طرز تهیه آش گوجه سبز خوشمزه و مخصوص با نکات کامل
طرز تهیه آش گوجه سبز
آش گوجه سبز از آش های خوشمزه و پر طرفدار شمالی است که به دلیل داشتن گوجه سبز طعم ترش و ظاهری زیبا دارد که در فصل بهار به دلیل موجود بودن گوجه سبز می توان به راحتی طبخ کرد. آش گوجه سبز با حبوبات پروتئین دار یک غذای کامل در وعده نهار محسوب می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش گوجه سبز در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
گوجه سبز | ۷۵۰ گرم |
عدس | ۱ پیمانه |
بلغور گندم | دو و نیم پیمانه |
نخود | نصف پیمانه |
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
لوبیا قرمز | نصف پیمانه |
سیر داغ | ۲ قاشق غذا خوری |
نعنا یا پونه کوهی خشک شده | ۳ قاشق سوپ خوری |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۵ عدد |
سبزی آش | ۱ کیلوگرم |
نعنا و پیاز و سیر داغ | کمی برای تزئین |
نمک و روغن | به مقدار لازم |
فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش گوجه سبز
مرحله اول
برای فراهم کردن آش گوجه سبز به روش شمالی، شروع کار حبوبات را که شامل نخود و لوبیاچیتی و لوبیا قرمز را به صورت مخلوط در ظرفی جادار خیس می کنیم تا به مدت ۱۲ ساعت نفخشان گرفته شود.
نکته:
در این فاصله لازم است آب حبوبات را در چند مرتبه تعویض کنیم تا نفخ به خوبی خارج شود.
مرحله دوم
در ادامه ۱ ساعت قبل از شروع پخت آش عدس و بلغور گندم را به صورت مجزا در کاسه حاوی آب می خیسانیم تا کمی نرم شوند. بعد از زمان مقرر حبوبات را آبکشی کرده و در قابلمه ای مناسب با ۳ لیوان آب می پزیم.
مرحله سوم
اکنون بلغور گندم را درون قابلمه ای جدا گانه ریخته و تا سطح روی بلغور آب می ریزیم تا پخته شود. در همین حین پیاز ها را بعد از پوستگیری شسته و روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی نازک خرد می کنیم.
مرحله چهارم
در این قسمت تابه ای را روی حرارت متوسط گذاشته و مقدار ی روغن به تابه می افزاییم تا داغ شود. آنگاه پیاز را به تابه منتقل کرده و به صورت یکدست تفت داده تا سبک و طلایی شود. ۲ قاشق از پیاز داغ را به همراه یکی و نیم قاشق نعنا به بلغور می افزاییم.
مرحله پنجم
گام بعدی نیمی از پیاز داغ را از تابه خارج کرده و در ظرفی کنار می گذاریم. سپس گوشت چرخ کرده را روی پیاز ریخته و به خوبی تفت می دهیم تا تغییر رنگ بدهد. حالا کمی زردچوبه و فلفل سیاه روی گوشت می پاشیم تا عطر ادویه با گوشت آمیخته شود.
مرحله ششم
در همین حین سبزی آش را که از قبل ساطوری ریز خرد کردیم به بلغور پخته شده می افزاییم و با هم مخلوط می کنیم. بنابراین حبوبات را زیر دندان تست کرده و در صورت پخت، به آش درون قابلمه منتقل می کنیم. عدس را می پزیم و به آش می افزاییم.
مرحله هفتم
در این مرحله گوجه سبز را می شوییم و درون قابلمه ای با کمی آب می پزیم. حالا هسته ها و پوست آلو را جدا کرده و درون میکسر پوره می کنیم. گوجه سبز له شده را درون قابلمه حاوی آش ریخته و به خوبی هم می زنیم تا آش لعابدار شود.
مرحله هشتم
در نهایت آش گوجه سبز شمالی را از روی حرارت کنار گذاشته و درون ظرف مورد نظر می ریزیم. این آش خوشمزه را با سیر داغ، پیاز داغ و کشک تزئین می کنیم. در زمان سرو آش را با نان تازه و سبزی خوردن سرو می کنیم. نوش جان
نکته:
همراهان میریتو بهتر است بدانید، که آش گوجه سبز به خاطر داشتن بلغور گندم و پوره گوجه سبز زود ته می گیرد، لازم است هر ۱۰ دقیقه یک بار آش را هم می زنیم تا ته نگیرد و لعابدار شود.
مطالب جذاب از سراسر وب
- طرح ناخن کیوت؛ ۱۵ ایده جدید و بامزه که حسابی به دلت میشینن!
- هر چیزی که باید در مورد حلقه شیک نامزدی بدونی، از انتخاب تا خرید!
- اگر به دنبال لباس مجلسی زنانه خاص و شیک هستید؛ این ۱۵ مدل را حتماً ببینید!
- دستمال گردنی شیک؛ ۱۵ مدل خاص که استایلتو لاکچری میکنه
- انگشتر پرنسسی جذاب؛ ۱۵ طرح لوکس برای یه استایل شیک و سلطنتی!
- ست حلقه استیل سیلور؛ ۱۵ مدل جذاب فانتزی که باید ببینید