طرز تهیه آش شنگ؛ این آش خوشمزه رو به هیچ وجه از دست ندید!
طرز تهیه آش شنگ
با رویش سبزی شنگ در فصل بهار می توان آش های مختلفی طبخ کرد که این آش به روش لرستانی می تواند علاوه بر طعم خوبش خاصیت زیادی برای بدن داشته باشد. آش ها می توانند به بدن انرژی زیادی داده و در زمان بیماری برای بدن مفید باشند، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش شنگ در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
سبزی شنگ | نیم کیلو |
نخود | ۱ پیمانه |
عدس | ۱ پیمانه |
لوبیا چیتی | ۱ پیمانه |
سیر | ۳ حبه |
پیاز | ۱ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
نعناع داغ | به مقدار لازم |
کشک | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش شنگ
مرحله اول
برای فراهم کردن آش شنگ به روش لرستانی، شروع کار حبوبات نام برده را که شامل عدس و نخود و لوبیا چیتی می باشد هر کدام را در کاسه های جداگانه می شوییم و روی آن ها آب ریخته تا به مدت ۲۴ ساعت نفخشان از بین برود.
نکته:
همراهان میریتو لازم است در این فاصله زمانی آب حبوبات را چند مرتبه تعویض کرده تا نفخشان به حداقل برسد.
مرحله دوم
بعد از زمان تعیین شده نخود و لوبیا را آبکشی کرده و درون قابلمه ای منتقل می کنیم. حالا ۴ پیمانه آب روی حبوبات ریخته و اجازه می دهیم با حرارت متوسط به مدت ۲ ساعت کاملا نرم و پخته شوند. عدس را در قابلمه ای مجزا می پزیم.
مرحله سوم
در ادامه سبزی شنگ را پاک کرده و در ظرفی با آب می خیسانیم تا گرد و غبارشان گرفته شود. بعد از آبکشی، درون صافی ریخته تا آب اضافی شان خارج شود. سپس روی تخته آشپزخانه به صورت درشت خرد کرده و به حبوبات می افزاییم.
نکته:
توجه داشته باشید که بافت سبزی کمی دیر پز بوده و نیاز است به مدت ۱ ساعت با حبوبات بجوشد تا نرم شود.
مرحله چهارم
بنابراین عدس را به قابلمه حاوی مواد آش افزوده تا با حرارت ملایم آش جا بیفتد. آنوقت سیر و پیاز را بعد از پوستگیری شسته و پیاز را روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی نازک خرد می کنیم. تابه ای را روی حرارت گذاشته و کمی روغن می ریزیم.
مرحله پنجم
وقتی که روغن داغ شد، پیاز را به تابه می افزاییم و تا جاییکه بافتش شیشه ای و طلایی شود، تفت می دهیم. در همین حین سیر را با میکسر یا رنده ریز پوره کرده و به قابلمه آش اضافه می کنیم تا عطر و مزه سیر با مواد آمیخته شود.
مرحله ششم
در این قسمت کمی از کشک را روی مواد آش ریخته و با هم مخلوط می کنیم تا آش لعابدار شود. در کنار پیاز داغ کمی نعناع خشک و زردچوبه افزوده تا با حرارت کم عطر نعنا آزاد شود. آش شنگ را بعد از پخت از روی حرارت کنار می گذاریم.
مرحله هفتم
در نهایت ظرف سرو را آماده کرده و آش شنگ را درون ظرف می ریزیم. روی آش را به دلخواه با کشک، پیاز داغ، نعناع داغ تزئین کرده و در روزهای بهاری به همراه نان تازه و سبزی خوردن سرو می کنیم. نوش جان