طرز تهیه شله مشهدی خوشمزه و مجلسی با نکات کامل

طرز تهیه شله مشهدی

طرز تهیه شله مشهدی برای 4 نفر طرز تهیه شله مشهدی برای 100 نفر طرز تهیه شله مشهدی برای ۶ نفر طرز تهیه شله مشهدی برای ۱۰ نفر طرز تهیه شله مشهدی هیئتی طرز تهیه انواع شله طرز تهیه شله مشهدی برای ۵۰ نفر طرز تهیه شله مشهدی برای 15 نفر

شله مشهدی غذای سنتی شهر مشهد است که همراه با قیمه آن را سرو می کنند. در انواع مناسب ها مخصوصا در ماه محرم مشهدی های عزیز آن را تهیه و بین عزاداران تقسیم می کنند، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه شله مشهدی در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
نخود½ لیوان
گوشت گوسفندی۱٫۵ کیلوگرم
 پیاز ۵ عدد متوسط
لوبیا چیتی½ لیوان
ماش½ لیوان
بلغور گندم۱٫۵ لیوان
برنج½ لیوان
 لوبیا قرمز½ لیوان
فلفل سیاه و فلفل قرمزبه میزان لازم
پودر هل و دارچینبه میزان لازم
نمک و زردچوبهبه میزان لازم
جوزهندی و زنجبیلبه میزان لازم
خورش قیمهبرای تزیین

طرز تهیه شله مشهدی

مرحله اول

برای تهیه شله مشهدی ابتدا حبوبات که شامل نخود، لوبیا چیتی، ماش، لوبیا قرمز و بلغورگندم است را هر کدام به صورت جداگانه داخل کاسه هایی می ریزیم و تا سطح روی آن ها آب ولرم ریخته و کنار می گذاریم تا به مدت ۶ ساعت خیس بخورند. گوشت گوسفندی ار هم می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت مکعب های ۳ سانتیمتری خرد می کنیم.

نکته: در مدت خیس خوردن حبوبات حتما آب آنها را ۲ الی ۳ مرتبه تعویض می کنیم تا نفخ آنها به حداقل برسد.

مرحله دوم

پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم. قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و ۲ قاشق غذاخوری سرپر روغن داخل آن می ریزیم و پیازها را داخل آن ریخته و تفت می دهیم.

مرحله سوم

بعد از آنکه پیازها نرم و شیشه ای شدند، گوشت چرخ کرده با به آن اضافه می کنیم و بلافاصله زردچوبه را هم می افزاییم. مداوم گوشت ها را زیر و رو می کنیم تا رنگ آنها کاملا تغییر کند. تقریبا ۱۰ دقیقه زمان میبرد تا با حرارت ملایم گوشت رنگش سفید شود.

مرحله چهارم

سپس ۳ لیوان آب جوش روی آن می ریزیم و ۱ تکه چوب دارچین بزرگ نیز به گوشت اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا با حرارت بسیار ملایم به مرور زمان بپزد. نخود را داخل آبکش می ریزیم و می شوییم و بعد داخل قابلمه ای می ریزیم و ۲ لیوان آب به آن می افزاییم و روی حرارت ملایم ۳۰ دقیقه اجازه می دهیم تا بپزد.

مرحله پنجم

بعد از گذشت ۳۰ دقیقه لوبیا چیتی و قرمز را هم در آبکش می ریزیم و می شوییم و به نخود اضافه می کنیم و سریعا ۶ لیوان آب جوش به آن می افزاییم و تامل می کنیم تا به مرور زمان کاملا مغز پخت شوند.

نکته: ابتدا نخود را می گذاریم تا بپزد، چون لوبیاها خیلی زودتر از آن می پزند و امکان له شدن آنها زیاد است.

مرحله ششم

حالا گوشت را بررسی می کنیم، اگر پخته بود داخل آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن خارج شود. بلغورگندم را به همراه ماش می شوییم و داخل قابلمه حاوی آب گوشت می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا به مرور زمان بپزند.

نکته: اگر آب گوشت بسیار کم شده بود می توانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید.

مرحله هفتم

بعد از آنکه ماش و بلغور گندم پختند، برنج را به آن ها اضافه می کنیم. همین طور پودر هل، فلفل سیاه، فلفل قرمز، جوزهندی، زنجبیل و کمی نمک نیز به مواد اضافه می کنیم و تامل می کنیم تا این ترکیب ادویه با حبوبات مزه دار شوند و کاملا بپزند. گه گاه آن را هم می زنیم تا بلغور گندم باعث ته گرفتن شله نشود.

مرحله هشتم

آنوقت گوشت پخته شده را با دست ریش ریش می کنیم و زمانیکه ماش و بلغور پختند به مواد اضافه می کنیم. بعد ترکیب نخود، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز پخته شده را هم به مواد می افزاییم.

نکته: زمانیکه گوشت را به مواد افزودیم مداوم شله را هم می زنیم تا ته نگیرد.

مرحله نهم

پس از آنکه شله مشهدی قوام یافت و مواد منسجم شدند، قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و یک دم کنی روی درب قابلمه قرار می دهیم تا به مدت ۱۵ دقیقه آش دم بکشد. بعد شله مشهدی آماده شده را در ظرف مورد نظرمان می ریزیم و با خورشت قیمه روی آن را زیباتر می کنیم. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 9 اسفند 1401
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.