طرز تهیه دلمه برگ مو خوشمزه و مجلسی با نکات کامل

طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو طرز تهیه دلمه ساده خانگی طرز تهیه دلمه برگ مو با چاشنی رب انار فوت و فن دلمه برگ مو

دلمه برگ مو یکی از پرمخاطب ترین غذاهای ایرانی است که ترکیب گوشت و سبزیجات و حبوبات باعث شده یک غذای مقوی نیز به حساب بیاید. ظاهر زیبا و کوچک آن برای زینت بخشیدن به هر میزی جذاب است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دلمه برگ مو در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج۲ لیوان
گوشت چرخ کرده۲۰۰ گرم
پیاز۱ عدد
لپه۱۰۰ گرم
شکر۲ قاشق غذاخوری
سبزی دلمه۲۰۰ گرم
برگ موبه میزان لازم
سرکهنصف لیوان
زردچوبه و روغنبه میزان لازم
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم

طرز تهیه دلمه برگ مو

مرحله اول

برای تهیه دلمه برگ مو ابتدا لپه ها را داخل کاسه ای می ریزیم و تا روی آنها آب ولرم ریخته و کنار می گذاریم تا به مدت حداقل ۲ ساعت خیس بخورند. در این مدت ۲ مرتبه آب آن را تعویض می کنیم تا حد ممکن نفخ موجود در آن از بین برود.

مرحله دوم

سپس لپه ها را در آبکش می ریزیم و بعد داخل قابلمه ای ریخته و ۲ لیوان آب ولرم به آن می افزاییم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا وقتی که آب در حال قل زدن باشد و آنوقت حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا تدریجی لپه ها بپزند.

مرحله سوم

حالا تا لپه ها در حال پخت هستند سبزی ها که شامل: نعناع، ترخون، پیازچه، جعفری، شوید و مرزه است را پاک می کنیم و با دقت می شوییم و داخل آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود.

نکته: از هر کدام از سبزیهای معطر اشاره شده در بالا به میزان تقریبا ۳۰ الی ۴۰ گرم در دلمه استفاده می کنیم.

نکته: می توانید سبزی ها را روی پارچه ای نیز به صورت پخش بریزید و صبر کنید تا خشک شوند.

مرحله چهارم

پس از آنکه آب اضافه سبزیها خارج شد، آنها را داخل خردکن می ریزیم و خرد شده تحویل می گیریم. لپه ها را بررسی می کنیم اگر کاملا پخته بودند شعله را خاموش می کنیم و آنها را داخل آبکش می ریزیم و کنار می گذاریم تا آب اضافه آن خارج شود.

نکته: می توانید روی تخته آشپزخانه نیز سبزیها را در اندازه متوسط خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله پنجم

آنگاه پیاز را پوست گرفته و آبکش می کنیم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی برش می دهیم. داخل تابه ای ترجیحا بزرگ کمی روغن می ریزیم و روی حرارت بسیار ملایم می گذاریم و صبر می کنیم تا گرم شود و پیازها را داخل آن ریخته و مداوم تفت می دهیم تا شیشه ای شوند.

مرحله ششم

حالا گوشت چرخ کرده را اضافه می کنیم و بلافاصله کمی زردچوبه به همراه فلفل سیاه و نمک به آن می افزاییم و مداوم گوشت را زیر و رو می کنیم تا کمی سرخ شود و بعد تابه را کنار می گذاریم.

نکته: بعد از آنکه تابه را از روی حرارت بر می داریم همچنان مواد را تفت می دهیم چون تابه داغ است و امکان دارد گوشت و بسوزد.

مرحله هفتم

بعد آب ولرم تا سطح روی برنج می ریزیم و تامل می کنیم تا به مدت حداقل ۱۰ دقیقه خیس بخورد. قابلمه ای متناسب با مقدار برنج انتخاب می کنیم و تا نیمه آن آب ولرم ریخته و روی حرارت زیاد می گذاریم تا جوش بیاید و نمک را به آن می افزاییم.

مرحله هشتم

وقتی آب در حال قل زدن بود، آب برنج را خالی می کنیم و تمیز آن را می شوییم و مجددا آب آن را بیرون می ریزیم و برنج را داخل قابلمه می ریزیم. با قاشق آن را هم می زنیم و صبر می کنیم تا اطراف برنج کاملا نرم شود ولی مغز آن کمی سفت باشد و انوقت بهترین زمان برای آبکش کردن برنج است.

مرحله هفتم

زمانیکه برنج را تست کردیم و وقت آبکش کردن آن بود سریع داخل آبکش می ریزیم و کمی آب سرد روی آن می گیریم و کنار می گذاریم. سبزی خرد شده را، داخل تابه محتوی گوشت تفت داده شده می ریزیم و بعد لپه ها را به همراه برنج اضافه می کنیم.

مرحله دهم

آنوقت روی مواد کمی ادیوه که شامل زردچوبه، فلفل سیاه و نمک است به صورت پخش می ریزیم و خوب مواد را مخلوط می کنیم تا ادویه ها به خورد برنج برود. قابلمه ای بزرگ را تا نیمه آب می کنیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا جوش بیاید.

مرحله یازدهم

وقتی در حال جوشیدن بود کمی نمک به آن اضافه می کنیم و برگ موها را کم کم به آب اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا ۱ دقیقه جوش بخورند و بعد آنها را با کفگیر سوراخ دار خارج می کنیم و داخل آبکش قرار می دهیم. مجددا سری بعد برگ موها را داخل آب جوش می ریزیم.

مرحله دوازدهم

همگی برگ موها که داخل آبجوش قرار گرفتن و نرم تر شدند، روی آنها کمی آب سرد می گیریم و اجازه می دهیم تا هم خنک شوند و هم اینکه آب اضافه آنها خارج شود. بعد ۱ عدد برگ مو داخل سینی می گذاریم و از مایه دلمه یک قاشق بر می داریم و وسط برگ مو می ریزیم و با دست اطراف آن را جمع می کنیم تا دقیقا شبیه مربع شود.

مرحله سیزدهم

سپس قابلمه مورد نظر را جلو دستمان قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن ریخته و کف قابلمه را با برگ مو خوب می پوشانیم و دلمه پیچیده شده را کف آن قرار می دهیم. همگی دلمه ها را وقتی به صورت مربع یا به اصطلاح بقچه درست کردیم مرتب کف قابلمه می چینیم و بعد اگر تعداد دلمه ها زیاد بود روی آنها نیز به صورت ردیفی دلمه می چینیم.

مرحله چهاردهم

حالا مجددا روی دلمه ها را نیز با برگ مو می پوشانیم و روی آن نیز یک پیش دستی کوچک می گذاریم. ۱/۲ روغن مایع را با ۲ لیوان آن مخلوط می کنیم و روی دلمه ها می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و روی حرارت بسیار ملایم اجازه می دهیم تا به مدت ۱ ساعت ۳۰ دقیقه دلمه ها پخته شوند.

مرحله پانزدهم

بعد از آنکه دلمه ها در زمان یاد شده در مرحله قبل پختند، ۱/۲ لیوان سرکه را داخل شیرجوش می ریزیم و شکر را به آن اضافه می کنیم و روی حرار ملایم می گذاریم و با قاشق آن را مخلوط می کنیم تا شکر حل شود و بعد شیرجوش را از روی حرارت بر می داریم.

مرحله شانزدهم

آنوقت کمی از برگ مو چیده شده روی دلمه ها را تست می کنیم، اگر نرم و پخته بودند، ترکیب سرکه و شکر را روی آن ها می ریزیم و تامل می کنیم تا ۳۰ دقیقه دیگر مخلوط سرکه کاملا به خورد دلمه ها برود و آنها را طعم دار کند. بعد دلمه های آماده شده را در ظرف مورد نظر می چینیم و نوش جان کنید.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 6 اردیبهشت 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.