طرز تهیه دمی کباب خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه دمی کباب
دمی کباب یکی از غذاهای اصیل ایرانی می باشد که سابقه زیادی در کشور ما دارد. در گذشته این نوع کباب را به صورتهای متنوعی طبخ می کردند و به علت آسون بودن این غذا طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است. این غذا را می توان با برنج و نان سرو کرد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دمی کباب در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای | ||
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم | |
پیاز | ۱ عدد بزرگ | |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم | |
مواد لازم برای تهیه سس | ||
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری | |
آب پیاز | ۲ قاشق غذاخوری | |
آب سرد | ۱/۲ پیمانه | |
روغن | به میزان لازم | |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم | |
طرز تهیه دمی کباب
مرحله اول
برای تهیه دمی کباب سنتی ابتدا پیاز را بعد از پوستگیری می شوییم و با رنده ریز، رنده می کنیم. حالا پیازها را درون یک صافی می ریزیم و با پشت قاشق کمی روی پیازها فشار می دهیم تا آب اضافی خارج شود و آب پیاز را کنار می گذاریم تا برای تهیه سس کباب از آن استفاده کنیم.
مرحله دوم
اکنون درون کاسه ای مناسب گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز می ریزیم و با دست ورز می دهیم تا کاملا مخلوط شوند، سپس مقداری زردچوبه و فلفل و کمی نمک به کاسه حاوی گوشت می افزاییم و به مدت ۵ دقیقه مجددا ورز دادن را ادامه می دهیم تا مایه کباب ترکیب و بافت گوشت خوب منسجم شوند.
مرحله سوم
در این مرحله روی ظرف حاوی مایه کباب را با سلفون می پوشانیم و ۱ ساعت درون یخچال نگه می داریم تا مواد باهم طعم دار شوند. پس از گذشت زمان تعیین شده گوشت را از یخچال بیرون می گذاریم. فر را در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم می کنیم و اجازه می دهیم گرم شود.
مرحله چهارم
زمانی که گوشت مزه دار شده ما، آماده سرخ شدن بود، تابه ای مناسب را که بتوانیم داخل فر قرار دهیم انتخاب می کنیم. سپس با کمی روغن کف آن را چرب می کنیم تا تمام قسمتهای ظرف به روغن آغشته شود.
مرحله پنجم
در ادامه مایه گوشت را کف تابه می ریزیم و با کمک قاشق کاملا پخش می کنیم تا یکدست شوند. بعد از اینکه فر گرم شد تابه را در طبقه وسط فر می گذاریم و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان میگذاریم تا کباب به خوبی پخته شود.
نکته:
می توانید در صورت تمایل از گوجه های ورقه شده و پیازهای حلقه ای روی گوشت ها را بپوشانید و همچنین از فلفل سبز برای طعم دادن استفاده کنید.
مرحله ششم
در این فاصله تا آماده شدن کباب به سراغ درست کردن سس می رویم. برای تهیه سس خوشمزه ۱ قاشق رب گوجه را به همراه کمی روغن در ظرفی روی حرارت متوسط تفت می دهیم تا بوی خامی رب آزاد شود و رب خوشرنگتر شود و سس خوشمزه ای داشته باشیم.
مرحله هفتم
بعد از اینکه رب گوجه را تفت دادیم مقداری نمک و فلفل و اندکی زردچوبه به همراه آب پیاز و در آخر ۱/۲ پیمانه آب سرد را به رب اضافه می کنیم و چند دقیقه اجازه می دهیم تا به غلظت کافی برسد.
مرحله هشتم
پس از این که ۲۰ دقیقه از تایم پخت کباب گذشته بود، تابه را از فر بیرون می آوریم و سس را روی تمامی قسمتهای گوشت پخش می کنیم تا تمام قسمت های گوشت با سس آغشته شوند. و دوباره به مدت ۱۰ دقیقه در فر می گذاریم. در نهایت کباب ما بعد از زمان تعیین شده حاضر است. تابه را از فر خارج می کنیم و به همراه نان یا برنج سرو می کنیم. نوش جان
- منبع :
- parvinfoods