طرز تهیه آش دوغ خوشمزه و مجلسی با نکات کامل

طرز تهیه آش دوغ

طرز تهیه آش دوغ بدون نخود طرز تهیه آش دوغ ترکی طرز تهیه آش دوغ شیرازی طرز تهیه آش دوغ اردبیل طرز تهیه آش دوغ با رشته طرز تهیه آش دوغ سرعین طرز تهیه آش دوغ تبریز طرز تهیه آش دوغ شمالی

آش دوغ یکی از آش های سنتی و خوشمزه شمال و شمال غربی کشورمان است که در هر شهری با دستوری منحصربفرد درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه آش دوغ در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج۱ پیمانه
نخود۱ پیمانه
سبزی آشنیم کیلو
لوبیا چیتی۱ پیمانه
پیاز داغ۳۰۰ گرم
سیر داغ۱ پیمانه
دوغ۲۵۰ گرم
نعنا خشک۳ قاشق غذاخوری
زردچوبه۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفلبه میزان لازم

طرز تهیه آش دوغ

مرحله اول

بری تهیه آش دوغ خوشمزه ابتدا نخود و لوبیا چیتی را هر کدام داخل کاسه ای مجزا می ریزیم و تا سطح روی آن ها کاملا پوشیده شود آب سرد روی آنها می ریزیم و کنار می گذاریم تا به مدت ۱۲ ساعت خیس بخورند. در این مدت چندین مرتبه آب آنها را تعویض می کنیم.

مرحله دوم

برنج را نیز می شوییم و داخل قابلمه ای که قصد پختن آش را داریم می ریزیم و تا سطح روی آن آب می ریزیم. کمی نمک نیز به آن اضافه می کنیم و به مدت ۶ الی ۱۲ ساعت اجازه می دهیم تا خیس بخورد.

مرحله سوم

سپس سبزی آشی که شامل، سیر تازه، تره، گشنیز، جعفری، برگ چغندر یا اسفناج را پاک می کنیم و میشوییم و داخل آبکشی قرار می دهیم تا آب اضافه آن خارج شود. بعد داخل خردکن می ریزیم و ریز شده از دستگاه تحویل می گیریم. البته می توانید روی تخته آشپزخانه نیز آنها را خرد کنید.

مرحله چهارم

بعد آب داخل کاسه لوبیا و نخود را دور می ریزیم و آنها را داخل قابلمه ای ریخته و ۴ الی ۵ لیوان آب به آن ها اضافه می کنیم و به مدت تقریبا ۲ ساعت می گذاریم تا با حرارت بسیار ملایم مغز پخت شوند.

مرحله پنجم

حالا قابلمه محتوی برنج را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و درب آن را نیمه باز می گذاریم. صبر می کنیم تا برنج شکفته و حجم دار شود. اصلا لازم نیست در این مدت برنج را هم بزنیم.

مرحله ششم

زمانیکه برنج شکفته شد و آب آن کمی کشیده شد،هم زدن را آغاز می کنیم. وقتی کمی غلظت گرفت حبوبات که شامل نخود و لوبیا چیتی پخته شده است را اضافه می کنیم.

مرحله هفتم

هنگامی که مجددا شروع به جوش زدن و به اصطلاح قل زدن کرد، سبزی خرد شده را می افزاییم و همان لحظه نمک و کمی فلفل قرمز را نیز به آن ها اضافه می کنیم. اگر آب آش کم بود ۱ الی ۲ لیوان آب جوش به آن می افزاییم.

مرحله هشتم

به هیچ عنوان یکدفعه ای آب جوش زیاد به آش اضافه نکنید چون زمان افزودن دوغ به آن آب اضافه تبخیر نمی شود و آش بسیار آبکی و شلی خواهید داشت.

مرحله نهم

پس از این داخل شیرجوش کمی روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا به مرور زمان داغ شود و آنوقت از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم و نعناع خشک را داخل شیرجوش ریخته و مداوم هم می زنیم تا رنگ آن کاملا تغییر کند و بوی و عطر آن بلند شود.

مرحله دهم

سپس داخل تابه ای پیاز داغ را می ریزیم و روی حرارت بسیار کم قرار می دهیم. بعد سیر داغ را اضافه می کنیم و بلافاصله زردچوبه را به همراه ۱ قاشق غذاخوری نعناع داغ به دیگر مواد می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و عطر همگی مواد بلند شود.

مرحله یازدهم

در همین حد که کمی تفت به ترکیب پیاز داغ و دیگر مواد بدهیم کفایت می کند و تابه را از روی حرارت بر می داریم. زمانیکه مجددا مخلوط برنج و سبزی به جوش آمد ترکیب پیاز داغ را کم کم به آن اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم.

مرحله دوازدهم

از این به بعد به طور مداوم آش را هم می زنیم تا ۳۰ الی ۴۵ دقیقه جابیافتد و بعد شعله را خاموش می کنیم. صبر می کنیم تا آش از دما بیافتد و بعد اگر احساس کردید آش شل و یا مقدار آب موجود در آن زیاد است، دوغ را با قاشق هم می زنیم و اضافه می کنیم.

مرحله سیزدهم

حالا اگر مقدار آب آن مناسب یا آش خیلی غلیظ شده بود کمی آب جوش به آن اضافه می کنیم و بعد هم می زنیم و به آش می افزاییم.

مرحله چهاردهم

در آخر آش را خوب مخلوط می کینم تا دوغ کاملا با مواد آش آغشته شود. آش دوغ را داخل ظرف مورد نظر می ریزیم و با باقی نعناع داغ و کمی پیاز داغ روی آن را تزئین می کنیم. نوش جان

نکته: حتما از قابلمه ای استفاده می کنیم که گنجایش دوبرابر حجم آش را داشته باشد.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 20 آذر 1401
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.