طرز تهیه کبه برنج عربی خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه کبه برنج
کبه برنج یکی از غذاهای اصل دوستان عرب زبان هستند که در ایران نیز عزیزان خطه جنوب به آن تمایل زیادی نشان می دهند، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه کبه برنج در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
برنج نیم دانه | ۴ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
آب | ۵ پیمانه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
مغز گردو (اختیاری) | ۲ قاشق غذاخوری |
زرشک (اختیاری) | ۲ قاشق غذاخوری |
جعفری خرد شده | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر هل و دارچین | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
زردچوبه و روغن | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
طرز تهیه کبه برنج
مرحله اول
برای تهیه کبه برنج خوشمزه ابتدا برنج را می شوییم و داخل قابلمه ای می ریزیم و ۵ لیوان آب را به آن اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم می گذاریم و مقداری نمک را به همراه زعفران دم کرده به آن می افزاییم و با ملاقه مواد را یک هم می زنیم و اجازه می دهیم تا آب تبخیر شود و به خورد برنج برود و خوب بپزد.
مرحله دوم
سپس گردوها را می شکنیم و مغز آنها را کنار می گذاریم. زرشک ها را هم پاک می کنیم و داخل صافی می ریزیم و می شوییم و روی پارچه ای تمیز ریخته و کنار می گذاریم تا خشک شوند.
مرحله سوم
برنج که پخته شد کنار می گذاریم. بعد پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم. تابه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و پیازها را اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
حالا مداوم پیازها را تفت می دهیم تا نرم و سبک شوند. بعد گوشت چرخ کرده را به آن می افزاییم و پیاپی با پیاز تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند. در لابلای تفت دادن گوشت، ادویه ها که شامل زردچوبه، هل، دارچین، فلفل سیاه است را به آن اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
بعد از آنکه ادویه ها را به گوشت افزودیم خوب مواد را مخلوط می کنیم و در گوشه ای از تابه مواد را جمع می کنیم و رب گوجه فرنگی را داخل تابه می ریزیم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله ششم
آنوقت رب گوجه فرنگی را با مواد ترکیب می کنیم. بلافاصله زرشک را به همراه گردو و جعفری به مواد می افزاییم و خوب مواد را زیر و رو کرده و ۱ لیوان آب روی مواد می ریزیم و حرارت را ملایم رو به کم می کنیم و اجازه می دهیم تا گوشت خوب مغز پخت شود.
مرحله هفتم
بعد از آنکه مایه گوشت خوب پخت و آب داخل تابه تبخیر شد، تابه را کنار می گذاریم. کته خنک شده را داخل مخلوط کن می ریزیم و یا با گوشتکوب،کاملا له می کنیم.
مرحله هشتم
در ادامه دستمان را با آب مرطوب می کنیم و از برنج کته به اندازه یک پرتقال متوسط بر می داریم و با دست به آن حالت بیضی می دهیم و یک قاشق غذاخوری از مایه گوشت روی کته می ریزیم و لبه های آن را جمع می کنیم تا مایه داخل کته پنهان شود.
نکته: در اصل کبه ظاهرش به شکل بیضی است ولی می توانید به هر مدلی که تمایل دارید به آن فرم دهید.
مرحله نهم
پس از آنکه همگی مواد را آماده کردیم، داخل قابلمه ای کوچک ترجیحا با عمق زیاد روغن مخصوص سرخ کردنی به صورت شناور می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا به مرور داغ شود.
مرحله دهم
وقتی روغن داغ شد تخم مرغ را داخل کاسه ای می شکنیم و با چنگال هم می زنیم تا از حالت لختی خارج شود. کبه های آماده شده را ابتدا داخل تخم مرغ می گذاریم تا کاملا آغشته به آن شود و بعد داخل روغن داغ قرار می دهیم و حررت را بسیار ملایم می کنیم تا کبه ها طلایی و سرخ شوند.
مرحله یازدهم
در آخر کبه ها را از داخل روغن بیرون می آوریم و در توری قرار می دهیم تا روغن اضافه آنها خارج شود و در ظرف مورد نظر آن ها را می چینیم و با سس مورد نظرتان نوش جان کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- ashpazbashii77