طرز تهیه خورش سبزی شیرازی خوشمزه و مخصوص با نکات کامل
طرز تهیه خورش سبزی شیرازی
خورش قورمه سبزی شیرازی یکی از مجلسی ترین خورش های ایرانی بوده که اصالتا شیرازی می باشد. این خورش یکی از خوشمزهترین و محبوبترین غذاهایی است که در وعده های ناهار و شام سرو می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش سبزی شیرازی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
گوشت خورشتی | ۲۵۰ گرم |
سیب زمینی متوسط | ۲ عدد |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
لوبیا چیتی | ۲۰۰ گرم |
سبزی خورشتی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) | ۵۰۰ گرم |
شنبلیله خشک | ۲ قاشق غذا خوری |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
نمک، فلفل قرمز | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
زردچوبه و پودر لیمو عمانی | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش سبزی شیرازی
مرحله اول
برای فراهم کردن خورشت سبزی شیرازی به صورت سنتی، شروع کار می بایست لوبیا چیتی را به مدت ۲۴ ساعت درون ظرفی با آب می خیسانیم تا علاوه بر نرم شدن، نفخش از بین برود. آنگاه پیاز را بعد از پوستگیری می شوییم.
نکته:
همراهان میریتو لازم است در این فاصله زمانی آب لوبیا را دور ریخته و آب تازه پر کنیم.
مرحله دوم
در ادامه پیاز را روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری ریز خرد کرده و درون قابلمه ای که برای پخت خورشت در نظر داریم، منتقل می کنیم. سپس کمی روغن روی پیاز می ریزیم و روی حرارت متوسط گذاشته تا پیاز شیشه ای شود.
مرحله سوم
اکنون گوشت خورشتی را به صورت مکعبی خرد کرده و به قابلمه می افزاییم. بعد از تفت دادن، کمی زردچوبه و فلفل سیاه روی گوشت می پاشیم تا گوشت با ادویه آمیخته شود. در همین حین آب لوبیا چیتی را دور ریخته و لوبیا را به گوشت می افزاییم.
مرحله چهارم
در این قسمت شنبلیله خشک را کف دستمان پودر کرده و روی مواد می پاشیم. حالا ۳ پیمانه آب روی گوشت می ریزیم و بعد از جوشیدن، تامل کرده به مدت ۲ ساعت با حرارت کم پخته و جا افتاده شود. در این فاصله سبزی خورشتی را می شوییم.
مرحله پنجم
پس از خارج شدن آب اضافی سبزی، روی تخته آشپزخانه یا سبزی خرد کن به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم. تابه ای مناسب را روی حرارت گذاشته و سبزی را درون تابه می افزاییم تا آب سبزی تبخیر شود. در همین حین روغن را روی سبزی می ریزیم.
نکته:
توجه داشته باشید برای حفظ از خواص سبزی، می بایست زمان تفت دادن را کم کنیم. در غیر این صورت خورشت سیاه رنگ می شود.
مرحله ششم
گام بعدی سبزی سرخ شده رو به قابلمه می افزاییم و آنوقت لیمو عمانی ها را که از قبل خیس کردیم، درون خورشت می افزاییم. به مدت ۱ ساعت اجازه داده خورشت لعابدار و آماده شود. در نهایت کمی نمک اضافه کرده و با برنج سرو می کنیم.
نکته:
در آخر این نکته را یادآور شویم که پایان پخت خورشت، یک تکه یخ کوچک داخل خورشت می اندازیم. این کار باعث شوک به سبزی خورشت می شود و روغن آن آزاد می گردد و باعث می شود خورش روغن بیندازد.
مطالب جذاب از سراسر وب
- شومیز تینیجری شیک؛ ۱۵ عکس از مدلهای رنگارنگ و فانتزی برای دختران نوجوان
- مو مصنوعی بلند رنگی؛ ۱۵ مدل خاص و رنگی برای جشنها و مهمانیها
- چمدان عروس جدید؛ ۱۵ عکس از بهترین مدلهای سال برای نوعروسان خاص
- بادکنک آرایی جذاب ترند؛ ۱۵ مدل ساده و شیک برای انواع جشن و مراسم کوچک
- پیراهن مجلسی سبز آبی؛ ۱۵ مدل جذاب برای مهمونیهایی که قراره بدرخشی