طرز تهیه خورش قیمه خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه خورش قیمه
خورش قیمه یکی از غذاهای معروف ایرانی است که در مناسبت های خاص به عنوان نذری نیز درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه خورش قیمه در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
لپه | ۲۵۰ گرم |
گوشت خورشتی (همراه با کمی چربی) | ۵۰۰ گرم |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۳ ق چ خ سر پر |
چوب دارچین | ۱ عدد |
گلاب | ۲ ق غذاخوری |
زعفران | ۱ ق غذاخوی |
زردچوبه | ۱ ق غذاخوی |
فلفل سیاه،نمک | به میزان لازم |
سیب زمینی | به میزان دلخواه |
لیمو عمانی | ۳ عدد |
طرز تهیه خورش قیمه
مرحله اول
برای تهیه خورش قیمه مجلسی ابتدا لپه ها را پاک می کنیم و داخل کاسه ای میریزیم و تا سطح روی آن ها آب میگیریم و به مدت ۵ الی ۶ ساعت به آن استراحت می دهیم. در این مدت ۲ بار آب آن ها را تعویض می کنیم تا حجیم تر و نفخ آن ها به حداقل برسد.
مرحله دوم
بعد گوشت گوسفندی را می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت مربع هایی در اندازه دوبند انگشت برش می دهیم. (چون گوشت گوسفندی پس از پخت جمع می شود در این اندازه خرد می کنیم)
مرحله سوم
پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم. قابلمه مورد نظرمان را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری روغن داخل آن می ریزیم و پیازها را در روغن تفت می دهیم تا کمی سبک شوند.
مرحله چهارم
سپس گوشت های خورشتی را اضافه می کنیم و ۱ قاشق غذاخوری زردچوبه روی آن ها می پاشیم و مداوم تفت می دهیم تا رنگ گوشت ها کاملا تغییر کند.
مرحله پنجم
آنوقت لپه ها را از صافی رد می کنیم و به گوشت اضافه می کنیم و همگی مواد را تفت می دهیم و در سمت دیواره قابلمه جمع می کنیم و رب گوجه فرنگی را در وسط قابلمه می ریزیم و مداوم تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله ششم
بعد همگی مواد را خوب زیر و رو می کنیم و چوب دارچین و کمی فلفل سیاه روی مواد می پاشیم و بلافاصله ۵ لیوان آب روی مایه خورشت می ریزیم و اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم رو به کم گوشت و لپه ها به مرور زمان پخته شوند.
مرحله هفتم
لیمو عمانی ها را می شوییم و با چنگال سوراخ هایی داخل آن خا ایجاد می کنیم و در لیوانی از آب آنها را قرار می دهیم تا به مدت ۳۰ دقیقه خیس بخورند و تلخی آنها خارج شود.
مرحله هشتم
پس از گذشت حدودا ۲ ساعت گوشت و لپه ها را با فشار قاشق تست می کنیم اگر پخته شده بودند، لیموعمانی را به همراه زعفران دم کرده به خورشت می افزاییم. در غیر این صورت حدودا ۱ ساعت دیگر باید به مواد خورشت زمان بدهیم تا کاملا پخته شوند. (اگر از گوشت گوساله در خورشت استفاده کرده اید شاید به زمان بیشتری نیاز باشد)
مرحله نهم
آنوقت ۲۰ دقیقه به مرحله آخر پخت گلاب را اضافه می کنیم تا خورشت طعم بی نظیری شبیه به قیمه های نذری به خود بگیرد.
مرحله دهم
سپس تا جاافتادن خورشت سیب زمینی ها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه خلالی خرد می کنیم. تابه ای را روی حرارت کم قرار می دهیم و روغن سرخ کردنی داخل ان می ریزیم و صبر می کنیم تا داغ شود و سیب زمینی ها را داخل روغن می ریزیم و سرخ می کنیم.
مرحله یازدهم
خورشت کاملا پخته شده است چوب دارچین را از داخل آن خارج می کنیم و طعم خورشت را می چشیم و نمک به اندازه به غذا اضافه می کنیم و در ظرف مورد نظر می ریزیم و با سیب زمینی روی آن را تزئین می کنیم و به همراه پلو این خورشت قیمه بی نظیر را نوش جان کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- lifestyle_nahid