تازه پر کرده و درون روغن سرخ می کنند. در افغانستان این غذای ساده و خوشمزه را به عنوان پیش غذا مصرف می کنند.  بولانی غذایی است که مواد اولیه آن همیشه در دسترس بوده و طرفداران زیادی دارد و در شهرهای مختلف افغانستان به آسانی می ‌توان به آن دسترسی داشت، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه بولانی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازممقدار مواد
آرد۳ پیمانه
آب۱ پیمانه
فلفل قرمز تند۱ عدد
تره۱۰۰ گرم
پیازچه۱۰۰ گرم
گشنیز۱۰۰ گرم
اسفناج۱۰۰ گرم
سیر۲ حبه
نمک۲ قاشق چای خوری
پودر تخم گشنیز۱ قاشق چای خوری
فلفل سیاه۱ قاشق چای خوری
زردچوبه۱ قاشق چای خوری
پودر فلفل قرمز۱ قاشق چای خوری
روغن۴ قاشق غذا خوری

طرز تهیه بولانی

مرحله اول

برای فراهم کردن بولانی افغانستانی خوشمزه، شروع کار آرد را درون کاسه ای الک کرده تا علاوه بر جدا شدن ناخالصی های آرد، گلوله های بهم چسبیده باز شوند. آنگاه ۲ قاشق چایخوری نمک را به آرد اضافه کرده و ۱ پیمانه آب روی مواد می ریزیم.

مرحله دوم

در ادامه با استفاده از لیسک به خوبی آرد را زیر و رو کرده تا یکنواخت شود. سپس دستمان را تمیز می شوییم و خمیر را ورز داده تا بافت چسبنده و منسجمی به دست آوریم. حالا روی کاسه را با پارچه ای می پوشانیم تا به مدت ۲۰ دقیقه استراحت کند.

مرحله سوم

در این فاصله تا آماده شدن خمیر، سبزیهای نام برده در جدول بالا را پاک کرده و درون ظرفی با آب می خیسانیم تا گرد و غبارشان کاملا از بین برود. پس از اینکه سبزی ها را آبکشی کردیم اجازه داده تا آب اضافی شان کاملا خارج شود.

مرحله چهارم

در این قسمت سبزی را روی تخته آشپزخانه گذاشته و به چاقویی تیز به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم. سیر را بعد از پوستگیری شسته و به همراه فلفل تند قرمز، روی تخته ریز خرد می کنیم. سبزیجات را درون کاسه ای منتقل می کنیم.

مرحله پنجم

اکنون پودر تخم گشنیز را به همراه پودر فلفل قرمز، زردچوبه و فلفل سیاه روی مواد می پاشیم و ۴ قاشق روغن مایع را به سبزیجات اضافه می کنیم. تمامی مواد را با هم مخلوط کرده تا یکدست شوند. بعد از زمان تعیین شده خمیر را سطح کار می گذاریم.

مرحله ششم

گام بعدی خمیر را با استفاده از وردنه پهن کرده تا قطر نازکی خمیر به اندازه نیم سانتی متر تبدیل شود. سپس خمیر را به اندازه های نان پیراشکی برش زده و کمی از مخلوط سبزی در مرکز خمیر می ریزیم. حالا لبه خمیر را به هم می چسبانیم.

مرحله هفتم

زمانیکه خمیرها را با مواد پر کرده و به حالت نیم دایره ای حالت دادیم، تابه ای مناسب را روی حرارت گذاشته و تا جاییکه روغن سطح روی بولانی را بپوشاند، روغن اضافه می کنیم. بعد از اینکه روغن داغ شد، خمیرها را درون تابه قرار می دهیم.

مرحله هشتم

در نهایت اجازه می دهیم کاملا مغز پخت و برشته شوند. بولانی ها را پس از سرخ شدن، روی توری فلزی چیده تا روغن اضافی شان خارج شود. این غذای خوشمزه و آسان را به همراه سس گوجه فرنگی سرو می کنیم. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 7 اسفند 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.