طرز تهیه پیراشکی گوشت خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه پیراشکی گوشت
پیراشکی از هر نوعش که باشد طرفداران زیادی دارد مخصوصا اگر از نوع با گوشت باشد. در انواع مجالس و مهمانی های مهم می توانید از آن در کنار غذای اصلی استفاده کنید، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه پیراشکی گوشت در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
فلفل دلمه ای | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
زردچوبه و روغن | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
پنیر پیتزا ( اختیاری ) | ۱۰۰ گرم |
طرز تهیه پیراشکی گوشت
مرحله اول
برای تهیه پیراشکی گوشت ابتدا پوست روی قارچ ها را می گیریم و آنها را آبکش می کنیم و داخل توری قرار می دهیم تا آب اضافه آنها خارچ شود. بعد فلفل دلمه ای را می شوییم و کلاهک، دانه های آن را جدا می کنیم و روی تخته آشپزخانه، به همراه قارچ ها به صورت نگینی آنها را خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله دوم
آنوقت پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم. تابه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و ۲ قاشق غذاخوری روغن داخل آن می ریزیم و بلافاصله پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا نرم و شیشه ای شوند.
مرحله سوم
سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم. فلفل سیاه و زردچوبه روی آن می ریزیم و مداوم ترکیب گوشت و پیاز را زیر و رو می کنیم تا رنگ آن کاملا تغییر کند و عطر زردچوبه احساس شود.
مرحله چهارم
زمانیکه گوشت را خوب تفت دادیم، قارچ ها را می افزاییم، و بلافاصله قبل از آنکه با مواد مخلوطش کنیم آب لیمو ترش را روی قارچ ها می ریزیم و آنها را با قاشق زیر و رو می کنیم و بعد با مواد مخلوط می کنیم.
نکته: اضافه کردن سریع لیمو ترش به قارچ ها باعث می شود که آنها سیاه نشوند.
مرحله پنجم
حالا فلفل دلمه ای را هم اضافه می کنیم و تقریبا ۳ الی ۵ دقیقه با حرارت ملایم ترکیب گوشت را تفت می دهیم تا فلفل دلمه ای ها هم کمی نرم شوند.
مرحله ششم
وسط تابه را کمی باز می کنیم و مجددا نصف قاشق غذاخوری روغن داخل آن می ریزیم و رب گوجه فرنگی را آنجا ریخته و با قاشق مداوم به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و بعد با همگی مواد مخلوط می کنیم. کمی نمک روی ترکیب گوشت می ریزیم و تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.
مواد لازم خمیر پیراشکی | |
آرد سفید | ۱٫۵ تا ۲ لیوان |
روغن مایع | ۴ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | ۳ عدد |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
مایه خمیر فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
آب ولرم | نصف پیمانه |
مرحله اول
ابتدا ظرف کوچک درب داری را انتخاب می کنیم و خمیر مایه فوری را به همراه شکر و آب ولرم داخل آن می ریزیم و در حد بسیار کم آنها را مخلوط می کنیم و درب ظرف را روی آن قرار می دهیم و در گوشه ای ترجیحا گرم می گذاریم تا به مدت تقریبا ۱۰ دقیقه عمل بیاید.
نکته: اصلا مواد را مخلوط نمی کنیم تا شکر و خمیر مایه در آب حل شود.
مرحله دوم
بعد از اینکه خمیر مایع ما عمل آمد، در کاسه ای بزرگ می ریزیم. تخم مرغ ها را اول داخل پیاله ای می شکنیم و در صورت سالم بودن به خمیر مایه اضافه می کنیم. بلافاصله روغن مایع را به همراه مقدار ناچیزی نمک به مواد می افزاییم.
مرحله سوم
آنوقت همگی مواد را با همزن دستی در حد مخلوط شدن هم می زنیم. بعد آرد را به مرور اضافه می کنیم و با قاشق مواد را زیر و رو می کنیم تا جایکه دیگر باید با دست مواد را ورز دهیم. اول ممکن است خمیر به دست بچسبد، نگران نباشید به ورز دادن ادامه می دهیم تا خمیر جمع شود.
نکته: اضافه کردن آرد زیاد باعث می شود، در انتها خمیر سفت و خشکی داشته باشیم.
مرحله چهارم
سپس خمیر که نرم و یکدست شد به مدت ۱۵ دقیقه روی میزکار ورز می دهیم. کاسه ای بزرگ را انتخاب می کنیم و با روغن مایع کف و دیواره های آن را کاور می کنیم و خمیر را داخل آن می گذاریم و روی آن را با سلفون می پوشانیم و در جای گرم قرار می دهیم تا به مدت ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت استراحت کند.
مرحله پنجم
بعد از گذشت زمان استراحت، خمیر را بررسی می کنیم، حجم آن دوبرابر شده است. روی میزکار کمی آرد می پاشیم و خمیر را از داخل کاسه بیرون آورده و روی میز قرار می دهیم و شروع می کنیم به ورز دادن تا هوای اضافی داخل آن خارج شود.
مرحله ششم
حالا وردنه را روی خمیر می کشیم تا روی میزکار به صورت یکدست پهن شود و به قطر تقریبا نیم سانتی متری برسد. بعد روی خمیر را، با قالب دایره ای می زنیم.
مرحله هفتم
پس از آنکه تمام خمیر را قالب زدیم، از مایه گوشت روی نصف دایره می ریزیم و با قاشق آن را مرتب می کنیم و روی آن کمی پنیر پیتزا می ریزیم و نصف دیگر دایره را روی مایه گوشتی بر می گردانیم و لبه های خمیر را کاملا روی یکدیگر قرار می دهیم. بعد لبه های چنگال را روی لبه خمیر می کشیم تا کاملا فشرده شود و مایه گوشتی بیرون نریزد.
مرحله هشتم
سینی فر را بیرون می آوریم و فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا به مدت ۱۵ دقیقه گرم شود. سینی فر را با فرچه آغشته به کمی روغن مایع کاملا کاور می کنیم و پیراشکی ها را با فاصله داخل آن می چینیم.
مرحله نهم
بعد زرده تخم مرغ را داخل پیاله ای می شکنیم و با چنگال آن را از لختی بیرون می آوریم و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه می کنیم. فرچه را داخل این ترکیب می زنیم و روی پیراشکی ها را با آن رومال می کنیم و اگر تمایل داشتید می توانید کمی کنجد یا تخم خرفه نیز روی آن بریزید.
مرحله دهم
در آخر سینی محتوی پیراشکی ها را داخل فر قرار می دهیم تا به مدت ۲۰ دقیقه با همان دمای ۱۸۰ درجه آماده شوند. در انتهای پخت ۲ دقیقه گریل را روشن می کنیم تا روی آنها طلایی شود. پیراشکی های گوشت آماده شده را در ظرف مورد نظر می چینیم و با سس مورد علاقتان نوش جان کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- tamila.food_400