طرز تهیه بامیه بازاری خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه بامیه
بامیه یکی از خوشمزه ترین شیرینی هایی است که مخصوصا در ماه مبارک رمضان طرفداران زیادی دارد. مواد لازم برای پخت آن بسیار ساده است و در منزل نیز به راحتی می توانید آن را تهیه کنید. فقط کافی است به چند نکته در پخت آن دقت کنید تا بامیه با کیفیت و نرمی داشته باشد، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه بامیه در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای شربت بار | |
شکر | ۲ پیمانه |
آب | ۱ پیمانه |
آبلیمو | ۱ قاشق سوپ خوری |
گلاب | یک هشتم پیمانه |
گلوکز | ۱ قاشق سوپ خوری |
زعفران دم کرده غلیظ | یک پنجم قاشق سوپ خوری |
مواد لازم بامیه | |
آب | ۱ لیوان |
آرد قنادی | ۱ لیوان |
روغن جامد یا کره | ۱ قاشق غذا خوری |
تخم مرغ بزرگ | ۲ عدد |
وانیل | نوک قاشق چای خوری |
شربت بار یا عسل رقیق شده | ۱ قاشق غذا خوری |
طرز تهیه بامیه
مرحله اول
ابتدا برای درست کردن شربت بار، آب را داخل قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم. بلافاصله شکر را به آن اضافه می کنیم و کمی آن را با قاشق هم می زنیم تا شکر تقریبا حل شود.
نکته: زمانیکه شکر کاملا حل شد شربت شروع می کند به جوشیدن و نباید آن را هم بزنیم.
مرحله دوم
سپس وقتی در حال جوشیدن بود آبلیمو را به آن می افزاییم و بدون هم زدن تامل می کنیم تا شربت قوام یابد. بعد گلوکز را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا ۵ دقیقه دیگر شربت بجوشد. وقتی به غلظت مطلوب رسید حرارت را خاموش می کنیم و سریع گلاب و زعفران دم کرده را به آن اضافه می کنیم.
مرحله سوم
وقتی شربت آماده شد آن را کنار می گذاریم تا با دمای محیط خنک شود. حالا برای تهیه بامیه قابلمه نچسبی را انتخاب می کنیم و آب را داخل آن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و روغن و شربت بار را به آن اضافه می کنیم و مداوم آنها را مخلوط می کنیم.
مرحله چهارم
زمانیکه اطراف مایع شروع به جوش زدن کرد، آرد را یکدفعه به آن می افزاییم و مداوم با قاشق آن را مخلوط می کنیم تا حالت خمیر بگیرد و جمع شود. حرارت را بسیار کم می کنیم و با لیسک پیاپی خمیر را باز می کنیم و سریع جمع می کنیم تا رطوبت داخل آن خارج شود و خمیر کمی بپزد.
مرحله پنجم
پس از آنکه حدودا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه خمیر را روی حرارت کم ورز دادیم، آن را داخل کاسه ای می گذاریم و اجازه می دهیم تا خنک شود. بعد تخم مرغ را یکی یکی داخل پیاله ای می شکنیم و در صورت سالم بودن به خمیر اضافه می کنیم.
نکته: اگر هنوز خمیر گرم باشد باعث می شود زمان اضافه کردن تخم مرغ ها سریع ببندند و اگر سرد شده باشد به خورد خمیر نمی رود.(پخته شوند)
مرحله ششم
بعد وانیل را هم اضافه می کنیم و با دور متوسط همزن، مواد را مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. حالا اگر خمیر سفت بود مجددا ۱ عدد تخم مرغ را می شکنیم و هم می زنیم و کم کم به آن اضافه می کنیم. خمیر باید حالت چسبناک داشته باشد.
مرحله هفتم
آنوقت یک قابلمه کوچک ترجیحا با عمق زیاد را انتخاب می کنیم و روغن مخصوص سرخ کردنی به صورت شناور داخل ان می ریزیم و روی حرارت بسیار کم قرار می دهیم تا به مرور زمان گرم شود.
نکته: روغن نباید داغ شود چون باعث می شود زمان اضافه کردن خمیر داخل آن خوب مغز پخت نشود و فقط روی بامیه ها سرخ شود.
مرحله هشتم
حالا داخل قیف ماسوره شکوفه قرار می دهیم و خمیر را داخل قیف می ریزیم. وقتی روغن داغ شد، نوک قیچی را داخل روغن می کنیم تا کاملا چرب شود. قیف را بالای قابلمه می گیریم و فشار می دهیم تا مایه خمیر بیرون بیاید و به هر میزان که می خواهیم آن را با قیچی برش می زنیم تا خمیر داخل روغن بیافتد و سرخ شود.
مرحله نهم
همین که تعدادی بامیه داخل قابلمه باشد و روی قابلمه شناور باشند کافی است و اصلا اجازه ندهید تعداد زیادی زیر و روی هم بامیه قرار بگیرد، چون آنها پف می کنند و نیاز به فضا دارند. وقتی روی آن ها طلایی شد آنها را بر می گردانیم تا طرف دیگرشان نیز سرخ و طلایی شود.
مرحله دهم
تقریبا به اواسط سرخ کردن بامیه ها که رسیدید، خمیر باقیمانده را با قاشق کمی مخلوط می کنیم و داخل قیف می ریزیم. زمانیکه بامیه ها سرخ شدند، توری و شربت بار که آماده کرده بودیم را کنار یکدیگیر قرار می دهیم. بامیه های سرخ شده را داخل توری می اندازیم به مدت ۳۰ ثانیه تا روغن اضافه آنها گرفته شود و بعد سریع داخل شربت بار که درست کرده بودیم می اندازیم.
مرحله یازدهم
حالا بعد از اینکه ۳ دقیقه داخل شربت ماندند، آنها را بیرون می آوریم و مجددا در توری می گذاریم تا شربت اضافه آنها نیز خارج شود. حالا بامیه های تازه و خوشمزه را در ظرف مورد نظر می چینیم و روی آنها پودر پسته یا نارگیل می پاشیم. نوش جان
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- hanaahmadii99