طرز تهیه لوکوم شیری خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه لوکوم شیری
لوکوم یک شیرینی ساده و راحت است که با شهد تهیه می شود و فوق العاده خوشمزه و ترد است و در کنار چای انتخاب بسیار مناسبی برای ماه مبارک رمضان به حساب می آید. البته در کنار زولبیا و بامیه نیز ترکیب بسیار عالی می شود، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه لوکوم شیری در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.
مواد لازم لوکوم شیری | |
شکر | ۱ لیوان بعلاوه ۱ قاشق غذا خوری |
آب | ۱ لیوان |
شیر | ۱ لیوان |
ایرمیک یا آرد سمولینا | نصف لیوان |
آب لیمو | ۱ قاشق غذا خوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
روغن | ۱ قاشق غذا خوری |
روغن برای سرخ کردن | به میزان لازم |
طرز تهیه لوکوم شیری
مرحله اول
ابتدا شربت لوکوم را تهیه می کنیم. آب را داخل قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. بلافاصله شکر را همراه آبلیمو به آن اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم تا شکر کاملا حل شود.
مرحله دوم
زمانیکه شکر در آب حل شد، تامل می کنیم تا شربت بجوشد و غلیظ شود. بعد از آنکه شربت ما به قوام مدنظرمان رسید آن را کنار می گذاریم تا خنک شود. آرد سمولینا را داخل قابلمه ای می ریزیم و شیر را به آن می افزاییم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
مرحله سوم
حالا مخلوط آردسمولینا و شیر را با قاشق چوبی مخلوط می کنیم تا حالت یک خمیر جمع شود و از ظرف به راحتی جدا شود. آنوقت قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا خمیر خنک شود.
نکته: وقتی قابلمه را از روی حرارت بر می داریم هنوز به تفت دادن خمیر ادامه می دهیم چون قابلمه داغ است و اگر خمیر را رها کنیم حتما می سوزد.
مرحله چهارم
وقتی خمیر خنک شد، تخم مرغ را داخل پیاله ای می شکنیم و در صورت سالم بودن به خمیر اضافه می کنیم. بعد روغن را هم به آن می افزاییم و خمیر را خوب ورز می دهیم تا مواد کاملا به خورد آن برود.
نکته: ابتدا اجازه می دهیم تا خمیر خنک شود و بعد تخم مرغ را اضافه می کنیم، چون اگر زمان گرم بودن خمیر آن را اضافه کنیم سریع می پزد و به خورد خمیر نمی رود.
مرحله پنجم
سپس برای اینکه لوکوم های یکدست سرخ شده ای داشته باشیم داخل قابلمه ای کوچک روغن مخصوص سرخ کردنی به صورت شناور می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا به مرور زمان روغن داغ شود.
مرحله ششم
داخل کاسه ای روغن می ریزیم و کنار دستمان قرار می دهیم. از خمیر به اندازه یک گردو بر می داریم و با کف دست به آن حالت دایره می دهیم و داخل کاسه روغن قرار می دهیم به ۵ الی ۱۰ عدد که رسید آنها را داخل روغن داغ شده قرار می دهیم.
نکته: می توانید کمی روغن کف دست بریزید و بعد خمیر را حالت دهید.
مرحله هفتم
بعد لوگوم ها را با کفگیر سوراخ دار جا به جا می کنیم تا کاملا همه نقاط آن یکدست سرخ شوند. حرارت را فقط کمی بیشتر می کنیم تا کاملا مغز پخت شوند. بعد لوکوم ها که سرخ شدند آنها را بلافاصله داخل شربت قرار می دهیم تا کاملا مزه دار شوند. بعد از شربت خارج می کنیم و در توری قرار می دهیم تا شربت اضافه آنها خارج شود و در ظرف سرو می چینیم و نوش جان کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- dastpokht_lengeh