طرز تهیه آش بلغور و بادمجان خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه آش بلغور و بادمجان
از آنجاییکه آشها عضو جداییناپذیر وعدههای غذایی ما هستند، همه ما معمولا با شیوه تهیه آش رشته، آش دوغ، آش جو و … آشنا هستیم، ولی درباره آش بلغور و بادمجان که آش سنتی و محلی شمالی است کمتر میدانیم که با پخت آن حتما به آن علاقه پیدا می کنید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش بلغور و بادمجان در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
بادمجان | ۶۰۰ گرم |
بلغور گندم | ۲ لیوان |
نخود و لوبیای پخته | ۱ لیوان |
پیاز متوسط | ۳ عدد |
کشک پاستوریزه | ۱۵۰ گرم |
روغن مایغ | ۱ لیوان |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
آب | برای مقدار لازم |
کشک و نعناع داغ | برای تزئین |
طرز تهیه آش بلغور و بادمجان
مرحله اول
برای فراهم کردن آش بلغور و بادمجان خوشمزه به روش شمالی، شروع کار می بایست حبوبات را که شامل نخود و لوبیا می باشد، درون ظرف حاوی آب ریخته تا به مدت ۱۲ ساعت خیس بخوردند. در این فاصله آب ظرف را چند مرتبه تعویض می کنیم.
مرحله دوم
اکنون بلغور گندم را آبکشی کرده و تا سطح روی آن آب می ریزیم تا بافت آن نرم و خیس بخورد. لازم است به مدت ۲ ساعت کنار گذاشته و آب ظرف را در این زمان دور ریخته و آب تازه روی آن می افزاییم.
مرحله سوم
بعد از زمان تعیین شده، قابلمه ای را که برای پخت حبوبات در نظر داریم تا نیمه آب ریخته و حبوبات را داخل قابلمه منتقل می کنیم. قابلمه را روی حرارت متوسط گذاشته تا به مدت ۳ ساعت کاملا نرم و پخته شوند.
مرحله چهارم
در همین حین بلغور گندم را درون صافی ریخته تا آب اضافی شان خارج شود. قابلمه ای را به صورت جداگانه انتخاب کرده و بلغور را به همراه ۶ تا ۷ لیوان دسته دار آب درون قابلمه می افزاییم و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع روی مواد می ریزیم.
مرحله پنجم
در این قسمت قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده تا به دمای جوش برسد. آنگاه درب قابلمه را گذاشته تا به مدت ۴۵ دقیقه پخته و لعابدار شود. در این زمان بلغور را چند دقیقه یکبار هم می زنیم تا ته نگیرد. بنابراین باقی مواد را آماده می کنیم.
مرحله ششم
گام بعدی بادمجان ها را آبکشی کرده و بعد از جدا کردن کلاهک سبز رنک، پوست نازکی از آنها را جدا می کنیم. حالا روی تخته آشپزخانه بادمجان ها را به صورت حبه ای ریز خرد می کنیم. بادمجان های خرد شده را به بلغور اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
زمانیکه نخود و لوبیا پخته بودند، درون صافی ریخته و بعد از خارج شدن آب اضافی به قابلمه حاوی بلغور می افزاییم و اجازه می دهیم به مدت ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه آش پخته و جا بیفتد. آش را مرتب و با دقت هم می زنیم تا آماده شود.
مرحله هشتم
در این مرحله کشک را درون آش می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. حالا تامل کرده آش به مدت ۲۰ دقیقه مزه دار شود. در این آش باید دقت داشت که این آش می بایست غلیظ و لعابدار باشد. آش را با پیاز داغ و نعنا داغ تزئین می کنیم.
نکته:
همراهان میریتو در صورتیکه آش بیش از حد غلیظ بود، مقداری آب جوش روی آش می ریزیم.
مطالب جذاب از سراسر وب
- گوشواره لیزری شیک؛ این ۱۵ مدل فوقالعاده رو ببین و استایلت رو متحول کن!
- مانتو باوقار جدید؛ ۱۵ مدل ساده و شیک برای خانم های خاص پسند و خوش پوش
- جاعودی شیک و زیبا؛ ۱۵ مدل که خونهات رو پر از انرژی مثبت میکنه!
- دسته گل شیک و لوکس عروس؛ ۱۵ نمونه جذاب برای استایل لوکس
- مانتو خاص زیبا؛ ۱۵ مدل مانتوی شیک برای استایل روزمره با طراحی متفاوت