طرز تهیه آش رشته خوشمزه و مجلسی با نکات کامل

طرز تهیه آش رشته

طرز تهیه آش رشته خانگی طرز تهیه آش رشته تهرانی تصویری طرز تهیه آش رشته رستورانی طرز تهیه آش رشته دونفره طرز تهیه آش رشته گیلانی طرز تهیه آش رشته برای 4 نفر طرز تهیه آش رشته نذری طرز تهیه آش رشته برای 10 نفر

آش رشته از غذاهای سنتی و پایه ثابت سفره خانواده های ایرانی است، که آن را یا با کشک نوش جان می کنند و یا با سرکه، که با نام متداول آش ترشی از آن یاد می کنند. در انواع مناسبت ها و نذری ها از آن بهره می برند. مخصوصا در ماه مبارک رمضان و فصل پاییز و زمستان بسیار از آن استقبال می شود، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه آش رشته در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
لوبیا چیتینصف پیمانه
لوبیا سفیدنصف پیمانه
عدسیک پیمانه
نخودیک پیمانه
پیاز۲ عدد بزرگ
سبزی آشی۵۰۰ گرم
نعناع خشک۲ قاشق غذاخوری
سیر۸ حبه
رشته آشبه میزان لازم
کشکبه میزان لازم
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
زردچوبه و روغنبه میزان لازم

طرز تهیه آش رشته

مرحله اول

برای تهیه آش رشته سنتی ابتدا لوبیا چیتی، لوبیا سفید، عدس و نخود را به صورت مجزا داخل کاسه هایی می ریزیم و تا سطح روی آنها آب ریخته و کنار می گذاریم تا به مدت ۶ ساعت خیس بخورند. البته در این مدت آب آنها را ۲ الی ۳ مرتبه تعویض می کنیم.

نکته: عوض کردن چندین بار آب حبوبات برای گرفتن نفخ موجود در آن ها است.

مرحله دوم

سپس داخل ۲ عدد قابلمه مجزا ۴ لیوان آب می ریزیم و روی حرارت ملایم آنها را قرار می دهیم و صبر می کنیم تا آب به جوش بیاید. نخود را داخل آبکش ریخته و می شوییم و در یکی از قابلمه ها می ریزیم. بعد لوبیاها را آبکش می کنم و در قابلمه دیگر ریخته و اجازه می دهیم تا با حرارت بسیار ملایم به مرور زمان پخته شوند.

نکته: نباید خیلی حبوبات پخته و نرم شوند چون زمان افزودن به آش متلاشی می شوند.

مرحله سوم

حالا عدس را داخل کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی آن آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا ۳۰ دقیقه خیس بخورد. رشته آشی را با دست از وسط نصف می کنیم و در سینی می ریزیم و کنار می گذاریم.

مرحله چهارم

در این مدت سبزی آشی را پاک می کنیم و می شوییم. پارچه ای پهن می کنیم و سبزی ها را روی آن می ریزیم و صبر می کنیم تا خشک شوند. بعد سبزی را داخل خردکن می ریزیم و خرد شده تحویل می گیریم. البته می توانید روی تخته آشپزخانه نیز آن را خرد کنید.

نکته: سبزی آشی اصلا نیاز نیست خیلی ریز خرد شود.

مرحله پنجم

پیازها را پوست می گیریم و می شوییم. بعد روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی یا خلالی خرد می کنیم. قابلمه ای کوچک با عمق زیاد را انتخاب می کنیم و روغن مخصوص سرخ کردنی داخل آن در حد شناور می ریزیم و حرارت را کم می کنیم تا به مرور روغن داغ شود.

مرحله ششم

زمانیکه روغن داغ شد کم کم پیازها را داخل روغن سرخ و طلایی می کنیم و در توری می ریزیم تا روغن اضافه آن خارج شود و مجددا پیاز داخل آن می ریزیم. مرحله به مرحله پیازها را سرخ می کنیم.

  مرحله هفتم

بعد لابه لای سرخ کردن پیازها سیرها را هم پوست می گیریم و می شوییم و با پارچه ای آنها را خشک می کنیم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد کرده و وقتی پیازها کاملا سرخ شدند، نوبت سرخ کردن سیرها فرا می رسد و با حوصله آنها را هم اجازه می دهیم تا طلایی و سرخ شوند.

نکته: وقتی پیازها سرخ شدند، اگر مقدار روغن سرخ کردنی کم شده بود مجددا روغن داخل قابلمه می ریزیم.

مرحله هشتم

زمانیکه سیرها هم سرخ شدند و از داخل قابلمه آنها را خارج کردیم بلافاصله شعله را خاموش می کنیم و  قابلمه را از روی حرارت بر می داریم. نعناع خشک را داخل آن می ریزیم و با قاشق مداوم تفت می دهیم تا رنگ آنها تغییر کند.

نکته: اضافه کردن نعناع خشک و رها کردن آن باعث می شود زیر نعناع بسوزد، پس حتما آن را مداوم تفت بدهید تا روغن کاملا از حرارت بیفتد.

مرحله نهم

حالا حبوبات را بررسی می کینم بعد از گذشت تقریبا ۲ ساعت باید تقریبا پخته شده باشند. قابلمه ای که برای پخت آش تدارک دیده ایم را روی حرارت ملایم می گذاریم و ۱/۳ آن را پر از آب ملایم می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را زیاد کرده و اجازه می دهیم آب جوش بیاید.

نکته: حتما برای پخت آش از قابلمه بزرگ استفاده کنید تا در انتهای پخت رشته ها له و خمیر نشوند.

مرحله دهم

وقتی آب در حال قل زدن بود در قابلمه را بر می داریم و عدس را آبکش می کنیم و به آن اضافه می کنیم. بعد از افزودن عدس آب از جوش می افتد، تامل میکنیم تا دوباره آب جوش بیاید. بعد حبوبات پخته شده که شامل لوبیا و نخود است را به آن اضافه می کنیم.

مرحله یازدهم

بلافاصله آب که مجددا به جوش آمد سبزی آش را اضافه می کنیم و بلافاصله نصف قاشق مرباخوری نمک به آن می افزاییم و دیگر از این مرحله به بعد درب قابلمه را نمی گذاریم. صبر می کنیم تا به مدت ۴۵ دقیقه سبزی آش با حرارت ملایم رو به بالا بپزد. تابه ای را روی پیشخون آشپزخانه قرار می دهیم و یک معجون برای داخل آش درست می کنیم تا آش هم زودتر جابیافتد و همین که رنگ و لعاب خوبی به خود بگیرد.

نکته: افزودن نمک همراه با سبزی باعث می شود که رنگ سبزی تا حد ممکن تغییر نکند.

مرحله دوازدهم

حالا به ترتیب مواد معجون را داخل تابه می ریزیم.روغن مایع ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری، زردچوبه، ۱ قاشق غذاخوری آرد، ۱ قاشق غذاخوری گل زرده،نصف سیرداغ، نصف پیازداغ و نصف نعناع داغ همگی مواد را با یکدیگر مخلوط می کنیم و بعد تابه را روی حرارت بسیار کم قرار می دهیم و در حد ترکیب شدن مواد آنها را زیر و رو می کنیم و از روی حرارت بر می داریم و این معجون را به آش اضافه می کنیم.

نکته: این ترکیب باعث می شود آش شما هم رنگ و روی خوبی به خور بگیرد و همین که مواد داخل آش منسجم باشند.

مرحله سیزدهم

بعد از اینکه سبزی آش نرم و پخته شد، رشته ها را اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا حجیم و نرم شوند. وقتی همه مواد آش کاملا پخته شدند طعم آن را می چشیم اگر نیاز به نمک بیشتر بود به آن اضافه می کنیم.

نکته: زمان اضافه کردن رشته نباید همه آن را یکدفعه اضافه کنیم چون ممکن است از مقدار لازم بیشتر اضافه کنیم و ظاهر آش را تحت الشعاع قرار دهد. پس بهترین و مطمئن ترین راه کم کم اضافه کردن آن به آش است.

نکته: اگر در حین پخت آش آب آن کم بود می توانید آب جوش به آن اضافه کنید.

مرحله چهاردهم

حالا از این مرحله به بعد بسته به ذائقه خودتان می توانید به آن کشک یا سرکه اضافه کنید و یا اینکه نصف آش را داخل قابلمه ای دیگر بریزیم و به یکی از آنها کشک اضافه کنیم و به دیگری سرکه می افزاییم. آش کشک و آش ترشی را داخل کاسه های مجزا می ریزیم و روی آنها را با کشک، پیازداغ، سیر داغ، نعناع داغ تزئین می کنیم. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 3 فروردین 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.