طرز تهیه قیمه نثار خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله
طرز تهیه قیمه نثار
قیمه نثار یک غذای کاملا سنتی و خوش عطر و مزه است که برای انواع مهمانی ها همیشه گزینه خوبی بوده است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه قیمه نثار در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
برنج | ۳ پیمانه |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق سوپخوری |
دارچین و زردچوبه | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
گلاب | ½ پیمانه |
پودر هل | ۱ قاشق سوپخوری |
زرشک | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق چایخوری |
خلال پسته و بادام | ۲ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه قیمه نثار
مرحله اول
برای تهیه قیمه نثار ابتدا گوشت شسته شده را روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و به صورت مکعب های ۲ الی ۳ سانتیمتری آن را برش می زنیم و کنار می گذاریم. پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم.
مرحله دوم
سپس قابلمه ای را روی حرارت ملایم می گذاریم و کمی روغن مایع داخل آن می ریزیم و بلافاصله پیازهای خرد شده را اضافه می کنیم. مداوم پیازها را تفت می دهیم تا سبک شوند و گوشت های خرد شده را به آن می افزاییم و کمی زردچوبه و فلفل سیاه روی آنها می پاشیم و خوب آنها را زیر و رو می کنیم تا رنگ گوشت تغییر کند.
نکته: زردچوبه و فلفل سیاه باعث می شوند بوی زهم گوشت گرفته شود.
مرحله سوم
حالا گوشت ها را به اطراف قابلمه می بریم و رب گوجه فرنگی را وسط آن می ریزیم و به مدت ۱ دقیقه آن را تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و بعد با گوشت مخلوط می کنیم. بعد پودر دارچین و هل را به آن می افزاییم و مجددا مواد را مخلوط می کنیم تا عطر ادویه ها را احساس کنیم.
مرحله چهارم
بعد یک و نیم لیوان آب روی گوشت می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم تا با حرارت بسیار ملایم گوشت کاملا مغز پخت شود. برنج را پاک می کنیم و داخل کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی آن آب ریخته و کنار می گذاریم تا خیس بخورد.
مرحله پنجم
آنوقت قابلمه ای را تا نیمه آب می کنیم و روی حرارت ملایم می گذاریم و اجازه می دهیم تا زودتر به جوش بیاید. بعد از آنکه در حال جوشیدن بود نمک را به آن می افزاییم و آب برنج را بیرون ریخته و برنج را داخل آب در حال جوشیدن می ریزیم.
مرحله ششم
وقتی اطراف برنج نرم و مغز آن کمی سفت بود، آن را آبکش می کنیم. قابلمه ای را روی حرارت ملایم می گذاریم و کف آن روغن می ریزیم و ته دیگ سیب زمینی حلقه ای شده یا نان می اندازیم. برنج را با کفگیر کم کم داخل قابلمه می ریزیم و درب آن را می گذاریم تا دم بکشد.
نکته: همیشه اول حدودا ۵ دقیقه حرارت را کمی زیاد می کنیم تا بخار داخل قابلمه بپیچد و بعد حرارت را بسیار ملایم یم کینم تا به مرور زمان برنج بپزد.
مرحله هفتم
حالا برای تزئین روی آن، ۱ قاشق کره را دو قاشق غذاخوری روغن داخل شیرجوش یا تابه کوچکی می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا ذوب شود و بعد از روی حرارت تابه را بر می داریم و گلاب و شکر را به آن اضافه می کنیم و مداوم با قاشق آن ها را هم می زنیم تا شکر حل شود.
مرحله هشتم
بعد مجددا تابه را روی حرارت کم می گذاریم و زرشک را به آن اضافه می کنیم و همین که کمی آنها نرم شدند از روی حرارت بر می داریم و خلال بادام و پسته را به آن اضافه می کنیم و مداوم آنها را تفت می دهیم تا داغی تابه باعث سرخ شدن آنها نشود.
نکته: به هیچ عنوان مغزجات را روی حرارت تفت ندهید چون باعث می شود رنگ آنها کم رنگ تر شود.
مرحله نهم
پس از آنکه آب گوشت کاملا جذبش شده بود و خوب پخته شده بود، قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و نمک آن را اندازه می کنیم. برنج را داخل دیس می کشیم و کمی از آن را با زعفران مخلوط می کنیم و برای تزئین روی آن می ریزیم و بعد گوشت های پخته شده و مخلوط زرشک و مغزیجات را روی آن می ریزیم و قیمه نثار آماده شده را نوش جان کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- elmirafood67