طرز تهیه آش گوجه سبز خوشمزه و مخصوص با نکات کامل

طرز تهیه آش گوجه سبز

طرز تهیه آش گوجه سبز

آش گوجه سبز از آش های خوشمزه و پر طرفدار شمالی است که به دلیل داشتن گوجه سبز طعم ترش و ظاهری زیبا دارد که در فصل بهار به دلیل موجود بودن گوجه سبز می توان به راحتی طبخ کرد. آش گوجه سبز با حبوبات پروتئین دار یک غذای کامل در وعده نهار محسوب می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش گوجه سبز در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازممقدار مواد
گوجه سبز۷۵۰ گرم
عدس۱ پیمانه
بلغور گندمدو و نیم پیمانه
نخودنصف پیمانه
لوبیا چیتینصف پیمانه
لوبیا قرمزنصف پیمانه
سیر داغ۲ قاشق غذا خوری
نعنا یا پونه کوهی خشک شده۳ قاشق سوپ خوری
گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
پیاز۵ عدد
سبزی آش۱ کیلوگرم
نعنا و پیاز و سیر داغکمی برای تزئین
نمک و روغنبه مقدار لازم
فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه آش گوجه سبز

مرحله اول

برای فراهم کردن آش گوجه سبز به روش شمالی، شروع کار حبوبات را که شامل نخود و لوبیاچیتی و لوبیا قرمز را به صورت مخلوط در ظرفی جادار خیس می کنیم تا به مدت ۱۲ ساعت نفخشان گرفته شود.

نکته:

در این فاصله لازم است آب حبوبات را در چند مرتبه تعویض کنیم تا نفخ به خوبی خارج شود.

مرحله دوم

در ادامه ۱ ساعت قبل از شروع پخت آش عدس و بلغور گندم را به صورت مجزا در کاسه حاوی آب می خیسانیم تا کمی نرم شوند. بعد از زمان مقرر حبوبات را آبکشی کرده و در قابلمه ای مناسب با ۳ لیوان آب می پزیم.

مرحله سوم

اکنون بلغور گندم را درون قابلمه ای جدا گانه ریخته و تا سطح روی بلغور آب می ریزیم تا پخته شود. در همین حین پیاز ها را بعد از پوستگیری شسته و روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی نازک خرد می کنیم.

مرحله چهارم

در این قسمت تابه ای را روی حرارت متوسط گذاشته و مقدار ی روغن به تابه می افزاییم تا داغ شود. آنگاه پیاز را به تابه منتقل کرده و به صورت یکدست تفت داده تا سبک و طلایی شود. ۲ قاشق از پیاز داغ را به همراه یکی و نیم قاشق نعنا به بلغور می افزاییم.

مرحله پنجم

گام بعدی نیمی از پیاز داغ را از تابه خارج کرده و در ظرفی کنار می گذاریم. سپس گوشت چرخ کرده را روی پیاز ریخته و به خوبی تفت می دهیم تا تغییر رنگ بدهد. حالا کمی زردچوبه و فلفل سیاه روی گوشت می پاشیم تا عطر ادویه با گوشت آمیخته شود.

مرحله ششم

در همین حین سبزی آش را که از قبل ساطوری ریز خرد کردیم به بلغور پخته شده می افزاییم و با هم مخلوط می کنیم. بنابراین حبوبات را زیر دندان تست کرده و در صورت پخت، به آش درون قابلمه منتقل می کنیم. عدس را می پزیم و به آش می افزاییم.

مرحله هفتم

در این مرحله گوجه سبز را می شوییم و درون قابلمه ای با کمی آب می پزیم. حالا هسته ها و پوست آلو را جدا کرده و درون میکسر پوره می کنیم. گوجه سبز له شده را درون قابلمه حاوی آش ریخته و به خوبی هم می زنیم تا آش لعابدار شود.

مرحله هشتم

در نهایت آش گوجه سبز شمالی را از روی حرارت کنار گذاشته و درون ظرف مورد نظر می ریزیم. این آش خوشمزه را با سیر داغ، پیاز داغ و کشک تزئین می کنیم. در زمان سرو آش را با نان تازه و سبزی خوردن سرو می کنیم. نوش جان

نکته:

همراهان میریتو بهتر است بدانید، که آش گوجه سبز به خاطر داشتن بلغور گندم و پوره گوجه سبز زود ته می گیرد، لازم است هر ۱۰ دقیقه یک بار آش را هم می ‌زنیم تا ته نگیرد و لعابدار شود.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 1 اردیبهشت 1403
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.