طرز تهیه شیرینی اتابکی؛ بهترین شیرینی برای سرو با چای و قهوه
طرز تهیه شیرینی اتابکی
شیرینی اتابکی یکی از شیرینی های خوشمزه ایرانی بوده که به راحتی می توان در منزل تهیه و نوش جان کرد. این شیرینی را می توان با افزودن پودر کاکائو یا زعفران در رنگ ها و طعم های مورد دلخواه آماده کرد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شیرینی اتابکی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
آرد سفید | ۲۰۰ گرم |
آرد برنج | ۲۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
پودر زعفران | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر هل | ½ قاشق چایخوری |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
پودر قند | ½ لیوان |
روغن صاف قنادی | ۱۵۰ گرم |
طرز تهیه شیرینی اتابکی
مرحله اول
برای فراهم کردن شیرینی اتابکی به روش خانگی، شروع کار تخم مرغ را درون مخلوط کن ریخته و بعد از اینکه از سالم بودنش مطمئن شدیم، پودر قند و وانیل را روی تخم مرغ می افزاییم. آنگاه با استفاده از هم زن دستی با هم مخلوط می کنیم.
مرحله دوم
پس از ۵ الی ۷ دقیقه هم زدن را متوقف کرده و مواد را بررسی کرده تا به کشدار و خوشرنگ شده باشد. سپس روغن صاف قنادی روی مواد می ریزیم و ۱ قاشق غذاخوری پودر زعفران را به همراه پودر هل روی مواد درون کاسه می پاشیم.
مرحله سوم
در ادامه با کمک قاشق مواد را کمی زیر و رو کرده تا یکنواخت شود. سپس آرد سفید را از الک رد کرده تا علاوه بر جدا کردن ناخالصی، هوا در بافت آرد نفوذ کند. آرد را کم کم روی مواد داخل کاسه ریخته و با استفاده از لیسک به خوبی هم می زنیم.
مرحله چهارم
در این قسمت نوبت افزودن آرد برنج به مواد شیرینی می باشد. برای این منظور آرد برنج را به همین نحو از الک رد کرده و روی مواد ریخته تا بعد از مخلوط کردن حالت خمیری یکنواخت و لطیف بدست آید. در همین حین فر را روشن می کنیم.
مرحله پنجم
زمانیکه فر را با درجه ۱۶۵ روشن کردیم تامل کرده به مدت ۱۵ دقیقه گرم شود. در این فاصله سطح کار را با آرد می پوشانیم و خمیر را روی سطح کار مقداری ورز داد تا هوای موجود در بافت خمیر خارج شود. با کمک وردنه خمیر را پهن می کنیم.
نکته:
همراهان میریتو ضخامت خمیر می بایست با قطر نیم سانتی متر صاف و یکنواخت باشد.
مرحله ششم
گام بعدی با استفاده از قالب یا کاتر دلخواه شیرینی را شکل می دهیم. سپس کاغذ روغنی را کف سینی پوشش داده و مجددا با چند قطره روغن چرب می کنیم و خمیرهای قالب زده را با فاصله روی کاغذ درون سینی منتقل می کنیم.
مرحله هفتم
اکنون خلال پسته یا سیاه دانه را به صورت پخش روی شیرینی می ریزیم و سینی را در طبقه میانی گذاشته تا به مدت یک ربع داخل فر پخته و برشته شود. شیرینی ها را بعد ز زمان تعیین شده از فر خارج کرده تا از حرارتشان کاسته شود.
نکته:
اجازه می دهیم شیرینی کاملا خنک شود. زیرا در زمان داغ بودن با کمی ضربه زدن خرد می شوند. شیرینی اتابکی را به همراه نوشیدنی گرم سرو می کنیم. نوش جان
مطالب جذاب از سراسر وب
- گوشواره پنسی طلا؛ ۱۵ عکس از گوشوارههای جذاب با قفل ایمن و طراحی دلنشین
- مانتو کتی باوقار؛ ۱۵ مدل متنوع و شیک برای مهمانی و قرار دوستانه
- چیدمان اتاق خواب رنگی؛ ۱۵ عکس از سبکهای مدرن با رنگهای روحیهبخش
- استایل روزمره زنانه؛ ۱۵ مدل جذاب و راحت برای تیپ روزانه شیک
- گوشواره خمیری گل جدید؛ ۱۵ مدل مناسب برای مهمونیهای بهاری و تابستانی