طرز تهیه حمص یا هوموس خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه حمص یا هوموس
حمص یک غذای معروف لبنانی است که بدلیل طعم بی نظیرش طرفداران زیادی در کشور ما نیز دارد. چندین سال است از آن به عنوان یک دسر در انواع مهمانی ها استفاده می شود، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه حمص یا هوموس در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
نخود | ۱ و ½ پیمانه |
ارده | ۳ قاشق غذاخوری |
سیر | ۲ حبه |
لیمو ترش | ۱ عدد |
آب نخود | ۴ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | به مقدار کافی |
یخ | ۲ تکه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
پاپریکا | ½ قاشق چایخوری |
طرز تهیه حمص یا هوموس
مرحله اول
ابتدا نخودها را داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم و تا سطح روی آنها آب سرد ریخته و کنار می گذاریم، تا به مدت ۲۴ ساعت خوب خیس بخورند. در این مدت ۲ الی ۳ مرتبه سعی کنید آب آن را تعویض کنید تا نفخ موجود در نخود تا حد ممکن از بین برود.
مرحله دوم
بعد از آنکه نخودها داخل آب استراحت کردند، آنها را در آبکشی می ریزیم و می شوییم و بعد داخل قابلمه ای ریخته و ۲ لیوان آب و کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه می کنیم و روی حرارت بسیار ملایم اجازه می دهیم تا مغز پخت شود.
مرحله سوم
زمانیکه نخودها پختند، آب آن را کنار می گذاریم و پوست روی آن ها، که به راحتی جدا می شود را کاملا می گیریم و داخل مخلوط کن می ریزیم و پوره شده، دستگاه به ما تحویل می دهد.
مرحله چهارم
حالا سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و به نخود اضافه می کنیم. لیمو ترش را هم از وسط نصف می کنیم و آب آن را می گیریم و به سیر می افزاییم. آنوقت پاپریکا را هم به همراه فلفل سیاه و نمک به آن اضافه می کنیم و مجددا مخلوط کن را روشن می کنیم تا مواد با یکدیگر ترکیب شوند.
مرحله پنجم
سپس تکه های یخ را به مواد می افزاییم و دوباره اجازه می دهیم تا مواد به مدت ۱ دقیقه مخلوط شوند. بعد آب نخود را کم کم به مایه اضافه می کنیم، تا حمص ما حالت پوره منسجم به خود بگیرد و به راحتی زمانیکه قاشق داخل آن می زنیم سر ریز نشود.
نکته: افزودن یخ باعث می شود که مایه حمص ما منسجم شود.
نکته: اگر یکدفعه حجم زیادی آب نخود به مواد بیافزاییم ممکن است به راحتی از قاشق سر ریز کند و حمص ما شکل ظاهری زیبایی نداشته باشد.
مرحله ششم
در آخر به مدت ۳۰ ثانیه مواد را مخلوط می کنیم و به غلظت مطلوب که رسید داخل ظرف مورد نظرمان می ریزیم و با قاشق آرام وسط حمص گودالی ایجاد می کنیم و روغن زیتون روی آن ریخته و با تعدادی نخود پخته و یک برگ جعفری روی آن را تزئین می کنیم. نوش جان
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- rashed_kitchen