طرز تهیه چکدرمه ترکمنی خوشمزه و مجلسی با نکات
طرز تهیه چکدرمه ترکمنی
چکدرمه یک غذای کاملا سنتی برای عزیزان ترکمن است که کاملا خوشمزه و مقوی است. عطر بی نظیر آن باعث می شود شما خیلی زود دلتان هوس آن را کند. خیلی راحت و سریع نیز آماده می شود و برای مهمان سر زده بسیار انتخاب عالی است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه چکدرمه ترکمنی در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
برنج | ۳ پیمانه |
زردچوبه | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | به میزان لازم |
دارچین | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه چکدرمه ترکمنی
مرحله اول
برای تهیه چکدرمه ترکمنی ابتدا گوشت گوسفندی را می شوییم و بعد روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و به صورت مکعب های ۳ الی ۴ سانتیمتری و یکسان برش می دهیم و کنار می گذاریم. پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی متوسط خرد می کنیم.
نکته: بهتر است از ماهیچه یا گردن استفاده کنید.
نکته: چون گوشت گوسفندی زمان پخت خیلی جمع و کوچک می شود، آنها را به صورت مکعب های برگ برش می دهیم.
مرحله دوم
سپس قابلمه ای را روی حرارت ملایم می گذاریم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و پیازهای خرد شده را اضافه می کنیم و مداوم آن را تفت می دهیم تا سبک شوند. بعد اجازه می دهیم تا سرخ و طلایی بشوند. برنج را داخل کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی آن آب و کمی نمک می زنیم و کنار می گذاریم تا خیس بخورد.
نکته: بسته به نوع برنج زمان خیس خوردن آن متفاوت است.
مرحله سوم
حالا گوشت را به پیاز می افزاییم و بلافاصله کمی زردچوبه روی آن می پاشیم و پیاپی گوشت را با قشق یا کفگیر چوبی زیر و رو می کنیم تا کاملا همه نقاط آن تغییر رنگ دهد و کمی سرخ شود. حدودا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه زمان می برد تا گوشت خوب تفت بخورد.
مرحله چهارم
پس از آنکه گوشت را تفت دادیم، مواد را به اطراف قابلمه می کشیم و وسط آن را خالی می کنیم و ۱ قاشق غذاخوری روغن می ریزیم. بلافاصله رب گوجه فرنگی را روی روغن ریخته و مداوم به مدت ۱ دقیقه آن را زیر و رو می کنیم تا بوی خامی رب بلند شود و همین طور رنگ آن تیره تر شود.
مرحله پنجم
آنوقت رب گوجه فرنگی را با مواد خوب مخلوط می کنی و تقریبا ۴ الی ۵ لیوان آب جوش روی گوشت می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم تا به مدت سه ساعت با حرارت ملایم رو به پایین کاملا گوشت مغز پخت شود.
نکته: وقتی گوشت پخت تقریبا باید از آب آن حداقل ۱ لیوان باقی مانده باشد.
مرحله ششم
زمانیکه گوشت کامل پخت، دارچین را به همراه نمک و فلفل به آن می افزاییم و ۵ دقیقه بعد طعم آن را می چشیم و اگر همه چیز مناسب و خوب بود قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.
نکته: بعد از آنکه ادویه ها و مخصوصا نمک را به غذا اضافه می کنیم باید صبر کنیم تا کاملا در غذا حل شود و چند دقیقه بعد مزه آن را بچشیم.
نکته: دارچین در مواد اولیه این غذا وجود ندارد ولی عجیب با این مواد همخوانی دارد،پس حتما آن را اضافه کنید.
مرحله هفتم
حالا آب برنج که از قبل خیس خورده است را خالی می کنیم و برنج را داخل قابلمه مدنظرمان می ریزیم و آب گوشت پخته شده را به آن اضافه می کنیم. (به جای آب از آب گوشت استفاده می کنیم) باید تا یک بند انگشت از آب گوشت روی سطح برنج را بگیرد.
نکته: زیادتر بودن آب گوشت باعث می شود کته ما تبدیل به شفته شود.
مرحله هشتم
سپس صبر می کنیم تا آب برنج تبخیر شده و برنج مانند کته دم بکشد. بعد زا آنکه دم کشید برنج را در دیس می کشیم و روی آن از تکه های گوشت پخته شده قرار می دهیم و چکدرمه آماده شده را نوش جان کنید.
نکته: میتوانید زمان دم انداختن برنج گوشت ها را به آن اضافه کنید تا با آن دم بکشد.
مطالب جذاب از سراسر وب
- کت و شلوار شیک بنفش؛ استایل جذاب و حرفهای که هیچ وقت قدیمی نمیشه!
- مانتو بلند خاص و طرحدار؛ چطور با این مانتو شیکترین تیپ رو داشته باشیم؟
- طبع زعفران سرد است یا گرم؟ مصلح زعفران در طب سنتی چیست؟
- مدل لباس بیرونی زنانه؛ برای روزهای سرد چه مدلهایی بیشتر از همه مد هستن؟
- جلیقه دامن ترند بهار؛ کالکشن جدید ۱۵ مدل شیک و راحت برای بهار 1404
- منبع :
- eng.hamed.yarali