طرز تهیه کوفته نخودچی خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه کوفته نخودچی
کوفته نخودچی اصفهانی یک غذای اصیل و سنتی است که شباهت بسیار زیادی به کله گنجشکی دارد و برای شهر اصفهان است. خیلی سریع و راحت در منزل می توانید آن را تهیه کنید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کوفته نخودچی در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
آرد نخودچی | ۳ قاشق غذاخوری |
لپه | ½ لیوان |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | ۱ عدد درشت |
زردچوبه و روغن | به میزان لازم |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
طرز تهیه کوفته نخودچی
مرحله اول
مرحله دوم
بعد ۱ پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخاه به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. قابلمه ای را روی حرارت ملایم می گذاریم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و پیازها را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا شیشه ای شوند، بعد اجازه می دهیم تا سرخ و طلایی شوند.
مرحله سوم
سپس لپه را آبکش می کنیم و اجازه می دهیم تا آب اضافه آن خارج شود و بعد کمی زردچوبه را به همراه فلفل سیاه به پیاز اضافه می کنیم و بلافاصله لپه ها را هم به آنها می افزاییم و همگی مواد را کامل زیر و رو می کنیم.
مرحله چهارم
حالا مواد را با قاشق به دیواره های قابلمه می بریم و رب گوجه فرنگی را وسط قابلمه می ریزیم و مداوم تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. تقریبا ۱ دقیقه زمان کافی است و بعد همگی مواد را مجددا مخلوط می کنیم.
مرحله پنجم
وقتی مواد کاملا ترکیب شدند، یک و نیم لیتر آب به آن اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذرایم تا با حرارت بسیار ملایم لپه ها بپزند. بلافاصله لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ می کنیم و داخل کاسه ای قرار می دهیم و تا سطح روی آن ها آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا ۳۰ دقیقه خیس بخورند.
نکته: برای اینکه تلخی موجود در لیمو عمانی ها خارج شود اجازه می دهیم تا خیس بخورند.
مرحله ششم
زمانیکه ۳۰ دقیقه از پخت لپه ها گذشت لیموعمانی ها را از داخل کاسه بیرون می آوریم و می شوییم و به مواد می افزاییم. پیاز باقیمانده را پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم و به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
بعد آردنخودچی، زردچوبه، فلفل سیاه و کمی نمک به گوشت اضافه می کنیم و همگی مواد را خوب زیر و رو می کنیم تا کاملا آغشته به یکدیگر شوند. مایه کوفته که آماده شد از آن به اندازه یک گردو درشت بر می داریم و با دست به آن فرم دایره می دهیم و در بشقابی قرار می دهیم.
مرحله هشتم
حالا همگی مایه کوفته های آماده شده را آرام یکی یکی در ملاقه ای می گذاریم و داخل قابلمه لپه قرار می دهیم و مجددا اجازه می دهیم تا غذا به مدت ۱ ساعت کاملا با حرارت ملایم بپزد.
مرحله نهم
وقتی ۳۰ دقیقه از پخت کوفته ها گذشت، سیب زمینی را پوست می گیریم و می شوییم و هر مدلی که تمایل دارید فقط درشت روی تخته آشپزخانه خرد می کنیم و به غذا می افزاییم. در انتها کوفته نخودچی آماده شده را نوش جان کنید.
نکته: اینکه در انتها کوفته ها آبدار باشند یا نه کاملا بستگی به سلیقه شما دارد.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- agerfoods