طرز تهیه کوفته قلقلی خوشمزه و مجلسی با نکات کامل

طرز تهیه کوفته قلقلی

طرز تهیه کوفته قلقلی با برنج و لپه طرز تهیه کوفته قلقلی با سیب زمینی طرز تهیه کوفته قلقلی با گوشت چرخ کرده و سیب زمینی طرز تهیه قلقلی گوشت چرخ کرده طرز تهیه کوفته قلقلی بدون ارد نخودچی

کوفته قلقلی یکی از غذاهای سنتی و آبدار ایرانی است که قدمت بسیار زیادی دارد و علاقه مندان بسیاری را جذب خود کرده است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کوفته قلقلی در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده۵۰۰ گرم
پیاز۲ عدد
آرد نخودچیبه میزان لازم
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
روغن و زردچوبهبه میزان لازم
تخم مرغ۱ عدد
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی۲ عدد

طرز تهیه کوفته قلقلی

مرحله اول

برای تهیه کوفته قلقلی خوشمزه ابتدا ۱ عدد پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم و آب اضافه آن را تا جای ممکن گرفته و داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم. بعد گوشت چرخ شده را به آن اضافه می کنیم. ادویه ها که شامل زردچوبه، فلفل سیاه و کمی نمک است را به آن می افزاییم.

مرحله دوم

سپس تخم مرغ را داخل پیاله ای می شکنیم و در صورت سالم بودن به مایه اضافه می کنیم. دستمان را تمیز می شوییم و مایه گوشت را ابتدا زیر و رو می کنیم تا کاملا مخلوط شوند و بعد آن را ورز می دهیم و کم کم آرد نخودچی را به آن می افزاییم.

نکته: اگر احساس کردید مایه شما شل است آرد نخودچی را کم کم  اضافه کنید تا جایکه مایه منسجم شود، چون اضافه کردن زیاد آن باعث می شود کوفته ها سفت شوند.

نکته: اگر تمایل دارید انواع سبزیهای معطر مانند نعناع، جعفری یا گشنیز را داخل کوفته استفاده کنید، می توانید آنها را ریز ساطوری کرده و در این مرحله به آن اضافه کنید.

مرحله سوم

حالا اگر مایه زیاد سفت شده بود می توانید کمی آب ولرم به آن اضافه کنید تا از سفتی خارج شود. مایه کوفته را که تهیه کردیم، ترجیحا ظرف کوچک و گودی را انتخاب می کنیم و روغن مخصوص سرخ کردنی داخل آن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم.

مرحله چهارم

آنوقت سریعا مقداری از مایه کوفته بر می داریم و به آن فرم دایره می دهیم و داخل روغن داغ شده می گذاریم تا سرخ شود. همه مایه را به همین شکل درست می کنیم و وقتی یک طرف آنها سرخ شد آن را بر می گردانیم تا طرف دیگر کوفته ها هم یکدست سرخ شود.

مرحله پنجم

زمانیکه کوفته ها با حرارت کم در حال سرخ شدن هستند، سریع گوجه فرنگی ها را می شوییم و پوست روی آنها را می گیریم و روی تخته آشپزخانه آنها را خرد می کنیم. تابه ای را روی حرارت کم قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا داغ شود. پیاز باقیمانده را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته خلالی خرد می کنیم.

مرحله ششم

بعد از آنکه روغن داغ شد، پیازها را داخل آن می ریزیم و تفت می دهیم. صبر می کنیم تا نرم شوند و بعد پیازها را به اطراف دیواره تابه می کشیم و رب گوجه فرنگی را وسط آن می ریزیم و مداوم تفت می دهیم تا بوی خامی آن بلند شود. در این حین به کوفته ها سر می زنیم و آنهایی که سرخ شده اند را داخل توری قرار می دهیم و مجددا از مایه بر می داریم و فرم می دهیم و داخل روغن می گذاریم.

مرحله هفتم

وقتی رب سرخ شد، گوجه فرنگی ها را اضافه می کنیم و بلافاصله فلفل سیاه، زردچوبه و کمی نمک به مواد می افزاییم و همه مواد را زیر و رو می کنیم و نصف لیوان آب جوش نیز روی مواد می ریزیم و صبر می کنیم تا با حرارت ملایم سس غلیظ شود.

نکته: دقت کنید که سس خیلی غلیظ نشود، چون کوفته ها نیز قرار است داخل آن مزه دار شوند.

مرحله هشتم

حالا سس که به غلظت مطلوب رسید، کوفته های سرخ شده را داخل آن می گذاریم و حرارت را ملایم می کنیم و اجازه می دهیم تا کوفته داخل سس طعم دار شوند. بعد از آنکه آب سس تبخیر شد حرارت را خاموش می کنیم و کوفته قلقلی های آبدار را داخل ظرف مورد نظرمان می چینیم و با نان یا برنج سرو کنید. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 31 فروردین 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.