طرز تهیه مربای زنجبیل؛ این مربای خوشمزه رو حتما امتحان کنید!
طرز تهیه مربای زنجبیل
مربای زنجبیل یکی از پرطرفدارترین مرباهای ایرانیست که علاوه بر طعم خوبش از خواص زیادی برخوردار می باشد. زنجبیل از مواد غذایی محسوب می شود که به دلیل طبع گرمش بسیار برای سلامتی بدن و درمان انواع بیماری ها مفید است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مربای زنجبیل در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
زنجبیل | ۱ کیلوگرم |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری غلیظ |
هل | ۶ عدد |
شکر | ۱ کیلوگرم |
آب | ½ لیتر |
طرز تهیه مربای زنجبیل
مرحله اول
برای فراهم کردن مربای زنجبیل به روش سنتی تبریزی، شروع کار پوست زنجبیل ها را به آرامی جدا کرده و به صورت کامل داخل قابلمه مورد نظر منتقل می کنیم. آنگاه تا سطح روی زنجبیل ها را آب ریخته و درب قابلمه را می گذاریم.
مرحله دوم
در ادامه قابلمه را روی حرارت بالا گذاشته تا آب به دمای جوش برسد. زمانیکه آب شروع به جوشیدن کرد، اجازه می دهیم زنجبیل به مدت ۵ دقیقه درون آب بماند. بعد از زمان تعیین شده، آب درون قابلمه را خالی کرده و آب تازه را اضافه می کنیم.
مرحله سوم
قابلمه را مجددا روی حرارت قرار داده و این روش را به صورت پیوسته و مکرر ۵ مرتبه انجام می دهیم تا تلخی زنجبیل به خوبی از بین برود. پس از آبکشی کردن زنجبیل ها را درون قابلمه برمی گردانیم و نیم لیتر آب روی آن می افزاییم.
نکته:
همراهان میریتو لازم است بدانید گرفتن تلخی زنجبیل باعث می شود طعم مربا خوشمزه و لذیذ شود. در غیر این صورت طعم مربا تلخ می شود.
مرحله چهارم
اکنون شکر را روی مواد ریخته تا با حرارت متوسط دانه ها به خوبی حل شوند. در همین حین هل و زعفران دم کرده را به مربا می افزاییم و با هم مخلوط کرده تا شهد مربا قوام یابد و عطر و رنگ زعفران با زنجبیل آمیخته شود.
مرحله پنجم
بعد از گذشت ۲۰ دقیقه با قاشق از شربت غلیظ شده مربا بر می داریم و تامل کرده تا از حرارت بیفتد. بنابراین با بررسی شهد مربا، متوجه می شویم به غلظت مورد نظر رسیده باشد. آنوقت حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم.
مرحله ششم
در نهایت اجازه می دهیم مربا در دمای محیط از حرارت بیفتد. شیشه های تمیز و کاملا خشک را انتخاب کرده و مربا زنجبیل را درون آنها می ریزیم. می بایست درب شیشه ها محکم بسته شود تا از نفوذ هوا در شیشه ها جلوگیری شود. نوش جان