طرز تهیه قلیه ماهی

طرز تهیه قلیه ماهی شمالی طرز تهیه قلیه ماهی دونفره طرز تهیه قلیه ماهی برای ۴ نفر طرز تهیه قلیه ماهی با رب انار طرز تهیه قلیه ماهی با گردو طرز تهیه قلیه ماهی بوشهری طرز تهیه قلیه ماهی با برنج طرز تهیه قلیه ماهی با تمر هندی

قلیه ماهی از غذاهایی است که نامش ما را به یاد مردم خون‌گرم و دوست داشتنی جنوب کشورمان می اندازد، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه قلیه ماهی در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
فیله ماهی۴ تکه
سیر۶ حبه
 شنبلیله۵۰ گرم
گشنیز۳۰۰ گرم
پیاز۲ عدد
تمبر هندی۲۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
زردچوبه و روغنبه میزان لازم
آب جوشنصف لیوان

طرز تهیه قلیه ماهی

مرحله اول

برای تهیه قلیه ماهی بوشهری ابتدا ماهی را به صورت فیله برش داده و تمیز می کنیم. بعد آنها را می شوییم و روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم. روی هر دو طرف آنها فلفل سیاه، نمک به هر میزان که تمایل داریم می ریزیم و کنار می گذاریم.

مرحله دوم

سپس شنبلیله و گشنیز را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آنها کاملا خارج شود. وقتی خشک شدند، آنها را روی تخته آشپزخانه می گذاریم و با چاقو ریز ساطوری خرد می کنیم.

مرحله سوم

حالا پیازها را به همراه سیرها پوست می گیریم و می شوییم. بعد پیازها را روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و نگینی خرد می کنیم. قابلمه ای را روی حرارت ملایم می گذاریم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و پیازها را اضافه کرده و تفت می دهیم تا نرم و سبک شوند.

مرحله چهارم

زمانیکه پیازها در حال نرم شدن هستند، سیرها را هم روی تخته ریز خرد می کنیم و به پیاز می افزاییم و مجددا به تفت دادن ادامه می دهیم. بلافاصله زردچوبه را نیز روی مواد می ریزیم و ۱ دقیقه تفت می دهیم.

مرحله پنجم

بعد ترکیب گشنیز و شنبلیله خرد شده را به مواد داخل قابلمه اضافه کرده و سریع  ۱/۴ قاشق غذاخوری نمک به آن می افزاییم تا رنگ سبزیها تا جای ممکن حفظ شود. مداوم سبزیها را تفت می دهیم، اول کمی آب می اندازد، صبر می کنیم تا کاملا تبخیرد شود.

مرحله ششم

پس از آنکه آب سبزیها تبخیر شد مکررا به تفت دادن ادامه می دهیم تا رنگ سبزها تیره شود و کاملا سرخ شوند. آنوقت نصف لیوان آب جوش به سبزها اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم سبزیها بپزند.

مرحله هفتم

هنگامیکه سبزیها پخته شدند، به تمبر هندی ۱ لیوان آب ملایم اضافه می کنیم و خوب با قاشق آن را مخلوط می کنیم تا رقیق شده و از صافی رد می کنیم.

مرحله هشتم

دوباره تمبرهندی را با ۲ لیوان آب، اما اینبار با آبجوش خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شود و به سبزیها می افزاییم. حرارت را بسیار ملایم می کنیم و تامل می کنیم تا مواد قلیه تقریبا ۱ ساعت خوب بپزد.

 مرحله نهم

حدودا ۳۰ دقیقه که از پخت مواد گذشت، تابه ای را روی حرارت ملایم می گذاریم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و تکه های ماهی را داخل روغن در حد تفت دادن سرخ می کنیم تا زمان افزودن به مواد قلیه متلاشی نشوند.

مرحله دهم

در آخر ماهی ها را از داخل تابه بیرون می آوریم و در قلیه آرام قرار می دهیم تا با عطر سبزها و تمبرهندی مزه دار شوند. وقتی قلیه ماهی ما روغن انداخت نشانه جاافتادن آن است قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و قلیه ماهی را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با پلو نوش جان کنید.

نکته: اگر تمبرهندی موجود ندارید می توانید رب انار ترش را جایگزین آن کنید.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 13 بهمن 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.