طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی و خوشمزه با نکات کامل
طرز تهیه لوبیا پلو
لوبیا پلو یکی از غذاها راحت است که مواد اولیه آن تقریبا همیشه در دسترس است. بدلیل وجود لوبیا سبز در این غذا، سرشار از فیبر طبیعی است که از یبوست و زخم معده جلوگیری می کند و برای عملکرد خوب دستگاه گوارش نیز بسیار مفید است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه لوبیا پلو در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
لوبیا سبز | ۳ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
برنج | ۴ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
سیر | ۲ حبه |
زردچوبه و روغن | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
طرز تهیه لوبیا پلو
مرحله اول
برای تهیه لوبیا پلو مجلسی ابتدا مواد اولیه آن را آماده می کنیم. لوبیا سبزها را تمیز پاک می کنیم و داخل کاسه ای بزرگ قرار می دهیم و تا سطح روی آن ها آب می ریزیم. بعد از گذشت ۵ دقیقه آنها را آبکش می کنیم و کنار می گذاریم تا آب اضافه آن ها کاملا خارج شود.
مرحله دوم
سپس لوبیاها را روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و در اندازه ۱ الی ۱/۵ سانتیمتر آنها را خرد می کنیم. پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته نگینی خرد می کنیم. همچنین بلافاصله سیرها را هم پوست می گیریم و می شوییم و ریز خرد می کنیم.
نکته: اگر تمایلی به عطر سیر ندارید می توانید آن را حذف کنید.
مرحله سوم
حالا گوجه فرنگی ها را می شوییم و روی تخته آنها را خرد می کنیم. تابه ای ترجیحا بزرگ را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم و کمی روغن درون آن می ریزیم و صبر می کنیم تا گرم شود. پیازهای خرد شده را اضافه می کنیم و مداوم تفت می دهیم تا نرم و شیشه ای شوند.
نکته: می توانید یک عدد هویج بزرگ را نیز تمیز کنید و بشویید و ریز خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
نکته: برای اینکه لوبیا پلو ظاهر شکیل تری داشته باشد پوست روی گوجه فرنگی ها را بهتر است بگیریم.
مرحله چهارم
آنوقت سیرها را هم به پیاز اضافه می کنیم و مداوم تفت می دهیم. وقتی سیرها نیز نرم شدند، گوشت چرخ کرده را به مواد می افزاییم و پی در پی آنها را زیر و رو می کنیم تا همه نقاط گوشت تغییر رنگ بدهد. کمی زردچوبه و فلفل سیاه روی مواد می ریزیم و گوجه فرنگی های خرد شده را اضافه می کنیم.
نکته: اگر تمایل به افزودن گوشت در این غذا ندارید، آن را حذف کنید و برای جایگزین از قارچ استفاده کنید.
مرحله پنجم
بعد همگی مواد را مجددا زیر و رو می کنیم و اجازه می دهیم تا آب موجود در مواد تبخیر شود. حالا مواد را به اطراف تابه هدایت می کنیم و وسط آن رب گوجه فرنگی را می ریزیم و سریع تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ باز کند.
نکته: تقریبا ۱ دقیقه برای تفت دادن رب گوجه فرنگی زمان کافی است تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله ششم
آنگاه لوبیاهای خرد شده را می افزاییم و مجددا همگی مواد را مخلوط می کنیم. صبر می کنیم تا لوبیاها نیز کمی نرم تر شوند و تابه را از روی شعله بر می داریم و کنار می گذاریم تا مایه لوبیا پلو خنک شود.
مرحله هفتم
پس از آنکه مایه آماده شد، نوبت تهیه کردن پلو است. قابلمه ای متناسب با مقدار پلو انتخاب می کنیم و ۶ لیوان آب ولرم داخل آن می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا سریعتر آب به جوش بیاید و اصطلاحا قل بزند.
مرحله هشتم
زمانیکه آب در حال جوشیدن بود،۱ قاشق مرباخوری زردچوبه و کمی نمک به آن اضافه می کنیم. بلافاصله برنج را هم می شوییم و آب آن را بیرون می ریزیم و به آب در حال جوشیدن می افزاییم.
نکته: افزودن زردچوبه به آب جوش باعث می شود که برنج رنگ بگیرد و در نهایت لوبیا پلو خوش رنگ و رو تری داشته باشیم.
مرحله نهم
وقتی ۷ دقیقه از پخت برنج گذشت، یک عدد از برنج را تست می کنیم اگر مغز آن سفت ولی اطرافش نرم بود آن را آبکش می کنیم. داخل قابلمه روغن می ریزیم و هر نوع ته دیگی که تمایل داریم کف آن می چینیم.
نکته: بهترین ته دیگ برای این غذا سیب زمینی حلقه شده است که مرتب کف قابلمه می چینیم.
مرحله دهم
در این مرحله ۲ کفگیر از برنج داخل قابلمه می ریزیم و بعد کمی از مایه لوبیا پلو روی آن ریخته و مجددا لایه بعد برنج و لایه روی آن مایه لوبیا می ریزیم. همین طور لایه ها را تکرار می کنیم تا مواد تمام شود ودرب قابلمه را می گذاریم.
مرحله یازدهم
بهتر است زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید و حرارت را اول زیاد می کنیم تا بخار داخل فضای قابلمه بپیچد. تقریبا ۵ دقیقه کافی است و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا به مرور زمان لوبیا پلو نهایت طی ۱ ساعت کاملا بپزد.
مرحله دوازدهم
بعد از آنکه لوبیا پلو پخت، آرام آن را مخلوط می کنیم تا برنج و لوبیا کاملا مخلوط و یکدست شوند. کمی روغن مایع روی پلو می ریزیم و مجددا آن را کمی مخلوط می کنیم و داخل دیس می ریزیم. نوش جان