طرز تهیه خورش سبزی شیرازی خوشمزه و مخصوص با نکات کامل

طرز تهیه خورش سبزی شیرازی

طرز تهیه خورش سبزی شیرازی

خورش قورمه سبزی شیرازی یکی از مجلسی ترین خورش های ایرانی بوده که اصالتا شیرازی می باشد. این خورش یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذاهایی است که در وعده های ناهار و شام سرو می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش سبزی شیرازی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازممقدار مواد
گوشت خورشتی۲۵۰ گرم
سیب زمینی متوسط۲ عدد
پیاز بزرگ۱ عدد
لوبیا چیتی۲۰۰ گرم
سبزی خورشتی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج)۵۰۰ گرم
شنبلیله خشک۲ قاشق غذا خوری
لیمو عمانی۲ عدد
نمک، فلفل قرمزبه مقدار لازم
روغن مایعبه مقدار لازم
زردچوبه و پودر لیمو عمانیبه مقدار لازم

طرز تهیه خورش سبزی شیرازی

مرحله اول

برای فراهم کردن خورشت سبزی شیرازی به صورت سنتی، شروع کار می بایست لوبیا چیتی را به مدت ۲۴ ساعت درون ظرفی با آب می خیسانیم تا علاوه بر نرم شدن، نفخش از بین برود. آنگاه پیاز را بعد از پوستگیری می شوییم.

نکته:

همراهان میریتو لازم است در این فاصله زمانی آب لوبیا را دور ریخته و آب تازه پر کنیم.

مرحله دوم

در ادامه پیاز را روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری ریز خرد کرده و درون قابلمه ای که برای پخت خورشت در نظر داریم، منتقل می کنیم. سپس کمی روغن روی پیاز می ریزیم و روی حرارت متوسط گذاشته تا پیاز شیشه ای شود.

مرحله سوم

اکنون گوشت خورشتی را به صورت مکعبی خرد کرده و به قابلمه می افزاییم. بعد از تفت دادن، کمی زردچوبه و فلفل سیاه روی گوشت می پاشیم تا گوشت با ادویه آمیخته شود. در همین حین آب لوبیا چیتی را دور ریخته و لوبیا را به گوشت می افزاییم.

مرحله چهارم

در این قسمت شنبلیله خشک را کف دستمان پودر کرده و روی مواد می پاشیم. حالا ۳ پیمانه آب روی گوشت می ریزیم و بعد از جوشیدن، تامل کرده به مدت ۲ ساعت با حرارت کم پخته و جا افتاده شود. در این فاصله سبزی خورشتی را می شوییم.

مرحله پنجم

پس از خارج شدن آب اضافی سبزی، روی تخته آشپزخانه یا سبزی خرد کن به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم. تابه ای مناسب را روی حرارت گذاشته و سبزی را درون تابه می افزاییم تا آب سبزی تبخیر شود. در همین حین روغن را روی سبزی می ریزیم.

نکته:

توجه داشته باشید برای حفظ از خواص سبزی، می بایست زمان تفت دادن را کم کنیم. در غیر این صورت خورشت سیاه رنگ می شود.

مرحله ششم

گام بعدی سبزی سرخ شده رو به قابلمه می افزاییم و آنوقت لیمو عمانی ها را که از قبل خیس کردیم، درون خورشت می افزاییم. به مدت ۱ ساعت اجازه داده خورشت لعابدار و آماده شود. در نهایت کمی نمک اضافه کرده و با برنج سرو می کنیم.

نکته:

در آخر این نکته را یادآور شویم که پایان پخت خورشت، یک تکه یخ کوچک داخل خورشت می اندازیم. این کار باعث شوک به سبزی خورشت می ‌شود و روغن آن آزاد می گردد و باعث می شود خورش روغن بیندازد.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 27 فروردین 1403
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.