طرز تهیه نان رمضان تبریزی خوشمزه و مجلسی با نکات
طرز تهیه نان رمضان
نان رمضان تبریزی از انواع نان های حجیم است که با شهد تهیه می شود البته می شود آن را با انواع مغزیجات یا فیلینگ هم تهیه کرد. مخصوصا آن را بیشتر در ماه مبارک رمضان در کنار چای نوش جان می کنند، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه نان رمضان در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
آرد گندم | ۴۰۰ گرم |
شکر | ۵۰ گرم |
مخمر خشک فوری | ۴ الی ۵ گرم |
ماست شیرین | ۱۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۲ عدد کامل |
روغن مایع | ۱ قاشق غذا خوری |
کره | ۵۰ گرم |
مواد لازم برای شربت | |
شکر | ۱۰۰ گرم |
آب | ۵۰ گرم |
طرز تهیه نان رمضان
مرحله اول
برای تهیه نان رمضان ترکی ابتدا مواد داخل یخچال را بیرون می آوریم و در محیط اجازه می دهیم تا هم دما شوند. کره را داخل کاسه ای می گذاریم و روی بخار کتری قرار می دهیم و تامل می کنیم تا آب شود. آرد را به همراه مخمر و شکر داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم.
نکته: در این نوع نان خمیر مایه فوری اصلا نیاز به عمل آمدن ندارد.
مرحله دوم
بعد تخم مرغ ها را ابتدا داخل پیاله ای یکی یکی می شکنیم و در صورت سالم بودن به مواد داخل کاسه می افزاییم. بلافاصله ماست و روغن را هم اضافه می کنیم، و در آخر کره ذوب شده را هم با مواد ترکیب می کنیم و همگی مواد را با یکدیگر خوب مخلوط می کنیم.
مرحله سوم
حالا همان طور که مواد را مخلوط می کنیم دیگر با قاشق نمی شود آنها را مخلوط کرد، دستمان را می شوییم و آرام خمیر را جمع می کنیم و به مدت ۱۵ دقیقه مداوم ورز می دهیم تا خمیر منسجم شود.
مرحله چهارم
سپس فرچه را آغشته به کمی روغن می کنیم و کف و دیوراه های آن را کامل چرب کرده و خمیر را داخل آن می گذاریم و با سلفون روی آن را می پوشانیم و در جای گرمی قرار می دهمی تا به مدت ۲ ساعت خمیر استراحت کند.
مرحله پنجم
پس از آنکه خمیر استراحت کرد، ۲۰۰ گرم از آن را بر می داریم و داخل پلاستیکی می گذاریم. روی میز کار کمی آرد می پاشیم و خمیر را آنجا قرار می دهیم و به صورت یک دایره پهن می کنیم و یک قالب روی آن می گذاریم تا رد بیاندازد. باقیمانده دایره قالب را شعاعی برش زده و بعد نوارها را یکی در میان مانند حصیر قرار می دهیم و روی خمیر بر می گردانیم.
مرحله ششم
آنوقت فرچه را مجددا آغشته به روغن می کنیم و قالب گرد را کاملا چرب کرده و خمیر را آرام داخل آن می گذاریم و روی قالب را با پلاستیک می پوشانیم تا احیانا خمیر خشک نشود. ۲۰۰ گرم خمیری که داخل پلاستیک گذاشته بودیم را باز می کنیم و روی میزکار قرار می دهیم و به صورت نواری برش داده و برای روی نان از آن استفاده می کنیم.
مرحله هفتم
حالا زرده یک تخم مرغ را از سفیده جدا می کنیم و با چنگال خوب زرده را می زنیم تا از لختی بیرون بیاید و زعفران دم کرده را به آن اضافه می کنیم و خوب آنها را مخلوط می کنیم. فرچه را داخل ترکیب تخم مرغ می زنیم و روی نان می کشیم تا کاملا با آن رومال شود.
مرحله هشتم
فر را روشن می کنیم و روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا به مدت ۱۰ دقیقه گرم شود و بعد قالب محتوی خمیر را داخل طبقه وسط فر می گذاریم تا به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه بسته به نوع فر نان ما بپزد.
مرحله نهم
زمانیکه نان کاملا پخت، گریل را روشن می کنیم تا ۳ الی ۴ دقیقه روی نان طلایی شود. فر را خاموش می کنیم و قالب را از داخل آن خارج می کنیم و کنار می گذاریم تا نان خنک شود و شربت را تهیه می کنیم.
مرحله دهم
شکر را به همراه آب داخل قابلمه ای کوچک می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم و آرام با قاشق چوبی شکر را هم می زنیم تا کاملا داخل آب حل شود. وقتیشربت کمی قوام گرفت و نان نک شد با یک کفگیر سوراخ دار شربت را روی نان می ریزیم و از قالب بیرون می آوریم و نوش جان کنبد.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- cake._.lilium