طرز تهیه نان روستایی؛ نون جدید و خوش طعم برای دورهمی و صبحونه!
طرز تهیه نان روستایی
نان روستایی یکی از نان های خوشمزه و معروف خانگی می باشد که به روش سنتی در روستاها طبخ می شده است. این نوع نان روستایی معمولا با مواد و رسپی های متفاوتی در روستاهای مختلف تهیه می شود که در گذشته داخل تنور درست می شده است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان روستایی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
آرد | ۳۰۰ گرم |
آب | ۲۰۰ سی سی |
خمیر مایه فوری | ۶ گرم |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
طرز تهیه نان روستایی
مرحله اول
برای فراهم کردن نان روستایی به روش سنتی، شروع کار کاسه ای مناسب را انتخاب کرده و ۲۰۰ سی سی آب را درون کاسه می ریزیم. سپس ۶ گرم خمیر مایه فوری را روی آب می پاشیم و با هم مخلوط می کنیم تا یکدست شود.
مرحله دوم
اکنون آرد را می بایست ۳ مرتبه از الک رد کنیم تا علاوه بر باز شدن گلوله های بهم چسبیده، هوا در بافت آرد نفوذ کند. آنگاه آرد را قاشق قاشق به کاسه حاوی خمیر مایه اضافه کرده و با هم زیر و رو می کنیم تا حالت خمیری بدست آید.
مرحله سوم
در ادامه دستمان را تمیز می شوییم و خمیر را به مدت ۵ دقیقه به خوبی ورز می دهیم تا حالت چسبنده پیدا کند. بنابراین ۱ قاشق چایخوری نمک را روی خمیر می پاشیم و مجددا ورز دادن را به مدت یک ربع ادامه می دهیم تا خمیر از کاسه جدا شود.
مرحله چهارم
در این قسمت کاسه را با چند قطره روغن چرب می کنیم و خمیر را در وسط کاسه قرار می دهیم. آنوقت روی کاسه را با سلفون پوشش داده و داخل یخچال منتقل می کنیم تا خمیر به مدت ۲۰ دقیقه حجیم شود.
مرحله پنجم
بعد از زمان تعیین شده، خمیر را از یخچال خارج می کنیم. حالا سطح کار را کمی آرد می پاشیم و خمیر را روی آرد به حالت مربعی شکل می دهیم. در همین حین هر ۴ گوشه خمیر را به سمت داخل خمیر جمع می کنیم. قالب مناسب را آماده می کنیم.
مرحله ششم
بعد از انجام مراحل بالا، با استفاده از کاغذ روغنی سطح قالب را پوشش داده و خمیر را داخل قالب منتقل می کنیم و به کمک کاردک مخصوص خمیر را فشرده و یکدست می کنیم. سپس سطح روی خمیر را با پارچه ضخیمی پوشش می دهیم.
مرحله هفتم
وقتی که پارچه را روی قالب قرار دادیم، تامل کرده خمیر به مدت ۱ ساعت و نیم استراحت کند و حجم آن افزایش یابد. لازم است در ۱۰ دقیقه پایانی زمان استراحت خمیر، فر را با حرارت ۲۳۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده تا به خوبی گرم شود.
مرحله هشتم
بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، قالب حاوی خمیر را در طبقه وسط فر قرار داده و صبر می کنیم نان روستایی به مدت زمان ۲۵ دقیقه داخل فر بپزد و به خوبی سطح روی آن برشته و خوشرنگ شود. نان را بعد از خنک شدن، برش زده و سرو می کنیم.
مطالب جذاب از سراسر وب
- مدل کت زنانه خاص و شیک؛ ۱۵ ایده ناب برای یه تیپ متفاوت و خیرهکننده تو مهمونی!
- ماکسی قرمز و شیک مجلسی؛ ۱۵ ایده جذاب و متفاوت برای خاص بودن در مهمانی
- بنگل شیک و فانتزی؛ با این ۱۵ ایده خاصترین استایل را داشته باشید!
- کیف زیبا و جدید دخترانه؛ ۱۵ عکس با طراحی شیک برای سلیقههای خاص
- مانتو خاص زیبا؛ ۱۵ مدل مانتوی شیک برای استایل روزمره با طراحی متفاوت