طرز تهیه شله زرد قالبی خوشمزه و مخصوص با نکات کامل

طرز تهیه شله زرد قالبی

طرز تهیه شله زرد قالبی

یکی از دسرها سنتی ایرانی می باشد که همان طور که مشخص است به صورت قالبی تهیه می شود تا ظاهر زیبا و مجلسی تر داشته باشد این دسر قالبی می تواند ایده خوبی برای مهمانی و ایام ماه مبارک رمضان باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شله زرد قالبی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازممقدار مواد
برنج نیم دانه۱ لیوان
آب۱۰ لیوان
گلابنصف لیوان
شکریک و نیم لیوان
کره۵۰ گرم
زعفران دم کرده غلیظ۳ قاشق غذا خوری
پودر ژلاتین۱ قاشق غذا خوری
هل ساییدهبه مقدار لازم برای تزئین
پودر پسته و پودر دارچینبه مقدار لازم برای تزئین
خلال بادامبه مقدار لازم

طرز تهیه شله زرد قالبی

مرحله اول

برای فراهم کردن شله زرد قالبی به صورت ژله ای، برنج های نیم دانه ایرانی را بعد از شستشو درون کاسه ای جادار منتقل کرده و ۱ استکان آب را به همراه ۲ قاشق غذاخوری گلاب روی برنج می ریزیم تا به مدت ۲ الی ۳ ساعت کاملا نرم شوند.

مرحله دوم

بعد از زمان مقرر برنج را درون صافی ریخته تا آب اضافی شان کاملا خارج شود. آنگاه قابلمه ای را که برای پخت شله زرد در نظر داریم روی حرارت متوسط گذاشته و ۱۰ لیوان آب را درون قابلمه ریخته تا با حرارت بالا شروع به جوشیدن کند.

مرحله سوم

زمانیکه آب درون قابلمه به دمای جوش رسید، برنج را درون آب می افزاییم و اجازه می دهیم با حرارت زیاد به مدت ۱ الی ۲ دقیقه بجوشد. سپس حرارت را پایین آورده تا کاملا لعابدار و نرم شود. در این فاصله دانه برنج را زیر دندان تست کنید.

مرحله چهارم

وقتی که برنج کاملا مغز پخت شده بود، نوبت افزودن طعم دهنده ها می باشد. برای این منظور، زعفران ساییده شده را با مقداری یخ یا آب جوش می خیسانیم تا عطر و رنگ زعفران آزاد شود. بنابراین درون قابلمه ریخته و به خوبی هم می زنیم تا مخلوط شود.

مرحله پنجم

گام بعدی می بایست شکر را درون قابلمه افزوده و به خوبی هم می زنیم تا دانه های شکر کاملا حل شود. در همین حین، به دلخواه عرق هل یا پودر هل را روی مواد می ریزیم و کره را نیز اضافه می کنیم تا با هم ترکیب و مزه دار شوند.

نکته:

همراهان میریتو لازم است بدانید، اندازه، شکر نیز حدود یک و نیم تا دو برابر برنج در نظر گرفته می شود.

مرحله ششم

بعد از انجام مراحل بالا، گلاب را روی برنج می ریزیم و بدون اتلاف وقت، به صورت پیوسته شله زرد را هم می زنیم تا لعابدار شود. حالا خلال بادام را درون قابلمه می افزاییم و به خوبی زیر و رو کرده تا یکدست شود. اکنون کاسه ای را انتخاب می کنیم.

مرحله هفتم

در این قسمت آب سرد را درون کاسه ریخته و پودر ژلاتین را روی آب می پاشیم و اجازه می دهیم تا حالت اسفنجی بدست آورد. آنوقت با حرارت بخار کتری، ژلاتین را حل می کنیم و به قابلمه حاوی شله زرد می افزاییم. دسر را مجددا هم می زنیم.

مرحله هشتم

درب قابلمه را با دم کنی پوشش داده و شله زرد را دم می اندازیم تا به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم آماده و غلیظ شود. پایان تایم تعیین شده، قابلمه را از روی حرارت کنار گذاشته تا کمی از حرارت شله زرد کاسته شود.

مرحله نهم

در نهایت قالب دلخواه، که می توانید تک نفره یا از نوع بزرگ را انتخاب کنید و شله زرد خنک شده را داخل قالب ریخته و در یخچال منتقل می کنیم تا بافتش سفت شود. پس از گذشت ۱ ساعت قالب را از یخچال خارج کرده و در ظرف دلخواه با انواع پودر و خلال بادام تزئین می کنیم.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 22 فروردین 1403
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.