طرز تهیه شله زرد خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه شله زرد
شله زرد یک دسر فوق العاده خوشمزه و خوش عطر است که واقعا طعم بی نظیرش باعث شده در مناسبت های خاص مذهبی از آن استقبال ویژه ای بشود، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه شله زرد در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.
مواد لازم شله زرد | |
برنج نیم دانه | ۲ لیوان |
گلاب | نصف لیوان |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۴ لیوان |
کره | ۱۰۰ گرم |
خلال بادام | ۱۰۰ گرم |
دارچین | به میزان لازم |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
طرز تهیه شله زرد
مرحله اول
برای تهیه شله زرد ابتدا برنج پاک شده را داخل کاسه ای ریخته و تا سطح روی آب می ریزیم و چندین مرتبه با دست برنج را کمی زیر و رو می کنیم و آب آن را ۳ الی ۴ مرتبه عوض می کنیم تا آب آن زلال شود و از تمیز شدن برنج اطمینان پیدا کنیم.
مرحله دوم
بعد آب برنج که زلال شفاف شد، آن را هم بیرون می ریزیم و ۱ لیوان آب به همراه ۱ لیوان گلاب به آن می افزاییم و کاسه را کنار می گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه کاملا خیس بخورد.
مرحله سوم
سپس بادام ها را داخل کاسه ای ریخته و تا سطح روی آنها آب می ریزیم و کنار می گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه خوب خیس بخورند و پوست قهوه ای آنها راحت جدا شود. بعد از گذشت زمان استراحت برنج، قابلمه ای که برای پخت شله زرد تدارک دیده ایم را روی حرارت زیاد قرار می دهیم و بلافاصله ۸ لیوان آب داخل آن می ریزیم.
مرحله چهارم
حالا صبر می کنیم تا زودتر آب به جوش بیاید و آنوقت مخلوط برنج و گلاب و آب را به قابلمه می افزاییم. آب از جوش می افتد بعد از اضافه کردن برنج، صبر می کنیم تا مجددا به جوش بیاید و حرارت را کم می کنیم تا برنج بپزد.
نکته: اگر روی سطح آب کف دیدید آنها را با قاشق می گیریم.
مرحله پنجم
برای اینکه مطمئن شویم که برنج پخته شده است یا نه، یک دانه از برنج را لای دندان تست می کنیم اگر مغز آن کمی سفت بود ولی اطراف آن کاملا نرم بود، شکر را به آن می افزاییم و مواد را زیر و روی می کنیم و کمی هم می زنیم تا شکر حل شود.
مرحله ششم
بعد از آنکه شکر کاملا حل شد دیگر مداوم باید شله زرد را هم بزنیم تا ته نگیرد. بادام ها را بهتر است قبل از اینکه شله زرد را تهیه می کنیم آماده کنیم. پوست روی آنها را با چاقو می گیریم و از وسط هر بادام را نصف می کنیم تا خلال شوند و در بشقابی قرار می دهیم.
مرحله هفتم
حالا کمی از بادام های خلتل شده را کنار می گذاریم تا برای تزئین از آن استفده کنیم و باقی آن را داخل شله زرد می ریزیم. نمک را به همراه زعفران دم کرده اضافه می کنیم و همگی مواد را خوب زیر و رو می کنیم تا رنگ و عطر زعفران پخش شود.
مرحله هشتم
مداوم شله زرد را هم می زنیم تا به غلظت مورد نظرمان برسد. وقتی قوام یافت و به سفتی مدنظرمان نزدیک شد کمی از آن را داخل پیاله ای می ریزیم و اجازه می دهیم تا خنک شود و طعم آن را می چشیم و همین طور از غلظت مطلوب آن مطمئن می شویم.
نکته: شله زرد بعد از خنک شدن سفت تر خواهد شد، پس آن را کاملا سفت از روی حرارت بر نمی داریم.
مرحله نهم
زمانیکه به قوام مدنظرمان رسیده بود و طعم آن مطلوب بود کره را به آن می افزاییم و ۵ دقیقه بعد قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. شله زرد را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با دارچین و خلال بادام روی آن را تزئین می کنیم. نوش جان
نکته: اگر شله زرد هنوز شل بود اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم بپزد.
مطالب جذاب از سراسر وب
- ترند ترین مانتوهای عید امسال؛ ۱۵ مدل شیک برای استایل خاص نوروزی
- هر چیزی که باید در مورد حلقه شیک نامزدی بدونی، از انتخاب تا خرید!
- دستبند بافتنی دخترونه خاص؛ ۱۵ ایده منحصر بهفرد که همه عاشقشون میشن
- شومیز و شلوار مجلسی مازراتی؛ ۱۵ نمونه جذاب که تیپتو مجلسیتر میکنه
- مانتو شیک اسپرت دخترانه؛ ۱۵ عکس از استایلهای جذاب و ترندی برای هر سلیقهای
- شومیز رنگی زنانه؛ ۱۵ مدل برای استایل روزمره و مهمانی در سال جدید
- منبع :
- karin__cake